NEVILLE OM BETYDNINGEN AV SEIEREN MOT VILLA:

– De har sløst så mye penger at de ikke tåler å gå glipp av en Champions League-plass

Publisert

Den satt langt inne, men Scott McTominays mesterlige hodestøt på tampen av oppgjøret sikret tre særdeles viktige Manchester United-poeng mot Aston Villa søndag kveld.

Dermed er avstanden opp til Villa og Tottenham henholdsvis fem og seks poeng, og rødtrøyene fra Manchester har i aller høyeste grad heng på kampen om å nå Champions League neste sesong.

En prestasjon som er helt avgjørende at United makter å klare, ifølge Sky Sports-ekspert og tidligere klubblegende Gary Neville.

– Det var en utrolig viktig seier. De kunne ikke tillate seg selv å havne elleve poeng bak Aston Villa. Det er omtrent 77 prosent sjanse for at femteplassen gir Champions League-plass, og det betyr så mye for Manchester United. 

Han peker først og fremst på det økonomiske aspektet ved å nå Europas gjeveste klubbturnering.

– Vi har snakket mye om pengene som har blitt brukt og hvordan de balanserer på linen til Financial Fair Play (FFP). Derfor er den ekstra inntekten så utrolig viktig, selv om United har inntekter på flere hundre millioner pund. De har sløst så mye penger at de ikke kan tåle å havne utenfor en Champions League-plass, slår Neville fast.

Han anser kampen om 4.- og 5.-plassen som åpen, men tror samtidig triumfen på Villa Park gir grunn til optimisme.

– Aston Villa og Tottenham har hatt gode sesonger frem til nå, men scoringen til McTominay vil legge mye press på dem. Jeg tror United har selvtillit for det som venter i sesongavslutningen, avslutter Neville.

Gjenopplev McTominays eventyrlige heading i Birmingham:

Powered by Labrador CMS