Bilde av fronten av utsiden av Old Trafford.

The Athletic:

– Ansatte har fått beskjed om at INEOS skal styre mer enn bare det rent sportslige

Publisert

I forbindelse med Sir Jim Ratcliffes minoritetsoppkjøp i Manchester United ble det snakket en del om hvor mye makt han og INEOS egentlig kom til å ha. 

INEOS skulle ha makt over det sportslige, ble det sagt, men på et allmøte på onsdag ble de ansatte informert om at mandatet til Ratcliffe og INEOS kommer til å inkludere mer enn bare fotballavdelingen, ifølge troverdige Adam Crafton i The Athletic

Møtet ble ledet av Patrick Stewart, som er midlertidig toppsjef etter at Richard Arnold ga seg (frem til Omar Berrada tar over), og de ansatte ble informert om at INEOS og Glazer-familien hadde reflektert litt over det de hadde blitt enige om tidligere, og at de anerkjente at INEOS vil måtte få en mer bredt definert påvirkning på klubben enn å bare styre fotballavdelingen.

Det skal nå ha blitt enighet om at Ratcliffes team også vil være i kontakt med Glazer om forretningsbeslutninger, og at de to eiergruppene med det må samarbeide om sentrale United-beslutninger siden de oppfatter det som urealistisk med et totalt skille mellom fotballer og forretninger.

INEOS' hovedfokus vil uansett fortsatt være på å styre det sportslige, og de føler at Uniteds kommersielle muligheter vil bli styrket kraftig ved sportslig suksess, men Glazer-familien skal nå i alle fall være villige til å la INEOS styre en del av forandringene bak kulissene også for å oppnå denne sportslige suksessen. Stewart gjentok det som tidligere har blitt sagt om at klubbhierarkiets beslutninger nå kommer til å være fokusert på hva som er best for fotballaget.

LEDET ALLMØTET: Patrick Stewart, som nå midlertidig har jobben som Omar Berrada etter hvert tar over.

Stewart mottok under allmøtet også spørsmål om sin erstatter, Omar Berrada (som kommer inn ved sesongslutt), som ble brukt som et eksempel på de positive endringene som skjer.

Etter at ansatte spurte om Berradas rolle knyttet til City-anklagene, og om korrupsjonsanklagene mot Barcelona hvor Berrada også har jobbet, så forsikret Stewart ansatte om at United har utført den nødvendige bakgrunnsundersøkelsen av Berrada, men uten å gå i detalj om dette. Stewart skal ha gjort det klart at United er trygge på at de har integriteten i behold, og at de har gjort en ansettelse av høy kvalitet.

Berrada ble ikke nevnt i Der Spiegel-lekkasjene som ledet til at City i 2020 ble utestengt fra Champions League i to år, og han var heller ikke kalt inn som vitne til CAS-høringen som omgjorde den utestengelsen.

OMAR BERRADA: United skal føle seg trygge på at de har truffet godt med ansettelsen.
Powered by Labrador CMS