Omar Berrada satt inn i et bilde med fronten av Old Trafford.
Omar Berrada. Manchester United.

THE ATHLETIC:

– Berrada har allerede hatt innledende samtaler med flere ansatte i klubben

Publisert Sist oppdatert

Omar Berrada ble raskt den første storfisken Sir Jim Ratcliffe og INEOS brakte til Old Trafford etter at de ble enige med Glazer-familien om et kjøp av 25 prosent av klubbaksjene.

Den tidligere Manchester City-toppen starter ikke offisielt i jobben på Drømmenes Teater før nærmere sommeren, i og med at han er underlagt en «gardening leave», eller enklere sagt en karantene.

Det betyr imidlertid ikke at Uniteds påtroppende toppsjef ligger på latsiden. Berrada skal nemlig ifølge Adam Crafton i The Athletic allerede ha hatt samtaler med flere ansatte i klubben. 

Intensjonen skal ha vært å skaffe seg et overblikk over hvordan ting fungerer i de ulike leddene i Manchester United. Berrada skal også ha fått anledning til å komme med sine synspunkter på kommende ansettelser, blant annet i det sportslige apparatet.

Berrada skal imidlertid ikke ha representert klubben offentlig i ekstern møtevirksomhet, skriver The Athletic.

Det er allerede viden kjent at Ratcliffe er svært lysten på å bringe Dan Ashworth inn i en rolle som ny sportsdirektør i klubben. Southamptons Jason Wilcox skal også være ønsket som et viktig tilskudd til det sportslige arbeidet.

STERKT ØNSKET: Sir Jim Ratcliffe og INEOS er svært lystne på å få Dan Ashworth i gang i en rolle som sportsdirektør på Old Trafford.

Kilder i klubben skal ifølge The Athletic ha gjort det klart at de har klare intensjoner om å opptre respektfullt overfor byrivalen når det gjelder karanteneperioden Berrada er ilagt.

Da Ratcliffe møtte flere engelske medier sist uke, ga han også ros for hvordan City opptrådte i forhandlingene om å slippe Berrada til den røde delen av Manchester.

– Vi hadde en voksen samtale med dem. De var selvsagt veldig skuffet, men vi ordnet det på en vennskapelig måte, sa Ratcliffe.

Det står i kontrast til hvordan INEOS-eieren mener Newcastle har opptrådt i samtalene om Ashworth, som har blitt ilagt en lang karanteneperiode.

Patrick Stewart er som kjent midlertidig toppsjef i påvente av at Berrada formelt tar fatt på jobben.

Powered by Labrador CMS