Åpner for Van de Beek-overgang i januar: – Han er nødt til å spille

Publisert

På den sperrede delen av pressekonferansen før bataljen mot Newcastle på St. James´ Park ble Erik ten Hag konfrontert med Donny van de Beeks uttalelser om klubbsituasjonen i Manchester United.

I et intervju med Manchester Evening News sist uke erkjente 26-åringen at fremtiden kan ligge et annet sted enn på Old Trafford.

– Vil du la han dra, og er det andre spillere du har hatt slike samtaler med?

– Jeg tenker at Donny er nødt til å spille. I noen av kampene har han vært i troppen, så han har hatt sjansen da. Han hadde en treg start på sesongen fordi han restituerte etter et fysisk problem, innledet Ten Hag.

Van de Beek nøt forholdsvis god tillit hos Ten Hag i nederlenderens første måneder i klubben, men i januar pådro han seg en alvorlig kneskade som holdt ham ute av spill til juli.

– Nå er han tilbake, og han gjør det veldig godt på treningsfeltet. Hvis jeg ikke kan gi han noen garantier, så forstår jeg at han må spille kamper, både for karrieren hans og alt, fortsatte Ten Hag.

Van de Beek ble hentet til Old Trafford av Ole Gunnar Solskjær 2020, men nederlenderen har aldri maktet å slå gjennom på Drømmenes Teater. I løpet av perioden i Manchester har han også mistet plassen på landslaget.

26-åringen har fått totalt 21 minutter med klubbfotball fordelt på to opptredener denne sesongen. Begge kampene kom mot Crystal Palace. I fire andre kamper (senest mot Everton) har han vært i kamptroppen.

Powered by Labrador CMS