- Mailtabbe kan gi Ashworth og Berrada trøbbel

Publisert Sist oppdatert

Dan Ashworths overgang fra Newcastle til Manchester United som ny sportsdirektør lar vente på seg.

Klubbene er enda ikke kommet til noen enighet om kompensasjonsavtale for den 53 år gamle avtroppende sportsdirektøren i Newcastle. 

Newcastle har stått på sitt og hatt et krav på £20 millioner for at Ashworth skal kunne begynne sitt arbeid i United før karanteneperioden er over.

Nå kommer Daily Mail med ganske oppsiktsvekkende informasjon som kan ha vært med å forkludre prosessen mellom klubbene og potensielt også gjøre ting vanskeligere rundt Omar Berrada.

For Craig Hope, som følger Newcastle tett, melder at Ashworth skal ha sendt en epost til en Newcastle-ansatt som avslørte at han var blitt kontaktet av Omar Berrada og Manchester United selv om Berrada var i karantene fra sin jobb i Manchester City. 

Her kommer det frem at Berrada og Ashworth hadde kontakt og at Ashworth ønsket å bli Uniteds nye sportsdirektør og sendte mail til Berrada på en INEOS-konto. I den samme mailen avslørte Ashworth detaljer om sin egen overgang mellom Brighton og Newcastle, noe som kan være et brudd på taushetsplikt rundt avtalen mellom Brighton og Newcastle den gang Ashworth gikk mellom klubbene sommeren 2022.

Først når mailen var sendt ble feilen oppdaget. På blindkopi stod hans egen Newcastle-adresse som avslørte de hittil hemmelige samtalene og forhandlingene med Berrada og United hadde på dette tidspunktet ikke informert Newcastle om deres interesse for Ashworth. 

Berrada, som ikke starter i United før i juli hadde på dette tidspunktet vært i karantene i under en måned og kontakten med Ashworth er et potensielt brudd på vilkårene i kontrakten hans.

Dan Ashworth skal ha avslørt interne detaljer fra egen overgang fra Brighton til Newcastle.

Reglene i Premier League sier at «enhver klubb, direktør og andre ansatte skal oppføre seg i god tro mot hverandre og det vil være et brudd på dette dersom noen handler uærlig mot en annen klubb eller deltar i samtaler som er ment til å omgå disse reglene.»

Daily Mail har vært i kontakt med både Newcastle, Manchester City og Manchester United uten at noen av klubbene har ønsket å kommentere saken.

Powered by Labrador CMS