Ingen Champions League-hjelp for United

Søndag 28. mars


Ingen hjelp å få for United – City og Arsenal vant

Som kjent trenger United-kvinnelaget hjelp fra andre for å ende på en Champions League-plass denne sesongen.

United gjorde egen jobb ved å vinne 2-0 mot West Ham i den aller første kampen de spilte på Old Trafford, men dessverre gjorde rivalene jobben også. Arsenal vant enkelt 3-0 borte mot Tottenham, mens City vant 1-0 mot Reading etter et sent vinnermål. Chelsea er søndag storfavoritter hjemme mot Aston Villa, men det skal uansett ganske mye til for at United skal ta igjen Chelsea (eller for så vidt City), så først og fremst venter vi på neste mulighet til at Arsenal kan feile.

United har en tøff bortekamp mot formsterke Brighton neste søndag, og samme dag spiller Arsenal borte mot Bristol City.

Har du husket å stille klokka?

Vi minner alle om at de må huske å stille de klokkene som ikke gjør dette automatisk.

Huskeregelen er som alltid at klokka skal stilles i retning Eric Cantonas bursdag (24. mai, men det visste dere jo alle allerede, vel?).

Fredag 26. mars


Christen Press: – Vi har fortsatt en god sjanse til å kvalifisere oss til Champions League

United har intervjuet Christen Press på Carrington i forkant av West Ham-kampen. Den blide dobbelte verdensmesteren snakker om været, om å være i Manchester under pandemien, om Arsenal-tapet og om den kommende West Ham-kampen – det er også tydelig at hun gleder seg veldig til å spille på Old Trafford.

Hun er opptatt av at United skal legge press på Champions League-rivalene ved å gjøre egen jobb skikkelig. Hun har ikke gitt opp at United kan gå forbi enten Chelsea, City eller Arsenal.

– Vi har fortsatt en god sjanse til å kvalifisere oss til Champions League om vi gjør jobben vår. Om vi tar 15 poeng på de siste fem kampene, så er det stort press på topp tre [teknisk sett er ikke Arsenal topp tre, men de er på tredjeplass om de vinner hengekampen, red.anm.] til å gjøre det perfekt, og dette er nå jobben vår.

Se intervjuet her:

LES OGSÅ: Nå trener kvinnelaget også på Carrington: – Det gjør at vi kan trene mer effektivt
LES OGSÅ: Vil bruke sinnet fra Arsenal-tapet for å få en best mulig Old Trafford-debut

Solskjær kan bli månedens manager

Ole Gunnar Solskjær er nominert til prisen som månedens manager i Premier League. Nordmannen ledet United til 7 av 9 mulige poeng i Premier League i mars, deriblant en sterk seier borte mot City.

Rivalene er Brendan Rodgers (Leicester), Graham Potter (Brighton) og Thomas Tuchel (Chelsea).  Solskjær, Rodgers og Tuchel tok sju av ni mulige poeng med sine lag, mens Potter tok seks av ni mulige poeng.

Du kan gi din stemme til Solskjær her.

Shaw og Lingard kan bli månedens spiller

Jesse Lingard og Luke Shaw er blant kandidatene til å bli månedens spiller i Premier League.

De andre alternativene er Christensen (Chelsea), Iheanacho (Leicester), Kane (Spurs), Mahrez (City), Meslier (Leeds) og Trossard (Brighton).

Du kan også påvirke avgjørelsen ved å stemme her.

Shaw er allerede kåret til Supporterklubbens månedens spiller for mars.

– 106 millioner har sett United LIVE hjemme

Nei, vi kan ikke gå god for at disse tallene stemmer helt, og nei, vi har ikke mulighet til å dobbeltsjekke om de faktisk er riktige.

Nettstedet Europan Football Statistics har imidlertid lagt sammen alle tilskuertallene til United og alle andre lag siden 1889 og frem til og med sesongen før coronaviruset slo inn.

Det viser at drøyt 106 millioner mennesker har vært til stede på Uniteds kamper de siste 130 årene – cirka 15 millioner mer enn nummer to på lista.

Les mer på European Football Statistics.

Torsdag 25.mars


Fra første «clean sheet» til fem baklengsmål i bunnkamp

Det er bare enkeltspillere blant de utlånte som er i aksjon nå i landslagspausen, siden klubbfotballen på de øverste nivåene har blitt stoppet.

Det spilles kamper i League One og League Two under denne perioden, men akkurat det var ikke relevant i midtuka for Uniteds del. Den eneste som var i aksjon var Jacob Carney, som er på utlån til Portadown i den nordirske toppdivisjonen.

Portadown er plassert langt nede på den nedre halvdelen av tabellen, men selv om resultatene ikke bare har vært hyggelige for Carney & co, så skal vår mann regelmessig ha gjort det godt.

For noen uker siden kom den første seieren, og i helga som var så holdt Carney for første gang nullen i Portadown, og fikk ros for innsatsen.

Nå i midtuka gikk det ikke like bra. Carney og Portadown slapp nemlig inn fem mål mot Carrick Rangers, som vant 5-3.

Carney burde gjort det bedre på det andre baklengsmålet, men ellers kan det ikke sies å ha vært hans feil at det ble som det ble. Han skal også ha hatt flere gode redninger.

Portadown har to poeng ned til nettopp Carrick Rangers, og tre til Dungannon, og har også én kamp til gode på de to. Det er uansett ikke noe nedrykk fra toppdivisjonen denne sesongen.

PÅ FØRSTELAGSTRENING: Bildet er fra da Carney ble med førstelaget til Spania i februar 2020.
Premier League starter 14. august

Premier League har kunngjort at sesongen 2021/22 starter 14.august 2021 og avsluttes 22. mai 2022.

Forhåpentligvis vil det bli med tilskuere på arenaene igjen, men det er foreløpig uklart om når fansen kan returnere. Selve kampoppsettet vil først komme senere i sommer.

Vurderer 8 000 tilskuere på ligacupfinalen

Onsdag ble det kjent at Manchester United nok en gang fryser billettprisene på Old Trafford for den kommende sesongen. Nå kommer også meldingen om at myndighetene i Storbritannia vurderer å tillate opptil 8 000 tilskuere på ligacupfinalen mellom Tottenham og Manchester City i slutten av april.

De aller fleste av billettene vil gå til ansatte i det offentlige helsevesenet, og regnes som en milepæl med tanke på å få fans tilbake på stadion

Onsdag 24. mars


Klubben fryser billettprisene

Manchester United la i dag fram sine planer for supporterne med sesongkort på Old Trafford.

Det innebærer blant annet at billettene skal koste det samme som før pandemien. Det er tiende året på rad klubben fryser prisene.

Klubben iverksetter også tiltak for å hjelpe fansen med finanseringen i pandemien. Det innebærer blant annet refusjon dersom det blir lukkede dører på Old Trafford også i 2021/22-sesongen.

Supporterorganisasjonen MUST sier i en uttalelse at de har jobbet hardt med å legge press på klubben og at de er fornøyd med tiltakene som gjøres.

Fikk melding av De Gea

Det har gått litt under radaren, men i det engelske landslagsuttaket har to av tre keepere en tilknytning til Manchester United. Dean Henderson og tre år eldre Sam Johnstone.

WBA-keeperen er inne i sin første Premier League-sesong etter en travel karriere så langt med sju ulike utlån, alle som United-keeper.

27-åringen forteller at han fikk en gratulasjonsmelding av David de Gea etter uttaket.

– Han tekstet meg og sa at han var glad og stolt på mine vegne, forteller Johnstone.

– Det var flott å høre fra en jeg trente med i mange år og lærte masse av. Bare å være på treningsfeltet med ham var spesielt.

Tirsdag 23. mars


Bortekampen mot Granada kan spilles i Spania

Daily Mail skriver at de spanske myndighetene vil lette på innreiserestriksjonene sine fra 30. mars. Det betyr at United kan spille bortekampen mot Granada i Europa League på spansk grunn. Det første av de to oppgjørene mellom lagene spilles dermed på Estadio Nuevo los Cármenes, på den spanske sørkysten, den 8. april.

De nevnte innreiserestriksjonene sørget for at Uniteds bortekamp mot Real Sociedad i europaliganes 16-delsfinale ble spilt på Allianz Stadium, Juventus’ hjemmebane i italienske Torino. United vant for øvrig kampen 4-0.

Greenwood med fin gest til syk United-fan

Mason Greenwood gjorde dagen til en syk United-tilhenger litt bedre, da han sendte et håndskrevet brev til den ti år gamle gutten, skriver United på sine nettsider. Det var tidligere akademispiller Nenad Smiljanic som kontaktet klubbens assisterende akademidirektør, Tony Whelan, for å høre om klubben kunne gjøre noe for sønnen til hans kollega, som slet med alvorlig sykdom.

Smiljanic skriver på Linkedin at han forventet et maskinskrevet brev fra klubben, men at det i stedet altså kom et håndskrevet brev fra Uniteds nummer 11.

– Det er flott at du er United-fan, og jeg håper at vi kan vinne noe for deg denne sesongen. Jeg nyter å spille og håper å score mange mål for deg de kommende sesongene. God bedring, skriver Greenwood i brevet.

Europas dyreste sammen med Haaland

Nettstedet CIES Football Observatory rangerer med jevne mellomrom spillerne som er mest verdt i Europa.

I mars-kåringen ligger Marcus Rashford på topp sammen med Erling Braut Haaland. Begge har en prislapp på mellom 150 og 200 millioner euro.

På neste hylle finner vi Joao Felix, Phil Foden, Kylian Mbappé og Bukayo Saka – alle verdt mellom 120 og 150 millioner euro.

Fred om rasismen: – Nok!

Fred var én av dem som fikk skylden for Manchester Uniteds 1-3-tap for Leicester på søndag, og i etterkant ble brasilianeren utsatt for rasisme på sin Instagram-profil.

Tidligere har Anthony Martial, Axel Tuanzebe og Marcus Rashford opplevd det samme.

Mandag kveld skrev Fred på Twitter:

– Vi kan ikke akseptere en kultur med hatefulle meldinger og rasisme på sosiale medier. Vi må alltid kjempe imot. Vi er større og bedre enn dette. Nok!

Manchester United har retweetet meldingen med teksten «Vi står sammen». Klubben gikk tidligere i år ut og oppfordret myndighetene til å regulere aktiviteten på sosiale medier for å stoppe rasisme.

Mandag 22. mars


Youth Cup-dato bekreftet

Som ventet skal FA Youth Cup-kampen mot Liverpool spilles lørdag 3. april. Det bekreftet Manchester United i dag.

Kampstart blir 16.00 (skandinavisk tid) på Leigh Sports Village.

Manchester United slo ut Salford City i forrige runde etter mål fra Daniel Gore og Charlie McNeill, mens Liverpool knuste Sutton i sin tredjerundekamp.

Salford sparket manageren

Salford City styres som kjent av Class of 92 med Gary Neville i spissen. Tidlig mandag ettermiddag ble det kjent at klubbens manager Richie Wellens har forlatt klubben, etter samtaler med Gary Neville skal vi tro Mirror.

«Salford City Football Club har kommet til en gjensidig enighet med Richie Wellens om å avslutte samarbeidet», skriver klubben i en pressemelding. 

Wellens erstattet Graham Alexander så sent som i oktober, og vant Papa John-trofeet på Wembley i februar (den utsatte 2020-turneringen), men eierne var åpenbart ikke tilfredse med at klubben har sakket akterut i kampen om en Play Off-plass til League One.

Uniteds Di’Shon Bernard er utlånt til Salford, og har fått mye tillit av Wellens, og forhåpentligvis får han det av hvem enn som styrer klubben resten av sesongen også.

Wellens har for øvrig én A-lagskamp for Manchester United. Han spilte nemlig rundt 25 minutter av ligacuptapet mot Aston Villa i 1999/00-sesongen.

To nye positive coronatester

Premier League opplyser at det i tidsrommet 15 – 21 mars ble gjennomført 2772 coronatester av spillere og ansatte i Premier League-klubbene. To av prøvene var positive, men det opplyses ikke hvilke klubber det er snakk om.

Dette hadde aldri skjedd før

For første gang i FA-cupens historie var tre av de fire kvartfinalene repriser av tidligere finaler i turneringen, og utrolig nok endte de tre kvartfinalene denne helgen med seier til laget som i sin tid var tapende finalist i FA-cupfinalen.

Manchester United og Leicester barket sammen på Wembley i 1963 da United vant finalen 3-1, mens Everton slo Manchester City i 1933 og Chelsea tapte finalen mot Sheffield United i 1915.

I tillegg vant Southampton oppskriftsmessig oppgjøret på sørkysten mot Championship-klubben Bournemouth.

Det er tallknuseren Bill Edgar i The Times som har funnet den oppsiktsvekkende statistikken.

Han legger også til at hver av de fire kvartfinalene i helgen ble vunnet av den klubben som er hjemmehørende lengst øst, rent geografisk. 

Er det en trøst for Ole Gunnar Solskjær og United-fansen?

Garantert ikke…