Rivalene tapte terreng – Richarlison mister United-kampen

Her samler vi ukas notiser som er relevante for United.

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Lørdag 17. oktober


Rivalene tapte terreng – Richarlison mister United-kampen

Det var en skikkelig fotballørdag Premier League inviterte til denne ligarunden.

Først kom lokalderbyet mellom Everton og Liverpool, der de to Merseyside-klubbene endte med å dele poengene etter at oppgjøret endte 2-2. Tidligere United-spiller Michael Keane, Sadio Mané, Mohamed Salah og Dominic Calvert-Lewin sto for målene, i en kamp som nok vil bli husket best for sine VAR-involveringer. Blant annet ble Everton-spiss Richarlison utvist, noe som også er relevant for United.

Ole Gunnar Solskjærs menn møter nemlig Everton i Premier League den 7. november, og denne kampen vil nå Richarlison gå glipp av som følge av suspensjon.

SÅ RØDT: Her blir Evertons Richarlison utvist etter en takling på Thiago Alcantara.

Chelsea spilte også lørdag, da de tok imot Southampton. Den kampen endte 3-3, etter at gjestenes Jannik Vestergaard scoret i sluttminuttene. Chelsea er Uniteds neste motstander i ligaen, og uavgjortresultatet gjør at de røde djevlene går forbi Frank Lampards menn med seier neste runde.

Manchester City og Arsenal møttes også til dyst, i en kamp der Pep Guardiola tok innersvingen på sin tidligere elev, Mikel Arteta, og vant 1-0. Dermed ligger City og Arsenal henholdsvis ett og tre poeng foran United. Arsenal har én kamp mer spilt enn begge Manchester-klubbene.

Fredag 16. oktober


United spiller Youth Cup-semifinale 30. oktober

Avslutningen på forrige sesongs FA Youth Cup forsvant da coronaviruset kom forrige sesong, men nå er det klart at Uniteds semifinalekamp mot Chelsea skal spilles 30. oktober klokka 20.45.

Bråk i Newcastle

Det er sjelden det er stille rundt Newcastle-eier Mike Ashley, men det er verdt å merke seg at supporterne viser sin misnøye i form av et brev til klubben sendt fra Newcastle Supporters Trust i forkant av lørdagens kamp mot Manchester United.

Fansen hevder klubben tar betalt for kamper sesongkortinnehavere ikke får sett på grunn av coronasituasjonen.

– Over 18 000 supportere blir fortsatt trukket månedlig for 2020/21-sesongen og har blitt det siden mars. Ingen andre klubber i Premier League tar penger fra fansen nå.

Som om ikke det var nok er kampen mellom Newcastle og Manchester United den første «pay-per-view»-kampen – en kontroversiell ordning i England der TV-seerne må betale 14,95 pund per kamp.

Neville vil redde engelsk fotball

Gary Neville har flere ild i jernet enn å dele sine tanker om hva som skjer på Old Trafford.

Sammen med Denise Lewis (tidligere friidrettsutøver) og David Bernstein (tidligere styreformann i fotballforbundet) henvender Neville seg til landets fotballmyndigheter i form av et manifest med tittelen «Saving Our Beautiful Game».

Formålet skal være å redde engelsk fotball ut av en krise som ifølge manifestet handler om:

  • Økonomisk ulikhet og en ikke bærekraftig utvikling.
  • En ubalansert maktstruktur.
  • Manglende mangfold og utnyttelse av klubber og supportere.

Torsdag 15. oktober


Zelem, Rashford og Pogba på veggmaleri

Katie Zelem publiserte torsdag en tweet der hun viste frem et veggmaleri i Manchester med teksten HATED, ADORED, NEVER IGNORED, med Zelem, Marcus Rashford og Paul Pogba under.

United-kapteinen er åpenbart fornøyd med det hele:

Herrera frisk igjen etter coronavirussmitte

Ex-red Ander Herrera har i en Twitter-melding bekreftet at han har vært smittet av coronaviruset noen uker, men at han har testet negativt for det i dag.

Kanchelskis ferdig i Navbahor Namangan – ser etter nye muligheter

Dette skjedde kanskje ikke i dag, men vi tar det med likevel: Andrei Kanchelskis har sluttet i usbekistanske Navbahor Namangan.

Kanchelskis melder selv, og sønnen hans skriver det også på Twitter, at han nå ser etter nye muligheter innenfor fotballen.

Les gjerne også vårt dybdeintervju med Kanchelskis fra noen år tilbake.

United samarbeider med Kick It Out

Da 2019/20-sesongen startet opp igjen etter coronapausen, annonserte Manchester United at alle inntekter fra draktkjøp, hvor fansen valgte å få trykket ‘Black Lives Matter’, skulle gå til organisasjonen Kick It Out som arbeider mot rasediskriminering, i samarbeid med Manchester United Foundation.

Dette samarbeidet kommer blir nå videreført og kommer til å strekke seg ut 20/21 sesongen. Annonseringen kommer i etterkant av Kick It Outs kampanje, Take A Stand, som oppfordrer alle i hele fotballsamfunnet til å stå sammen for å bekjempe og forebygge diskriminering.

– Rooney er nær jobben som Derby-manager

The Sun melder at den tidligere United-kapteinen kan få jobben som manager i Derby, dersom laget taper mot Watford fredag kveld. Det sies at Phillip Cocu, som er lagets nåværende manager, har sittet usikkert i posisjonen sin en god stund, og at det var Rooneys mål mot Norwich før landslagspausen som sikret jobben da.

Selv har ikke Rooney lagt skjul på at han ønsker en managerjobb i fremtiden, og han skal være lysten på jobben i Derby, dersom den blir ledig.

Derby-eier Mel Morris sier imidlertid til radiostasjonen talkSPORT at The Suns artikkel er uten rot i virkeligheten. 

Tirsdag 13. oktober


Ronaldo testet positivt på Covid-19 – Bruno med negativ test

Cristiano Ronaldo har ifølge det portugisiske fotballforbundet testet positivt på coronaviruset, men han er den eneste Portugal-spilleren som har gjort det. Dermed er heldigvis Bruno Fernandes frisk og rask.

Vi ønsker United-legenden god bedring!

Fire United-kvinner på Englands A-landslag

Midtstoppere Abbie McManus og Millie Turner, midtbanespiller Ella Toone og spiss Alessia Russo er alle i den engelske A-landslagstroppen som skal møte Tyskland i slutten av oktober.

Mandag 12. oktober


En hilsen fra Diego Forlán

I det siste har vi fått nevnt Diego Forlán litt her på united.no igjen, noe som alltid er hyggelig siden det får oss til å tenke på en viss kamp på Anfield.

Han har nemlig vært Facundo Pellistris manager, i tillegg til at han har spilt sammen med Edinson Cavani på landslaget.

Forlán har sendt en hilsen til Uniteds to uruguyanske nysigneringer: