United-storscoreren herjer videre – scoret to

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 18. juli


McNeill herjer videre – scoret to

Charlie McNeill gjorde nærmest som han ville foran mål for U18-laget forrige sesong. Nå skal han ha startet denne sesongen like godt.

Et United-lag sammensatt av U23- og U18-spillere skal nemlig ha slått QPR 6-4 på Carrington lørdag.

McNeill scoret to av målene, Noam Emeran signerte også to scoringer, mens Omari Forson og Sam Murray scoret ett mål hver.

Kampen skal ha blitt spilt over 3 x 30 minutter, og den 15 år gamle midtstopperen Louis Jackson debuterte for U23-laget. United.no har ikke fått tak i komplette lagoppstillinger fra oppgjøret.

Lørdag 17. juli


Her trener Fernandes med gamleklubben

Bruno Fernandes er ikke ventet å være tilbake på Carrington før neste uke, men portugiseren lar ikke ferien komme i veien for en aldri så liten treningsøkt med Boavista, klubben han spilte for gjennom mye av ungdomstiden.

Klubben har lagt ut en kort videosnutt av midtbanemaestroen og lover at de er forsiktige med ham.

– Ikke bekymre dere, Manchester United, han kommer tilbake enda bedre, skriver Primeira Liga-klubben.

Victor Lindelöf fyller år

Det er 27 år siden den svenske midtstopperen kom til verden, på samme dag som Brasil tuktet Italia og tok sitt fjerde VM-gull i Los Angeles, i mesterskapet som ble spilt i de forente amerikanske stater.

Med andre ord fyller Lindelöf 27 år i dag, noe han kan feire på sin EM-utsatte ferie, før han etter alt å dømme vender tilbake til Manchester og Carrington kommende uke.

Vi nevner også at klubbens tidligere midtstopper, nederlandske Jaap Stam, har bursdag i dag. Mannen som brukte tre år av karrieren i United blir 49 år.

Vi gratulerer begge med dagen!

Fredag 16.juli


UEFA bekrefter: Disse stadionene er finaleverter de neste fire årene

UEFA har avgjort hvilke byer og stadioner som skal være vertskap for finalene i de europeiske klubbturneringene de neste fire sesongene.

2021/22-sesongen i Champions League vil som planlagt spilles på Zenit Arena i St. Petersburg i Russland. Finalen i 2022/23-sesongen vil spilles på Atatürks Olympiastadion, istedenfor Allianz Arena i München, der finalen opprinnelig var oppsatt.

Det europeiske fotballforbundet forklarer endringen med at tyrkerne måtte gi fra seg vertsansvaret til Porto i 2021, grunnet coronarestriksjonene i Europa.

München får i stedet verstansvaret i 2025, mens 2024-finalen spilles på Wembley.

Vertsbyene som måtte gi fra seg kamper under sommerens EM tilgodeses også med finaler. Europa League-finalen spilles i Dublin i 2024, mens Bilbao både får finalen i kvinnenes Champions League i 2024 og Europa League-finalen i 2025.

Fra før av er det klart at Europa League-finalene i 2022 og 2023 vil holdes i henholdsvis Sevilla og Budapest. Finalene i kvinnenes Champions League holdes på hjemmebanen til Juventus i 2022 og på hjemmebanen til PSV i 2023.

Sigsworth klar for ny klubb

For noen uker siden kunne United bekrefte at Jess Sigsworth forlater klubben, etter tre år i klubben. Angriperen ble toppscorer i Championship da United-kvinnene ble ligamestre og følgelig rykket opp etter 2018/19-sesongen.

Nå er 26-åringen klar for Leicester. Det skriver «revene» på sin hjemmeside.

De blåkledde vant Championship foregående sesong og blir en av Uniteds motstandere når ligaen sparkes i gang igjen til høsten.

Fem arrestert etter netthets av England-trio

Politiet i England har arrestert fem personer som har kommet med rasistisk hets mot Marcus Rashford, Jadon Sancho og Bukayo Saka etter EM-finalen mot Italia.

Politisjef Mark Roberts sier at hetsingen var skammelig.

– De vi kan identifisere som står bak disse kriminelle handlingene vil bli straffeforfulgt og disse skamfulle handlingene vil få alvorlige konsekvenser, sier Roberts.   

Han opplyser at politiet jobber tett sammen med aktører innen sosiale medier som Facebook, Instagram og Twitter, og utelukker ikke flere arrestasjoner. 

Torsdag 15. juli


– Skulle tro de kjente til navnet mitt nå

Torsdag ble den nye hjemmedrakten til Manchester United presentert med pomp og prakt og en rekke profiler både på herrelaget og kvinnelaget var blant dem som promoterte drakten.

Men det som skulle bli et av de kjekkeste fotooppdragene i løpet av sesongen, ble i stedet en irriterende opplevelse for en av kvinnelagets beste og mest trofaste spillere.

Millie Turner har vært en del av Uniteds kvinnelag siden oppstarten i 2018, men da adidas presenterte de nye draktene, forvekslet de henne med tidligere lagvenninne Amy Turner som har reist til Orlando Pride i USA.

Turner tok til Twitter for å uttrykke sin frustrasjon.

– Tatt i betraktning at jeg har spilt for Manchester United i tre år og representert adidas i 2, skulle en tro at adidas ville klare å gi meg rett navn.

Ikke lenge etter svarte adidas og ba om unnskyldning. Selskapet lover nå å gi bort flere drakter til noen av Turners største supportere.

United skal trene på rugbylandslagets anlegg

Manchester United bytter ut Carrington med Pennyhill Park like vest for London neste uke. Her kommer United til å lade opp til kampen mot Queens Park Rangers som spilles i London.

Pennyhill Park har vært det engelske rugbylandslagets treningsfelt siden 2003, men en rekke andre fotballag, og landslag, har benyttet fascilitetene som beskrives som meget gode og moderne.

I tilknytning til treningsfeltet ligger et femstjerners hotell som huser lagene som skal trene her. Skulle du være lysten på å prøve hotellet selv, kan det være greit å vite at døgnprisen for en dobbeltrom begynner på ca 6000 norske kroner.

Gjeninnfører omkamper i FA-cupen

Det engelske fotballforbundet skriver på sine hjemmesider at uavgjorte kamper igjen vil avgjøres med omkamper fra første til fjerde runde av FA-cupen kommende sesong.

United kommer inn i konkurransen i tredje runde, som er ventet å finne sted tidlig januar 2022.

Foregående sesong gikk uten omkamper i FA-cupen, for å unngå komplikasjoner med et allerede coronapreget, tettpakket kampprogram.

Onsdag 14.juli


Ny klubb for Casey Stoney

Casey Stoney tar over San Diego i amerikanske National Women’s Soccer League. Det skriver klubben på sine hjemmesider.

39-åringen leder laget fra starten av 2022-sesongen, der det nylig oppstartede laget vil ta fatt på sin aller første sesong, som det 12. laget i den amerikanske toppserien.

Jill Ellis blir Stoneys sjef i hennes nye klubb. Klubbpresidenten i San Diego er dobbel verdensmester fra sin tid som trener for det amerikanske landslaget.

Etter tre år som trener for Uniteds kvinnelag, trakk Stoney seg brått fra stillingen for drøye to måneder siden. Utad uttalte 39-åringen at det var «en tung avgjørelse» å forlate United, mens rapporter fra engelske medier kunne fortelle at treneren lenge hadde vært misfornøyd med måten klubben hadde håndtert sitt kvinnelag.

Gjeninnfører dobbeltoppgjør i Ligacupens semifinaler

EFL bekrefter til nyhetsbyrået PA at det tradisjonelle dobbeltoppgjøret i semifinalen av ligacupen vil bli gjeninnført kommende sesong. 

Forrige sesong var det kun en enkeltkamp på grunn av det tette kampprogrammet ettersom sesongen startet senere enn vanlig.

Semifinalene vil bli spilt i januar i de to ukene som begynner helnholdvis 3. og 10. januar.

Tirsdag 13. juli


Andreas Pereira reagerer på Shaw-utelatelse

Da UEFA tirsdag publiserte turneringens lag fra sommerens EM, lot mange seg overraske over at United- og England-back Luke Shaw ikke kom med i elleveren. I stedet var det italienske Leonardo Spinazzola som ble tildelt plassen på venstrebacken.

Én av dem som har latt seg forbløffe over avgjørelsen, er Shaws lagkamerat i United, Andreas Pereira. Brasilianeren synes Shaw fortjener plassen på venstrebacken, noe han også gir uttrykk for i kommentarfeltet på UEFAs Instagram-profil, skal vi tro Manchester Evening News.

– Så Luke Shaw spilte ikke i EM? skriver Pereira, før han legger ved to forundrede emojier.

Ingen leverte flere målpoeng enn Shaws fire (ett mål og tre målgivende) da det engelske landslaget tok seg til sin aller første EM-finale noen sinne. Venstrebacken scoret Englands mål i finalen, som til slutt endte med italiensk seier etter straffekonk.

Veggmaleriet av Rashford reparert

Etter søndagens EM-finale har flere engelske spillere dessverre blitt offer for rasistisk hets, blant dem Uniteds Marcus Rashford.

Blant annet har det kjente veggmaleriet av den samfunnsengasjerte angrepsspilleren like ved oppvekststedet i Withington i Manchester fått unngjelde, med hærverk det lokale politiet omtaler som «hatkriminalitet».

Mandag svarte lokalbefolkningen med å dekke over hærverket med støttende meldinger til Rashford, noe 23-åringen har fortalt at han setter veldig stor pris på.

Tirsdag kommer bilder av at veggmaleriet er tilbake til sin gamle prakt, etter at originalkunstneren har vært på stedet for å dekke over mandagens hatske meldinger.

Dermed ser gatekunsten ut slik den gjorde for noen dager siden, ved siden av hundrevis av støttende brev, kort og flagg.

Rashford (2)

Morrison trener med Derby

Derby Telegraph med flere melder at Ravel Morrison trener med Derby County.

Morrison trente på Derbys treningsanlegg mandag, før han ble med troppen sørover hvor Derby skal fortsette sesongoppkjøringen med en treningsleir.

Søndag skal Derby møte Manchester United i en treningskamp, og kanskje får vi se Morrison i aksjon for hjemmelaget…?

Wayne Rooney, Morrisons gamle lagkamerat fra United, er Derbys manager.

Mandag 12. juli


Finalemålscoreren fyller år

Det blir nok en litt rar fødselsdag for Luke Shaw.

Noen timer før bursdagen startet scoret han for England i EM-finalen – litt av et tidspunkt å score sitt første landslagsmål på! Dessverre for Shaw holdt det ikke helt inn, og straffesparkkonkurransen sørget for at Shaws dag neppe blir den triveligste til tross for finalemålet.

Uansett: Shaw fyller 26 år i dag, og vi håper at han klarer å ta med seg gleden over målet også, og ikke bare den enorme smerten han nok kjente på etter kampen.