Dan Ashworth, 7. oktober 2017.

THE ATHLETIC/DAILY TELEGRAPH:

– Ashworth mener at Newcastle-ledelsens feil gjør karanteneperioden ugyldig

Publisert

Dan Ashworth er på vei til Manchester United som sportsdirektør, men Manchester United og Newcastle har ikke blitt enige om en kompensasjon, noe som gjorde at United og Ashworth har bedt om et meglingsmøte med en uavhengig tredjepart, og den skal finne sted senere denne måneden. 

Tidligere denne uka kom det frem at Ashworth skal ha gjort en stor feil ved at en e-post han sendte også ble sendt til Newcastle-kontoen hans, og at Newcastle oppdaget den under forberedelsene til meglingsmøtet. Gjennom den e-posten fant Newcastle ut at Ashworth skal ha vært i kontakt med påtroppende United-toppsjef Omar Berrada på et tidspunkt hvor Newcastle ikke var informert om United-interessen, og Newcastle mener denne e-postkorrespondansen viser at Manchester United har henvendt seg på ulovlig vis til Ashworth. 

Ifølge blant andre The Athletic og Daily Telegraph så kommer Manchester United og Ashworth til å basere sin argumentasjon i meglingsmøtet rundt det at de mener at Newcastle gjorde en formell feil da de plasserte Ashworth i en karanteneperiode (det som på engelsk sånt fint heter «gardening leave»).

Ashworth hevder nemlig at han ble satt i denne karantene før han hadde offisielt informert Newcastle om sitt ønske om å dra – at det skjedde før han ble bedt om å komme med en skriftlig resignasjon – og at det gjør karanteneperioden ugyldig.

Daily Telegraph mener at Ashworths argumentasjon derfor er at han ikke sa opp jobben, men at han i praksis ble sparket.

Dette er garantert ikke det siste vi hører om denne saken.

Dan Ashworth, her på jobb for det engelske fotballforbundet under VM 2018.
Powered by Labrador CMS