Advarer Premier League: – Kan ende opp med å bruke mer tid i retten enn å tenke på hva som er best for ligaen

Publisert Sist oppdatert

– Premier League må passe på å ikke havne i en endeløs juridisk kamp med mange, mange klubber. 

– Vi har flere regnskapsførere enn folk som jobber med det sportslige i Manchester United.

Sitatene kommer fra Sir Jim Ratcliffe som i et større intervju med Bloomberg snakker om hvordan et stadig mer omfattende økonomisk regelverk risikerer å ødelegge for Premier League.

– Premier League er trolig den mest vellykkede ligaen i sportsverden, i alle fall i fotballverden. Hvis den ikke er ødelagt, ikke fiks den.

– Man må passe på hvis man starter å blande seg inn og regulere for mye. Hvis ikke kan Premier League ende opp med å bruke mer tid i retten enn å tenke på hva som er best for ligaen. Ikke ødelegg den ligaen, for Guds skyld.

I intervjuet bekrefter Ratcliffe også at United har stemt imot forslaget om et forbrukstak i Premier League, som innebærer å begrense det maksimale forbruket til en klubb til fem ganger summen laget med lavest inntekt mottar fra Premier Leagues kommersielle- og TV-avtaler.

– Det ville hemmet toppklubbene i Premier League og det siste du ønsker er at de ikke kan konkurrere med Real Madrid, Barcelona, Bayern München, PSG. Det er absurd.

– Og så er det dette med myndighetsregulator som kommer inn, som vil skape forstyrrelser, og som ikke vil være bra.

– Så jeg har noen bekymringer. Da Richard Scudamore (tidligere administrerende direktør i Premier League) ledet det, var det en virkelig bra og vellykket liga. Og når alle begynner å blande seg inn så er det ikke bra.

Powered by Labrador CMS