Giggs erklærte seg ikke skyldig – og Fish leies ut

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Fredag 23. juli


Will Fish leies ut

Will Fish har flere aldersbestemte landskamper, og fikk forrige helg spilletid for førstelaget mot Derby. Nå har klubben bekreftet at han lånes ut til Stockport. Fish skal være med United videre i preseason før han drar.

Nye juniorspillere presentert

United offentliggjorde fredag hvilke unggutter som kommer inn i det som på engelsk kalles klubbens Professional Development Phase. 

Den kommende sesongen vil spillerne bidra på henholdsvis U17-, U18-, UEFA Youth League- og U23-lagene.

Sonny Aljofree (Forsvarer)
Tyler Fredricson (Forsvarer)
Daniel Gore (Midtbanespiller)
Eric Hanbury (Keeper)
Marcus Lawrence (Forsvarer)
Kobbie Mainoo (Midtbanespiller)
Sam Mather (Midtbanespiller)
Sam Murray (Forsvarer)
Manni Norkett (Angriper)
Maxi Oyedele (Forsvarer)
Tom Wooster (Keeper)

Les mer på manutd.com.

Giggs erklærte seg ikke skyldig

Ryan Giggs erklærte seg ikke skyldig i fysiske overgrep mot ex-kjæreste Kate Greville i november 2020, og også for å ha kontrollert henne da forholdet pågikk. Han erklærte seg også ikke skyldig i å ha slått Grevilles yngre søster, Emma.

United-legenden har tidligere sagt at han ser frem til å renvaske navnet sitt, i en sak som gjorde at han ikke fikk lede Wales under sommerens fotball-EM.

Rettssaken er satt til 24. januar 2022, med en annen høring før den rettsaken satt til oktober, skriver Daily Mirror.

Les mer om alle beskyldningene rettet mot Giggs her.

Torsdag 22. juli


Solskjær med på nytt FIFA-spill

Ifølge Manchester Evening News har spillselskapet EA Sports bekreftet at United-trener Ole Gunnar Solskjær vil være en spillbar karakter på den nyeste utgaven av den populære FIFA-serien.

Ifølge Manchester-avisen vil den virtuelle versjonen av Solskjær få en kvalitetsvurdering på 86 av 99 poeng.

Nordmannen får selskap av flere gamle stjerner på vei inn i TV-skjermen. Blant andre Diego Milito, Abedi Pele og Clint Dempsey blir også å se i FIFA-verdenen i det nye spillet.

Neville nådde nytt bunnpunkt i Beckham-klubb

Phil Neville er inne i sin første sesong som trener i Inter Miami, klubben der Class of 92-kollega og tidligere lagkamerat David Beckham er president og deleier.

Til tross for at Neville sjefer over spillere som Gonzalo Higuain og Blaise Matuidi, samt tidligere United-spiller Ryan Shawcross, klarer ikke laget å levere resultater om dagen.

Inter Miami ligger for øyeblikket helt nederst i Major League Soccer, etter åtte tap og bare to seire på sine første tolv kamper denne sesongen.

Laget nådde sitt foreløpige bunnpunkt natt til torsdag da serieleder New England Revolution knuste Nevilles menn med sifrene 5-0, attpåtil på Miami-guttenes egen hjemmebane. Nå er spørsmålet hvor lenge Beckham lar rekken fortsette før han ser seg nødt til å sende sin gamle venn på dør.

Onsdag 21. juli


Toone med da Team UK vant i OL

Storbritannia, ledet av norske Hege Riise, vant 2-0 over Chile i sin første gruppespillskamp i OL. Arsenal-spilleren Ellen White scoret begge målene, mens United-spiller Ella Toone kom innpå i 90+1 og spilte de siste fire minuttene. Toone er eneste United-spiller i Storbritannias tropp.

Vill Rojo etter cuptap

Marcos Rojo forlot United for godt i fjor, men natt til onsdag var han én av flere Boca Juniors-spillere som gjorde seg bemerket.

Boca røk ut av Libertadores Cup – Sør-Amerikas svar på Champions League – på straffer mot brasilianske Atletico Mineiro, og da gikk det hett for seg etterpå. I videoen under blir Rojo blant annet sett med et brannslukningsapparat som han virket klar til å kaste. Etterpå kom det rapporter om at politiet ønsket å arrestere to Boca-spillere (Rojo visstnok den ene) for slåssingen mot Mineiro-sikkerhetsvakter. Argentinske diplomater meglet i saken. United.no har ikke sett noe om hva foranledningen var eller hvem det var som startet bråket etter kampen.

Rojo var forresten den eneste Boca-spilleren som scoret i straffekonkurransen.

Tirsdag 20. juli


Pogbas kremmerhus nominert til årets UEFA-mål

Alt i alt ble det et skuffende EM for Paul Pogba. Franskmannen leverte flere strålende prestasjoner, men exit i åttedelsfinalen mot Sveits var nok ikke noe verken Uniteds midtbanemann eller resten av det franske landslaget er fornøyd med.

Nå kan det dog hende at Pogba ikke drar helt tomhendt fra mesterskapet likevel.

3-1-scoringen mot nettopp Sveits, der midtbanegeneralen limte ballen helt oppe i krysset fra 25 meter er nemlig nominert ett av målene som er nominert til «årets UEFA-mål», kåringen av det beste målet scoret i en UEFA-konkurranse foregående sesong.

Det skriver det europeiske fotballforbundet på sine nettsider, der man også kan se alle de nominerte scoringene.

Kandidatene er plukket ut av UEFA-redaksjon og deretter vurdert av et ekspertpanel. Nå er det opp til fansen å stemme over hvilket mål som er finest.