cascarino210821

Cascarino med målgivende

Søndag 19. februar

Lørdag spilte Frankrike mot Uruguay i en firenasjonersturnering i Frankrike, og det ble en solid 5-1-seier for hjemmenasjonen. Estelle Cascarino spilte fra start for Frankrike, og hadde den målgivende pasningen til 4-1-målet før hun ble byttet ut i det 83. minutt.

I samme turnering vant Danmark 2-0 mot Norge, som stilte med både Maria Thorisdottir og Vilde Bøe Risa (byttet ut i det 62. minutt) fra start. Thorisdottir pådro seg et gult kort mot slutten av kampen.

Ellers spilte Hayley Ladd hele kampen i midtforsvaret da Wales spilte 0-0 mot Island (Carrie Jones kom innpå i det 84. minutt), mens både Martha Thomas og Kirsty Hanson var på banen i løpet av Skottlands 2-1-seier mot Filippinene. Thomas startet kampen, og ble byttet ut i det 72. minutt, mens Hanson kom inn i pausen.

Crerand fyller år

Selveste Paddy Crerand fyller år i dag. Gratulerer med 84-årsdagen, Paddy!

Crerand spilte 397 kamper for klubben – hvor Serievinnercupfinalen i 1968 selvsagt huskes best – og scoret 15 mål.

Lørdag 18. februar

Pope utvist, må stå over ligacupfinalen mot United

Newcastle har fått et potensielt keepermareritt å hanskes med før ligacupfinalen mot Manchester United. Keeper Nick Pope ble utvist da han handset utenfor 16-meteren i lørdagens kamp mot Liverpool.

Dermed må den solide burvokteren sone karantene og går glipp av ligacupfinalen mot Manchester United. Mannen som erstattet Pope mot Liverpool var Martin Dubravka, men ettersom han allerede har spilt i ligacupen for Erik ten Hags menn, kan heller ikke han spille ligacupfinalen.

Det betyr at Newcastle enten må ty til den tidligere Liverpool-keeperen Loris Karius, eller Mark Gillespie som sist var i aksjon for Newcastles førstelag i ligacupen i 2020/21-sesongen.

Fredag 17. februar

Nytt kamptidspunkt for kvinnenes kamp på Old Trafford

Kvinnelaget spiller i slutten av mars på Old Trafford for fjerde gang (for tredje gang med tilskuere), når West Ham kommer på besøk.

Det vil nesten garantert bli en svært viktig kamp, uansett om det er kamp om ligagull eller om det er kampen om en topp tre-plassering det ender opp med å handle om mot slutten av sesongen.

Oppgjøret har nå fått nytt kamptidspunkt. Kampen skal fortsatt spilles lørdag 25. mars, men den skal nå spilles klokka 18.30 (skandinavisk tid), bekrefter klubben.

Se hele terminlista her.

Tirsdag 14. februar

David Coote utnevnt som dommer i ligacupfinalen

Samme dag som det ble klart hvem som dømmer den kommende seriekampen ble det offentliggjort hvem det er som skal dømme ligacupfinalen mellom Manchester United og Newcastle United på Wembley søndag 26. februar.

Det er David Coote som får det ærefulle oppdraget og skal dømme kampen. 40-åringen har dømt United fem ganger tidligere i karrieren, noe som har gitt fire seiere og en uavgjort. To ganger har han dømt United denne sesongen. 2-1-seieren borte mot Everton i oktober og 4-2-seieren hjemme mot Aston Villa i ligacupens tredje runde i november.

Med seg i dommerteamet i finalen får han Nick Hopton og Tim Wood som linjedommere og Simon Hooper som fjerdedommer. VAR-dommere blir Peter Bankes og Eddie Smart.

Stuart Attwell dømmer kampen mot Leicester

Manchester United er inne i en periode hvor kampene kommer tett som hagl. Søndag venter Leicester på Old Trafford i Premier League og den kampen er det Stuart Attwell som har blitt satt opp til å dømme, det bekrefter Premier League tirsdag.

Attwell dømmer United for fjerde gang denne sesongen og har tidligere dømt kampene mot Brentford borte (0-4), Chelsea borte (1-1) og Manchester City hjemme (2-1), så denne sesongen har United 1-1-1 med Attwell som hoveddommer.

Thorpe til Macclesfield

Om noen lurer på hvor det har blitt av Tom Thorpe, som fikk et kort innhopp i Premier League for United i 2014, så har han nå signert for Macclesfield.

Tom Thorpe har spilt for Rotherham, Bradford (lån), Bolton (lån) og indiske ATK etter United-karrieren, men ser ikke ut til å ha vært aktiv de siste årene.

Macclesfield gikk konkurs for noen år siden, men føniksklubben har begynt klatringen oppover i systemet, og er nå på nivå åtte.

Eriksen fyller år

Christian Eriksen ble født på denne datoen i 1992, og fyller altså 31 år i dag.

Den beste bursdagspresangen hadde selvsagt vært om han hadde blitt plutselig skadefri, men akkurat det er dessverre urealistisk.

Gratulerer med dagen, Christian – og god bedring!

Mandag 13. februar

U19-laget skal møte Barcelona

I forbindelse med Uniteds tur til Barcelona denne uka, så skal det også bli en U19-kamp mellom de to klubbene, bekrefter United.

Kampen blir spilt bak lukkede dører, og spillerne vil etterpå få se A-lagets oppgjør mot Barcelona på Camp Nou.

Fire målpoeng av Hanson

Utlånte Kirsty Hanson har vært god i det siste, og scoret blant annet målet som sørget for Aston Villa-poeng borte mot Manchester City, noe som hjelper United.

Søndag imponerte Hanson stort i bortekampen mot Brighton, der Aston Villa vant hele 6-2.

Hanson scoret Villas 2-1-scoring i det 17. minutt, og hadde så hele tre målgivende pasninger i resten av førsteomgangen.

Ex-red Lucy Staniforth scoret for øvrig Villas første mål.

Villa ligger på femteplass i ligaen, men avstanden ned gjør at Carla Wards lag ikke skal være noen trussel i kampen om en topp tre-plassering.