Strålende blid Kobbie Mainoo, 11. november 2023.

TIRSDAGENS U-LANDSKAMPER:

7-1-seier for Mainoo & co

Publisert Sist oppdatert

Flere av våre u-landslagsspillere var i aksjon tirsdag.

U19: England 7-1 Mexico

Englands U19-landslag smadret Mexico 7-1 i en privatlandskamp tirsdag.

Kobbie Mainoo fikk en ny god gjennomkjøring ved å spille hele kampen, og han skal ha spilt en god kamp. Han hadde forarbeidet til to av scoringene til England, men kom ikke på scoringslisten selv. 

Han var ikke den eneste United-spilleren på banen. 17-åringen Elyh Harrison spilte nemlig den første omgangen i Englands mål. Han slapp inn et mål da et hjørnespark endte med at ballen ble headet inn i nettmaskene ved nærmeste stolpe.

U19: Skottland 2-1 Serbia

Tirsdag spilte Skottland mot Serbia i EM-kvalifiseringen til U19-EM, og det endte med en 2-1-seier for skottene.

Uniteds Malachi Sharpe, som kom inn etter litt over en time spilt, scoret Skottlands andre mål på overtid, og da gjorde det ikke noe at Serbia reduserte kort tid etterpå. Sharpes mål var ikke av det vakre slaget, men ballen endte i det minste i mål.

Dette var kantspillerens andre mål på få dager, siden han også scoret mot Andorra på lørdag. 

Da scoret også Louis Jackson, men han var ubenyttet innbytter i denne kampen. United-stopperkollega Jack Kingdon spilte derimot – han var på banen i hele kampen mot serberne.

Skottland er med dette videre til neste runde i EM-kvalifiseringen, etter å ha vunnet en gruppe bestående av Serbia, Andorra og Bulgaria i tillegg til Skottland. 

U21: Belgia 1-1 Spania

Spanias U21-landslag spilte tirsdag kveld 1-1 borte mot Belgia. 

De beholdt med det sin posisjon på toppen av gruppe B i EM-kvalifiseringskampen, tre poeng foran Skottland (som også spilte uavgjort tirsdag kveld) og Belgia.

Álvaro Fernández spilte hele kampen for Spania. 

Fernández trente for øvrig litt med A-landslaget forrige uke – trolig fordi det var behov for en venstreback til taktiske driller på grunn av en spiller som slet med en liten skade.

U21: Moldova 1-2 Gibraltar

17 år gamle James Scanlon spiller for U21-landslaget til Gibraltar, som hadde tapt de fem første kampene i EM-kvalifiseringen, men på sjette forsøk gikk det. 

Scanlon spilte hele kampen da Gibraltar vant 2-1 borte mot Moldova, men han endte uten målpoeng. 

Gibraltar ligger fortsatt nederst i gruppe C.

U21: Tyrkia 2-0 Norge

Et ikke altfor imponerende norsk U21-lag gikk på et tomålstap borte mot Tyrkia i tirsdagens EM-kvalifiseringskamp. 

Isak Hansen-Aarøen spilte hele kampen, og var blant de beste norske spillerne,  men verken han eller resten av det norske laget klarte helt å få det til å stemme når en nærmet seg det tyrkiske målet.

Han spilte i en dypere rolle enn i fredagens seier mot Irland, da han spilte som en falsk nier i store deler av kampen.

Powered by Labrador CMS