Spurs tapte – fortsatt ni poeng bak United

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 14. mars


Tottenham tapte mot Arsenal

Leicester slo bunnlaget Sheffield United 5-0 søndag, noe som betyr at de i alle fall for en liten stund passerte United på tabellen. Etterpå vant Arsenal 2-1 mot Tottenham.

Det betyr at det tetter seg til i kampen om topp fire, men at United heldigvis har en del poeng å gå på ned til den store røkla.

Slik ser tabellen ut etter Arsenal-Spurs 2-1:

 

Lørdag 13. mars


Chelsea og Everton tapte poeng i toppkampen

Chelsea slipper inn lite mål for tiden, men akkurat som mot United klarte de heller ikke å score mot Leeds tidlig lørdag ettermiddag.

Det betyr at Chelsea ligger tre poeng bak United, og også har én kamp mer spilt enn Ole Gunnar Solskjærs lag.

Senere lørdag vant Burnley 2-1 borte mot Everton.

Slik ser toppen av tabellen ut etter disse kampene:

 

Fredag 12. mars


Bruno vant FSA-kåring

Bruno Fernandes har blitt kåret til årets herrespiller av The Football Supporters’ Association.

Han er den første United-spilleren som vinner dette, og selv om det nok ikke er den mest prestisjetunge prisen, så gratulerer vi likevel Uniteds nummer 18 med en fullt fortjent pris!

– Chris Wilder gir seg i Sheffield United

Chris Wilder ledet Sheffield United til to opprykk og en sterk debutsesong i Premier League, før de har slitt denne sesongen. Nå rapporteres det blant annet fra Sky Sports at han har forlatt sin jobb i klubben etter intern uenighet med eieren om veien videre. Uenigheten skal blant annet ha handlet om en eventuell ansettelse av en sportsdirektør.

Sheffield United innkalte til pressekonferanse klokka 17, men denne pressekonferansen ble plutselig avlyst. Det skal visstnok være på grunn av noen detaljer i Wilders kontrakt som må ordnes.

Dean Henderson (som for øvrig fyller 24 år i dag) har uansett sendt en hilsen til gamlesjefen sin, som fortsatt er ventet å miste jobben:

– Kvinnenes Superliga er veldig hvit

Det er bare 10-15 prosent med fargede spillere i kvinnenes Superliga. Det er noe United-manager Casey Stoney har engasjert seg i.

– Fotballen vår er veldig hvit, og det må forandre seg. Vi må se på hva hindringene og utfortdringen er. Vi må sørge for at alle føler at dette er en sport for dem, sier Stoney til Sky Sports.

Torsdag 11. mars


Ny dato for West Ham-kampen

Den siste helga i mars er det ingen Premier League-kamper på grunn av landslagspausen, men det skal spilles kamper i Women’s Super League, og nå er det klart at alle WSL-kampene den helga skal spilles på forskjellige tidspunkt slik at det blir mulig å se alle kampene direkte.

Uniteds kamp hjemme mot West Ham er den som setter i gang WSL-helga – den er nå flyttet fra søndag til lørdag, og har kampstart klokka 12.30.

Se Uniteds terminliste her.

Kampene er tilgjengelig på FA Player utenfor Skandinavia, og NENT-gruppen sitter med rettighetene i Skandinavia. Vi kommer tilbake med mer TV-info når det nærmer seg.

80 år siden Old Trafford ble bombet

Under nevnte vi hva som skjedde på Old Trafford den 11. mars i 2009, men langt mer dramatisk var det på denne datoen i 1941. Da ble nemlig Old Trafford offer for tyskernes blitz-offensiv under krigen.

Old Trafford hadde blitt bombet like før jul i 1940 også i et flyangrep, men den gang var de materielle skadene relativt sett beskjedne, og 8. mars var det igjen klart for spill på Old Trafford. United vant 7-3 mot Bury på Old Trafford, men etter dette kunne ikke United spille fotball på Old Trafford på åtte og et halvt år.

Old Trafford og området rundt ble nemlig utsatt for et nytt flyangrep natt til 11. mars, og tyskernes bombeangrep gikk hardt ut over stadion, som mistet mesteparten av hovedtribunen, garderobene og kontorene.

24. august 1949 ble portene på Old Trafford igjen åpnet, og United vant 3-0 mot Bolton.

Vi fikk besøk fra Milano på denne datoen i 2009

Det er torsdag, det er 11. mars og det er kampdag. AC Milan kommer på besøk, og på denne datoen i 2009 fikk vi også besøk fra Milan.

Den gang var det José Mourinhos Inter som gjestet Old Trafford, og det var andre åttendedelsfinale i Champions League etter at det hadde blitt 0-0 i Milano først.

Det tok ikke lang tid før United tok initiativet, for allerede i kampens fjerde minutt slo Ryan Giggs et hjørnespark som ble headet i mål av Nemanja Vidic. 

Zlatan Ibrahimovic var en håndfull for United-forsvaret, og frykten for et bortemål som ville kunne sende Inter videre var absolutt til stede, men heldigvis startet United andreomgangen like godt som den første. Igjen skjedde det i det fjerde minuttet av omgangen: Wayne Rooney slo et innlegg som så ut til at det kunne ende i keeperens hansker, men Cristiano Ronaldo dukket opp fremfor Júlio César og stanget ballen i mål. 2-0, og det ble ikke flere mål på Old Trafford.

United avanserte etter hvert helt til finalen for andre sesong på rad, og der møtte vi Barcelona. Hvordan det gikk i finalen? Nei, det kan vi rett og slett ikke huske!

Uniteds lag mot Inter: Van der Sar – O’Shea, Ferdinand, Vidic, Evra – Ronaldo, Carrick, Scholes (Anderson, 70.), Giggs – Rooney (Park, 84.), Berbatov.
Ubenyttede innbyttere: Foster, Evans, Fletcher, Gibson, Tévez.

TAPTE MOT UNITED: Zlatan Ibrahimovic og Inter.

Onsdag 10. mars


City tilbake på vinnersporet

Manchester City vant sin Premier League-kamp mot Southampton onsdag kveld. Sluttesultatet ble 5-2.

Seieren betyr at City har 68 poeng etter 29 kamper. United ligger på 2. plass – 14 poeng bak, men med én kamp mindre spilt.

Riise leder OL-laget

Hege Riise er midlertidig trener for det engelske kvinnelandslaget, og i dag ble det offisielt at den norske treneren også skal lede det britiske OL-laget i Tokyo i 2022.

Riise ga United-spilleren Ella Toone sin England-debut i februar, og Millie Turner var også med i uttaket.

Giggs leder ikke Wales

Landslagssjef Ryan Giggs har ikke vært involvert i det walisiske laget siden han ble arrestert etter mistanke om overfall mot kjæresten og en annen person i november.

Giggs benekter anklagene på det sterkeste, men vil ikke lede det Wales i landskampene som skal spilles i mars. Det sier forbundet i en uttalelse.

Slo Solskjær-rekorden

Tirsdag kveld gjorde Erling Braut Haaland seg nok en gang fortjent til overskriftene da han scoret begge målene da Dortmund slo ut Sevilla i åttedelsfinalen med 2-2 på hjemmebane.

20-åringen står allerede med 20 mål i Champions League, og han overtok dermed rekorden til Kylian Mbappé som turneringens yngste spiller som når 20 mål. Det er heller ingen som har brukt færre kamper til 20 mål enn Braut Haaland.

Dortmund-spissen slo også en norsk rekord mot Sevilla. Nå er han mestscorende nordmann i turneringen.

Braut Haaland har scoret like mange mål i Champions League på to år som Ole Gunnar Solskjær gjorde på sine elleve i Manchester United. 20-åringen gikk også forbi John Carew, som hadde 18.

Det er imidlertid delte meninger om Solskjær har 19 eller 20 mål i Champions League. Klubbens offisielle statistikkside og Transfermarkt.com opererer med 20 mål, mens UEFA i sin kamprapport har 1-0-scoringen mot Bayer Leverkusen i 2002 kreditert som selvmål. Da står Solskjær i så fall med 19.

– Han kommer til å slå den ganske raskt, svarte Solskjær i desember – og fikk rett.

Tirsdag 9. mars


Guardiola med United-relatert spøk

Onsdag kveld får City besøk av Southampton, og på pressekonferansen før oppgjøret ble Uniteds 9-0-seier mot Southampton nevnt.

Det fikk Guardiola til å spøke om at City skal vinne det dobbelte mot samme motstander, altså 18-0:

Mandag 8. mars


Emily Ramsey til West Ham – seier for Uniteds rivaler

Søndag ettermiddag var det noen som ble litt overrasket over å se Emily Ramseys navn på West Hams benk i WSL-kampen mot Chelsea.

Omtrent ved kampslutt kom bekreftelsen fra United om at Ramsey har gått på et lån til West Ham ut sesongen.

United vant søndag 3-0 hjemme mot Aston Villa, og rivalene fulgte dessverre opp med trepoengere. Ramseys West Ham tapte 0-2 mot Chelsea, mens Manchester City vant 1-0 hjemme mot Everton etter en sen scoring. Arsenal, Uniteds hovedrival nå mot slutten av sesongen, vant 4-0 borte mot Birmingham.

Tre poeng til Chelsea

Chelsea vant mandag 2-0 hjemme mot Everton.

Kai Havertz scoret det første målet for Chelsea, før Jorginho scoret det andre på straffespark.

Dermed er Chelsea – som de også var før helga – fire poeng bak United. Everton er åtte poeng bak United, med én kamp mindre spilt enn United og Chelsea.

– Du mener Loserpool, ikke sant?

Dette er hentet fra Markus Neby og «Kåss til Kvelds» i helga, og følgende tekst er skrevet av Dag Langerød og hentet fra vår lukkede Facebook-gruppe.

– Jeg skal innrømme at jeg i lang tid har irritert meg over at det er så mange norske Liverpool-kjendiser som har mast og mast og mast om laget sitt på TV mens de har drevet med det de er kjent for.
– Kunne nevnt mange flere, men Kjetil Jansrud, Ståle Solbakken og Henrik Elvestad – og hele kombinertlandslaget var vel det – for å nevne noen få.

Samtidig synes jeg det har vært en mangel på kjente norske United-supportere som har vært aktive utad. Ja, de har kanskje nevnt at de er United-supportere, men ikke spesielt ofte.

– Det gikk faktisk så langt at jeg begynte å glede meg over at Jansrud hadde noen dårlige renn. Jeg vet, en dårlig egenskap, men samtidig er jeg da ærlig.

– Derfor var det befriende deilig at Markus Neby i «Kåss til Kvelds» på NRK i helga sa fra da Henrik Elvestad tok en Liverpool-historie der.

Det var ikke mye, men det var nok. Stor kreditt til Markus, en ekte rød, for som han sier:

– Glory, glory Man. United!

( Du kan se hele episoden på NRKs nett-tv)

Shoretire kan bli månedens spiller

Shola Shoretire er én av kandidatene til å bli kåret til månedens spiller i Premier League 2 i mars (U23-ligaen).

Det skriver manutd.com.

United én straffe bak Liverpool i Premier League

Søndag satte Bruno Fernandes’ 1-0-mål fra straffemerket United godt på gang til en ny trepoenger i Premier League.

Straffen var Uniteds 164. i Premier League-historien, ifølge journalist Duncan Alexander. Det betyr at United bare har fått én straffe mindre enn Liverpool siden Premier League ble stiftet i 1992.

Samtidig kan jo United-fans undre seg litt over at Liverpool har hatt flere straffer enn United i en tidsperiode hvor United de første 20 årene var det klart beste laget av de to.

– Dette er egentlig helt vilt når man tenker på hvor mye bedre United har vært enn Liverpool i Premier League-historien, svarer én på Twitter.

Se Alexanders Tweet om saken her: