RATCLIFFE KRITISERER NEWCASTLE:

– Helt absurd at en person som er så god i jobben sin skal gå arbeidsledig i halvannet år

Publisert

Newcastles sportsdirektør Dan Ashworth har bedt klubbledelsen om å få dra til Manchester United for å slutte seg til en tilsvarende rolle på Drømmenes Teater.

Avgjørelsen skal ikke ha falt i god jord hos Newcastle, som tirsdag bekreftet Ashworths ønske. Samtidig har de ilagt han en karanteneperiode. 

- Vi er naturligvis skuffet over at Dan har valgt å forlate oss, men vår spennende reise stopper ikke, og prosessen med å rekruttere en ny sportsdirektør vil begynne umiddelbart, het det i en uttalelse fra klubben. 

Sir Jim Ratcliffe har i et intervju med Manchester Evening News uttalt seg om klubbens jakt på Ashworth.

– Jeg synes han er en av de klart beste sportsdirektørene i verden, uten tvil. Han er veldig dyktig, og han er interessert i Manchester United-jobben fordi det er den største jobben i verden akkurat nå. Det er også en stor utfordring, sier Ratcliffe.

Han mener arbeidet som må gjøres på Old Trafford gjør jobben særlig interessant.

– I Manchester United har du en stor «byggejobb» foran deg. Jeg er sikker på at han ville vært et godt tilskudd til denne klubben, men han må selv bestemme om han vil ta det steget, understreker Ratcliffe.

INEOS-eieren er imidlertid kritisk til Newcastles behandling av Ashworth.

– De kommer selvfølgelig til å være skuffet om de mister ham. Newcastle har vært svært suksessfulle etter at han tok over og de spiller veldig god fotball. Jeg forstår om det blir skuffet. Likevel kan du ikke kritisere Dan. Dette er en forbigående industri og fotballen er flyktig, påpeker Ratcliffe.

– Personlig synes jeg det er litt dumt, og det er ikke noe jeg vil bli dratt inn i. Likevel er det absurd at en person som er så god i jobben sin skal gå arbeidsledig i halvannet år. Det er fullstendig idiotisk, slår INEOS-eieren fast.

Powered by Labrador CMS