Bruno Lage

– Wolves sparket treneren

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 2. oktober


Wolves sparket treneren

Bruno Lage har fått sparken i Wolverhampton. Ulvene har bare vunnet en av de siste 15 kampene i Premier League, og etter helgens 2-0-tap mot West Ham skal styret i klubben bestemt seg for at Lage ikke lenger er riktig mann for å snu skuten.

Lørdag 1. oktober


Poengtap for Tottenham og Liverpool

Arsenal tok en sterk 3-1-seier hjemme mot Tottenham, og leder dermed Premier League etter 8 runder, uavhengig av andre resultater.

The Gunners har 9 poeng luke ned til Manchester United før morgendagens derby mot Manchester City, men de har også spilt to flere kamper enn United. Det har Tottenham også, og de er fem poeng foran United.

Senere lørdag ble det 3-3 mellom Liverpool og Brighton på Anfield, og Liverpool er dermed to poeng bak United. Chelsea lå også an til å gi fra seg poeng mot Crystal Palace, men endte med å snu kampen etter et sent vinnermål.

Premier League-resultater lørdag:

  • Arsenal 3-1 Tottenham Hotspur
  • Bournemouth 0-0 Brentford
  • Crystal Palace 1-2 Chelsea
  • Fulham 1-4 Newcastle United
  • Liverpool 3-3 Brighton & Hove Albion
  • Southampton 1-2 Everton
  • West Ham United 2-0 Wolverhampton Wanderers

I dag ville Duncan Edwards blitt 86 år

1. oktober 1936 ble Duncan Edwards født i Dudley. United-legenden ville dermed blitt 86 år i dag.

Her kan dere lese vår artikkel om Edwards fra da vi kåret de 50 største spillerne i United-historien.

Fredag 30. september


Nytt kamptidspunkt for kvinnenes kamp mot Chelsea

Søndag 6. november får United besøk av Chelsea på Leigh Sports Village, og som ventet skal denne kampen sendes på TV (den blir etter alt å dømme sendt på TV i Skandinavia også).

Det gjør nå at kampen har fått et nytt kamptidspunkt.

Opprinnelig skulle kampen spilles 13.00, mens kampstart nå er flyttet til 19.45 (skandinavisk tid). Herrene spiller for øvrig borte mot Aston Villa klokka 15.00 samme dag.

Se hele terminlista her.

Ronaldo har frist til 10. oktober

Cristiano Ronaldo har frist på seg frem til 10. oktober med å svare på anklagen om dårlig oppførsel mot supporteren etter kampen mot Everton i april. Portugiseren slo mobiltelefonen ut av supporterens hånd, og etter cirka et halvt år ble han nylig tiltalt for hendelsen.

LES OGSÅ: Ronaldo tiltalt

United – West Ham flyttet ett kvarter

Uniteds hjemmekamp mot West Ham søndag 30. oktober skulle egentlig ha avspark 17.30 skandinavisk tid.

Nå er kampen flyttet et kvarter, slik at avspark blir 17.15 skandinavisk tid.

Nøyaktig tidspunkt for avspark i Chelsea – Man. United 22. oktober er det imidlertid fortsatt ingen avklaring på.

Her kan du se komplett terminliste.

Torsdag 29. september


Uniteds bettingpartner bøtelagt

Manchester Uniteds bettingpartner Betfred har blitt ilagt en heftig bot på 2,9 millioner pund av Gambling Commission for brudd på flere regler som sosial ansvarlighet og feil knyttet til selskapets rutiner for å unngå hvitvasking av penger. 

Gambling Commission er den offentlige aktøren som er ansvarlig for å overvåke gamblingindustrien i Storbritannia, og de opplyser at man fant flere alarmerende funn hos Betfred.

Gambling Commission fant blant annet ut at en kunde hadde tapt 70 000 pund over en periode på kun ti timer, dagen etter at kontoen ble åpnet. Gambling Commission mener Betfred ikke fulgte sitt ansvar for å beskytte nye kunder. 

Tirsdag 27. september


Fire United-spillere tatt ut på landslaget

Sarina Wiegman har tatt ut England-troppen til landskampene mot USA og Tsjekkia i oktober.

Som ventet er EM-heltene Mary Earps, Ella Toone og Alessia Russo med, og det er heller ingen stor overraskelse å se navnet til Katie Zelem på lista. Nikita Parris er derimot ikke med denne gangen.

Ex-reds Lauren James, Alex Greenwood og Ebony Salmon er også tatt ut i Wiegmans tropp.

Mandag 26. september


Cantona kritiserer Beckhams rolle

Eric Cantona sier han aldri ville gjort som andre tidligere spillere, deriblant hans tidligere lagkamerat i United David Beckham, som har promotert den kommende VM-sluttspillet i Qatar.

– Jeg ville aldri ha gjort det, jeg ville gjort det motsatte. I januar 2022 sa jeg det og kanskje var jeg den første, sier Cantona i et lengre intervju med The Athletic.

I det samme intervjuet sier Cantona at han tilbød seg å bli fotballpresident i Manchester United, men at Ed Woodward og klubbledelsen sa nei, selv om Sir Alex Ferguson, ifølge Cantona, støttet idéen.

27 år siden Schmeichels United-mål mot Rotor Volgograd

På denne dag i 1995 spilte vi returkamp mot Rotor Volgograd i UEFA-cupen, og det endte dessverre med at United røk ut av turneringen.

Etter 0-0 borte, så ble det 2-2 hjemme, og United røk dermed ut takket være bortemålsregelen.

Kampen ble uansett litt minneverdig for Uniteds del likevel: Etter at bortelaget hadde gått opp i en 2-0-ledelse, og Paul Scholes hadde redusert for United, så var det Peter Schmeichel som like før slutt dukket opp og headet inn 2-2. Det ga håp om avansement, men dessverre klarte ikke United å score flere.

Se målet under:

Ingen god start for Wellens under ny sjef

Bare én av Uniteds utlånte unggutter var i aksjon for klubblaget denne helga, på grunn av landslagsperioden.

Denne ene var Charlie Wellens, som scoret vinnermålet i John Sheridans siste kamp som Oldham-manager (Wellens’ første seniormål på fotballbanen), og han fikk tillit fra start i den første kampen til nyesjefen David Unsworth.

Oldham spilte borte mot Bromley, og det var hjemmelaget som vant 3-0.

Wellens ble byttet ut i pausen, på stillingen 2-0 til Bromley. Det ser ut til å ha vært hovedsaklig en taktisk endring, men Wellens har nok trolig ikke hatt sin beste omgang uansett.

Powered by Labrador CMS