Liverpool tapte på Anfield for sjette gang på rad

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 7. mars


Liverpool tapte på Anfield for sjette gang på rad

Liverpool, som har vært så solide på Anfield de siste årene, tapte søndag 1-0 for Fulham hjemme på Anfield. Dette var Merseyside-klubben sitt sjette strake tap på hjemmebane. Liverpool er åtte poeng bak United, men skulle United slå byrival Manchester City søndag kveld, vil avstanden være elleve poeng.

Var redd han aldri kunne snakke igjen

I mai kommer den nye Sir Alex Ferguson-dokumentarfilmen, «Sir Alex Ferguson: Never Give In», som har blitt regissert av managerlegendens sønn Jason.

Simon Stone fra BBC har fått sett dokumentaren, og er imponert.

I filmen snakker Ferguson om livet sitt, og managerkarrieren – og på en spørsmål/svar-seanse for Glasgow Film Festival ble helseproblemene de siste årene også et tema.

I 2018 fikk Ferguson en hjerneblødning som fort kunne tatt livet av ham, men skotten overlevde, og etter ti dager klarte han å snakke igjen, etter at han først hadde den skremmende opplevelsen av å ikke klare å snakke – og i tillegg slet han med hukommelsen.

– Jeg mistet stemmen min, jeg fikk bare ikke ut et ord, og det var skremmende – veldig skremmende. Og alt gikk gjennom tankene mine: kommer hukommelsen min til å komme tilbake? Kommer jeg noen gang til å snakke igjen?

Dokumentaren skal være på kino i Storbritannia 27. mai, og skal være på Amazon Prime 29. mai.

Lørdag 6. mars


Leicester tok over andreplassen

Av lørdagens Premier League-kamper var det egentlig bare Brighton – Leicester som var relevant, sett med United-øyne. «Revene» fra East Midlands måtte finne seg i å ligge under tidlig, da Adam Lallana sendte sørkystlaget i ledelsen på Amex Stadium.

Den ledelsen holdt i omtrentlige 50 minutter, før Kelechi Iheanacho utliknet for Brendan Rodgers’ mannskap. 1-1 så også lenge ut til å bli sluttresultatet, men med tre minutter igjen av ordinær tid landet et hjørnespark på hodet til Daniel Amartey, som satte ballen i mål.

Dermed tok Leicester med seg samtlige tre poeng fra Falmer, og går med det opp til andreplass på tabellen, to poeng foran United, som spiller hengekampen mot Manchester City søndag.

Ny regelendring

Fra og med 1. juli vil ikke et angripende lag straffes for utilsiktet hands som fører til at en lagkamerat scorer mål. Det har IFAB, komiteen som fastsetter fotballens regler, bestemt.

Regelen har vært slik at en hands hos en angripende spiller, uansett hvor utilsiktet den har vært, er nok til å annullere en scoring. Det fikk Fulham kjenne på i sin kamp mot Tottenham tidligere i uken, da Josh Majas scoring ble underkjent, fordi Mario Lemina regelrett ble skutt i armen før målet. Armen var også i det som må kunne kalles en «naturlig posisjon».

ESPN-journalist Dale Johnson, som melder om endringene, skriver dog at det ikke er denne situasjonen som er grunn til regelendringen, all den tid endringsforslaget kom inn i november. Nå blir det opp til dommerne å ta stilling til om spillerne som tar ballen med armen har denne i en såkalt «naturlig posisjon».

Selv om reglene innføres 1. juli, kan de regionale forbundene ta inn de oppdaterte reglene i sine regelbøker tidligere, dersom de ønsker dette.

IFAB har også bestemt at overarmen skal fortsette å vurderes i offsidesituasjoner.

Fredag 5. mars


Stoney skuffet etter at FA-cuptrekning ble gjennomført uten at klubbene var informert

Torsdag, helt ut av det blå, så ble trekningen av noen runder fremover i FA-cupen offentliggjort, og United-kvinnene skal møte Burnley FC, Fylde, Sunderland eller Sheffield FC i fjerde runde (hvor United kommer inn i turneringen).

Det kom faktisk så ut av det blå at heller ikke Stoney og United visste om det, og Stoney er kritisk til at det ikke ble gjennomført skikkelig.

United må betale Sporting mer om Bruno blir kåret til den beste

Bruno Fernandes har igjen blitt nominert til prisen som månedens beste Premier League-spiller, og han er også trolig en av kandidatene til å bli kåret til sesongens beste spiller.

Hvis han blir kåret til sesongens beste spiller av kollegaene sine i PFA (Professional Footballers’ Association), så kan det koste United.

The Times påpeker nemlig at en del av Uniteds avtale med Sporting hadde noen tilleggsutbetalinger som baserer seg på slike personlige utmerkelser.

Om Fernandes vinner PFA-utmerkelsen eller havner i topp tre i Ballon d’Or i løpet av sin tid i United, så må United betale rundt 4,2 millioner pund til den portugisiske klubben.

Sannsynligvis får Fernandes også tøff konkurranse fra noen City-spillere, så det kan være at United slipper unna denne utbetalingen – i alle fall foreløpig.

Carney er månedens spiller i Portadown

Konkurransen er kanskje ikke så stor, med tanke på Portadowns svake form, men Jacob Carney har blitt kåret til månedens spiller i februar.

Det er supportere som har stemt den unge målvakten frem.

Apropos utlånte, så er det to klubber med United-lånespillere som er i aksjon i dag.

Istra 1961 vant 3-2 mot Sibenik etter at de først havnet under, men heller ikke denne gangen fikk Dylan Levitt debuten sin. Ellers satt Joel Pereira på benken for Huddersfield hjemme i den målløse kampen mot Cardiff. Vi kommer tilbake med egen sak om de utlånte senere denne helga, når noen har vært i aksjon.

Torsdag 4. mars


Mason Mount ble matchvinner mot Liverpool

Torsdag kveld møttes de to lagene i kampen om tre poeng og muligheten til å klatre opp i topp fire. Allerede i første omgang satte Chelsea ballen i mål, da med Timo Werner, men det ble avblåst for offside etter at VAR kom på banen.

I andre omgang var det derimot ikke offside, da Mason Mount leverte en klassescoring på Anfield. Liverpool klarte, til tross for å ha kommet til noen muligheter, ikke å slå tilbake, og ligger nå på 7. plass i ligaen, bak Leicester, med 43 poeng.

Chelsea, på sin side, klatrer til 4. plassen med 47 poeng, og ligger nå bare fire poeng bak United på andre plassen.

Skjebnekampen har fått ny dato

Er Arsenal-United senere denne måneden den viktigste fotballkampen i den altfor korte historien til den nåværende utgaven av United-kvinnelaget?

Det kan godt være. Bortekampen mot Arsenal er trolig kampen som avgjør om United spiller Champions League-fotball neste sesong.

Kampen skulle opprinnelig spilles torsdag 18. mars, men nå er det bekreftet at kampen flyttes til fredag 19. mars, med kampstart 19.30 (skandinavisk tid). 

Kampen sendes på TV (vi kommer tilbake med mer informasjon om det i forkant av oppgjøret).

Arsenal er seks poeng bak United på tabellen, men har én kamp mindre spilt, bedre målforskjell, og skal altså spille hjemme mot United på Meadow Park.

Om Arsenal ikke roter seg bort mot svakere motstand, så betyr det altså at Casey Stoneys lag etter alt å dømme må ta poeng borte mot Arsenal for å klare en Champions League-plass.

Disse lagene kan United-kvinnene møte i FA-cupen

FA-cupen settes i gang igjen for kvinnene også etter å ha vært pauset en stund, og turneringen har blitt trukket en del runder fremover i tid for å gi forutsigbarhet for de involverte lagene.

United kommer inn i turneringen i fjerde runde, og skal der møte Burnley FC, Fylde, Sunderland eller Sheffield FC på bortebane.

Vinneren av Burnley-Fylde i andre runde skal i tredje runde møte vinneren av Sunderland-Sheffield FC, og vinneren av det oppgjøret igjen skal altså møte United.

Ingen av disse lagene hører til på de øverste to nivåene, så det bør i utgangspunktet være gode muligheter til å gjøre store endringer på laget til kampen.

Kampen mot et av disse fire lagene skal i utgangspunktet spilles søndag 18. april.

Onsdag 3. mars


Leicester med nytt poengtap

Foregående helg ble det tap for Uniteds fremste konkurrent i kampen om andreplassen, da Leicester tapte for Arsenal. Onsdag kunne «revene» lagt press på Ole Gunnar Solskjærs mannskap under deres kamp mot Burnley, men også denne gangen ble det et skuffende resultat for Brendan Rodgers’ gutter.

Matej Vydra sendte hjemmelaget i føringen på Turf Moor, før Kelechi Iheanacho utliknet til 1-1. Det ble kampens siste mål, og dermed stopper Leicester på 50 poeng før Uniteds kamp mot Crystal Palace. De røde djevlene kan dermed rykke fra, dersom de tar tre poeng på Selhurst Park.

The Sun: – United klare til å avholde EM-kamper på Old Trafford

Ifølge The Sun skal den britiske statsministeren Boris Johnson ha tilbudt UEFA å avholde sommerens fotball-EM på britiske stadioner, inkludert Old Trafford. Mesterskapet, som opprinnelig var oppsatt i 2020, er planlagt å gjennomføres i 12 byer rundt om i Europa, istedenfor bare i en vertsnasjon.

Coronapandemien har ført til usikkerhet rundt mesterskapet, men britene skal stå klare til å ta over hele mesterskapet, etter at de har kommet langt i sitt vaksineløp. Johnson har lovet å åpne landet fullstendig fra 21. juni.

Ifølge The Sun skal UEFA kreve at alle vertsbyene åpner for publikum for å avholde kamper. Fra før av er syv kamper oppsatt på Wembley, blant andre Englands gruppespillkamper, begge semifinalene og finalen.

Senere har både FA og UEFA avkreftet meldingene, ifølge Manchester Evening News.

Shaw kåret til månedens spiller i United

Februar ble en ny god måned for Luke Shaw. Venstrebacken leverte fire målgivende og var en konstant trussel på sin flanke. Derfor ble han nominert til prisen for månedens beste United-spiller av klubben selv, sammen med Daniel James, Scott McTominay og Bruno Fernandes.

Til slutt var det altså Shaw som stakk av med utmerkelsen i klubbens egne kåring, etter at han fikk 37 prosent av supporternes stemmer. James kom nærmest Shaw, med 28 prosent av stemmene.

Youth Cup-kamp har fått ny dato

FA Youth Cup-kampen mot Class of ’92-gjengens Salford City ble utsatt da turneringen ble satt på vent som følge av den pågående pandemien, men nå starter turneringen opp igjen.

Det ble klart forrige uke, og nå har Salford City-United fått en ny kampdato, bekrefter klubben.

Oppgjøret skal spilles på Moor Lane onsdag 10. mars, og kampen starter 20.00 (skandinavisk tid).

Med seier skal United møte Liverpool eller Sutton United – altså trolig Liverpool – i fjerde runde. Liverpool er også motstander i U18-ligaen på lørdag.

Tirsdag 2. mars


Pogba og Sancho i ny Pepsi-reklame

Mandag 1. mars


Solskjær og Shaw slipper straff

For United-fans så er vel dette mest  en selvfølge, men mandag kveld meldte engelske medier at det engelske fotballforbundet ikke kommer til å foreta seg noe etter Ole Gunnar Solskjær og Luke Shaws dommerprat i forbindelse med 0-0-kampen mot Chelsea.

Stygg skade for Fosu-Mensah – fikk hilsen fra Rashford

28. februar er en dato som har betydd en del positivt for Timothy Fosu-Mensah tidligere, for det var datoen for debuten hans for Manchester United (mot Arsenal i 2016, samme dag som Rashford ligadebuterte med to mål).

28. februar 2021 kommer ikke til å bli husket like positivt for nederlenderen, for han pådro seg nemlig en stygg korsbåndskade i førsteomgangen av Bayer Leverkusens hjemmekamp mot Freiburg.

Han var ute i mange måneder med en korsbåndskade i 2019 også.

Marcus Rashford sendte mandag en hilsen til sin gamle lagkamerat:

God bedring, TFM!

Rivalene vant

United-kvinnene er ikke i aksjon igjen før kommende helg, men søndag ettermiddag ble tre kamper spilt i FA Women’s Super League (WSL).

Manchester City er i superform (som herrelaget), og ser ut som Chelseas eneste reelle trussel til ligatittelen, og de lyseblå er nå fire poeng foran United etter å ha vunnet 4-0 borte mot Birmingham.

Den viktigste kampen for Uniteds del var Arsenals bortekamp mot Aston Villa, siden det viktigste for United nå trolig blir å holde Arsenal bak seg. Det tok litt tid før Arsenal fikk hull på byllen, men litt før timen var spilt kom målet, og til slutt ble det en 4-0-borteseier også for Arsenal. The Gunners har nå seks poeng færre enn United, og har spilt 15 kamper mot Uniteds 16. Trolig må United ta poeng borte mot Arsenal for å klare Champions League-plass.

Everton er trolig ikke Uniteds største trussel når det gjelder en Champions League-plass (annet enn som motstander i sesongens siste kamp), men etter seieren mot Tottenham er de nå ti poeng bak med én færre kamp spilt.