Manchester City v Manchester United - Premier League

Kåret til årets spiller

Fredag 12. mai

De engelske fotballjournalistene har kåret Erling Braut Haaland til årets spiller i Premier League. Nordmannen fikk hele 72 prosent av stemmene og vant klart foran Bukayo Saka på 2. plass. Martin Ødegaard ble nummer tre, Kevin De Bruyne nummer fire og Uniteds Marcus Rashford nummer fem.

Chelseas Sam Kerr vant kvinnenes kåring og gjentok dermed bedriften fra forrige sesong. Aston Villas Rachel Daly ble nummer to.

Torsdag 11. mai

Skinner kåret til månedens manager

Marc Skinner har blitt kåret til månedens WSL-manager i april. Dette er den tredje gangen han har blitt månedens manager denne sesongen, for han ble det i oktober og desember også.

United spilte følgende kamper i april:

• Brighton & Hove Albion 0-4 Manchester United
  • Manchester United 3-2 Brighton & Hove Albion (FA-cupen)
  • Manchester United 1-0 Arsenal
  • Aston Villa 2-3 Manchester United

Hannah Blundell var nominert til prisen som månedens spiller, men Manchester Citys Chloe Kelly endte opp med å vinne den.

27 år siden Cantona knuste Liverpools hjerter

11. mai 1996: Manchester United mot Liverpool i FA-cupfinalen på Wembley.

Vi husker Liverpools hvite dresser, men aller mest husker vi Eric Cantonas vinnermål noen minutter før slutt.

Fra å ha blitt avskrevet av Liverpool-legenden Alan Hansen tidlig i sesongen, så endte det altså opp med både ligagull og FA-cuptriumf for United – og en FA-cuptriumf er jo ekstra deilig når det skjer mot en rival.

Onsdag 10. mai

U21-laget spilte 1-1 mot Blackpool

Et (ekstra) ungt U21-lag spilte tirsdag kveld en treningskamp mot Blackpool på Bloomfield Road, og det endte 1-1.

Blackpool tok ledelsen i den første omgangen da Brad Holmes scoret, før Victor Musa (som vi er mer vant til å se for U18-laget) utlignet med rundt 20 minutter igjen.

United skal ha dominert stort mot slutten av kampen, men en god Blackpool-keeper bidro til å hindre United i å ta ledelsen – og dessuten sendte Noam Emeran et straffespark i tverrliggeren.

Disse startet for United: Radek Vitek – Marc Jurado, Willy Kambwala, Björn Hardley, Sam Murray – Charlie Wellens, Toby Collyer – Noam Emeran, Dan Gore (C), Omari Forson – Ethan Wheatley.

Maxi Oyedele, Teden Mengi og målscorer Victor Musa skal alle ha kommet inn som innbyttere.

Les mer om kampen på nettsidene til enten United eller Blackpool.

Tirsdag 9. mai

Fernandez årets unge spiller i Preston

United-utlånte Alvaro Fernandez fikk mandag prisen for årets unge spiller i Preston.

Den unge venstrebacken fikk 42 kamper for Preston denne sesongen og noterte seg blant annet for seks målgivende.

Vi gratulerer!

Mandag 8. mai

Nok en scoring fra utlånte Diallo

Mandag vant Sunderland 3-0 på bortebane mot Preston og kampens første mål ble scoret av ingen ringere enn Amad Diallo. Den utlånte United-spilleren har hatt en fantastisk sesong og er den Sunderland-spilleren som har scoret flest mål i Championship med tretten mål.

Sunderland er nå klare for playoff. De møter Luton i semifinalen.