De lokale myndighetene bekrefter planer om store forandringer i Old Trafford-området

Publisert Sist oppdatert

Det er foreløpig ikke kjent om Sir Jim Ratcliffe og INEOS ønsker at Manchester United skal bygge ny stadion, eller om det eksisterende anlegget skal bygges om, men det fremstår mer sannsynlig enn noen gang at det kan skje ting i årene fremover.

Fredag annonserte Trafford Council (de lokale myndighetene i området i Stor-Manchester hvor Old Trafford ligger) at det er planlagt store endringer i Old Trafford-området, i tillegg til rundt MediaCity, i det som beskrives som en «Trafford Wharfside masterplan».

Planen skal ha identifisert flere mulige tomter for utvikling, og skal brukes for å lage en samlet strategi som vil veilede videre utvikling i området. Det er verdt å påpeke at dette ikke var en annonsering som bare handler om Old Trafford og fotball, for det omtales flere andre endringer, som muligheter for 5000 nye hjem «av høy kvalitet».

Utviklingsplanene skal ha blitt forberedt blant annet gjennom diskusjoner med viktige landeiere i området som Peel, Manchester United og Salford City Council, og offentligheten vil få muligheten til å komme med sine meninger om strategien i nær fremtid. Planene vil bli diskutert av lokalpolitikerne på et møte senere denne måneden.

BLIR UNITED VÆRENDE? Det er foreløpig uklart hva som vil skje med Old Trafford og området rundt – men det kommer etter alt å dømme til å skje ting i årene fremover.

I den nye visjonen for Trafford Wharfside-området omtales det her fem områder, inkludert «Stadium District», som beskrives som «Manchester United area». 

Det skrives i annonseringen aldri noe om verken noen ny stadion eller om at Old Trafford skal oppgraderes, men det nevnes at de skal utvikle omgivelser av høykvalitet for Manchester United «når de utvikler sine planer om en fotballstadion i verdensklasse». Stadionspørsmålet holdes altså fortsatt åpent, og vi kan nok ikke rekne med å få svaret på det spørsmålet i en slik uttalelse fra de lokale myndighetene.

Collette Roche (Chief Operating Officer i Manchester United) uttaler følgende:

– Denne visjonen for Trafford Wharfside er enormt spennende, og vi er stolte over å støtte Trafford Council med deres ambisiøse planer for et område med et så stort potensial. Vi kommer til å fortsette å jobbe tett med Trafford Council, og andre lokale interessenter, om hvordan fremtidig utvikling av Old Trafford kan utfylle deres visjon, og enda viktigere, være til nytte for lokalsamfunnet.

Powered by Labrador CMS