CheLiv

United kan kutte forspranget til Chelsea og Liverpool

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 2. januar


United kan kutte forspranget til Chelsea og Liverpool

Verken Chelsea eller Liverpool klarte å finne en vinnerscoring i andreomgangen på Stamford Bridge søndag kveld.

Dermed endte oppgjøret 2-2, etter mål fra Sadio Mané, Mohamed Salah, Mateo Kovacic og Christian Pulisic. Resultatet betyr at United får mulighet til å hente inn to poeng på begge lagene med seier over Wolves mandag.

Med seier i samtlige av sine hengekamper vil ikke United være flere enn tre poeng bak de blåkledde fra London, mens Liverpool nå er elleve poeng foran med to kamper flere spilt.

Manchester City rykker derimot fra i ligasammendraget. De lyseblå er ti poeng foran Chelsea og elleve poeng foran Liverpool (én kamp mindre spilt) etter helgens ligarunde.

Pellistri coronasmittet

Facundo Pellistri går glipp av søndagens møte mellom Alavés og Real Sociedad, etter å ha testet positivt for covid-19.

Den unge uruguayaneren melder om smitten på sin Instagram-profil, der han forteller at han isolerer seg hjemme og er fri for symptomer. Følgelig holder han treningen ved like hjemmefra, med veiledning fra Alavés’ medisinske apparat.

Kantspilleren har ikke fått like mye spilletid som han kanskje hadde håpet på på utlån hos Alavés denne sesongen.

Baskerklubben har dog byttet ut hovedtrener Javier Calleja med José Luis Mendilibar. Dermed er det jo ikke utenkelig at spilletiden tar seg opp dersom Pellistri imponerer når han returnerer fra sin isolasjon.

Lørdag 1. januar


United fikk hjelp fra naboen

Kalenderårets første Premier League-kamp ble et spennende oppgjør, og det endte til slutt 1-2 mellom Arsenal og Manchester City på Emirates Stadium, i en kamp med en rekke kontroversielle dommeravgjørelser.

Resultatet hjelper United i kampen om fjerdeplassen, hvor Arsenal fort kan bli en av de tøffeste konkurrentene.

Arsenal ledet til pause etter en scoring av Bukayo Saka, og Mikel Artetas menn imponerte i en omgang hvor begge lag kanskje er misfornøyde med at de ikke fikk straffespark.

I andreomgang slo City tilbake med et Mahrez-straffespark etter at videodommeren fikk dommer Attwell til å ta en ekstra titt på situasjonen hvor Xhaka holdt Bernardo Silva. Noen minutter senere fikk Gabriel sitt andre gule kort for Arsenal, og The Gunners måtte fullføre med ti mann. Gabriels første gule kom etter at han prøvde å sabotere straffemerket før Mahrez-straffesparket.

Til tross for utvisningen, så så det lenge ut til at Arsenal skulle klare 1-1, men på overtid kom den avgjørende scoringen fra Citys Rodri.

Arsenal ligger med det fire poeng fremfor United, med to flere kamper spilt.

Tottenham var i ferd med å gi bort poeng også, men langt inne på overtiden så headet Davinson Sánchez inn seiersmålet for Antonio Contes lag mot Watford. Tottenham er dermed to poeng foran United.

Fredag 31. desember


Ytterligere en Premier League-kamp utsatt

Vi er i skrivende stund fortsatt ikke inne i det nye året, men det har allerede blitt utsatt to Premier League-kamper i 2022 på grunn av coronavirusutbrudd.

Southamptons hjemmekamp mot Newcastle er nemlig utsatt på grunn av utbrudd hos bortelaget, som dermed ikke kan stille mannskap til kampen. Fra før av er møtet mellom Leicester og Norwich utsatt på grunn av smitte.

Dean dømmer Wolves-kampen

Mike Dean dømmer Uniteds første kamp på nyåret, hjemmemøtet med Wolves.

Det skriver Premier League.

Den eksentriske fløyteblåseren dømte også det motsatte oppgjøret tidligere i sesongen, da Mason Greenwoods scoring holdt til tre United-poeng på Molineux.

Han dømte også Uniteds hjemmekamp mot Aston Villa, et oppgjør som endte med borteseier, til tross for at Dean blåste straffespark til hjemmelaget på Old Trafford. Den gang var det Bruno Fernandes som ikke klarte å ekspedere ballen i mål.

Dean har med seg Andre Marriner som videodommer.

Torsdag 30. desember


2022s første coronautsettelse i Premier League et faktum

Vi nærmer oss et nytt år, men det betyr dessverre ikke at coronaviruset er ferdig med å sette sitt preg på fotballverdenen.

Nå bekrefter nemlig Premier League at møtet mellom Leicester og Norwich, med opprinnelig avsparktidspunkt på ettermiddagen første nyttårsdag, er utsatt. Årsaken er at gjestene ikke klarer å stille mannskap, grunnet coronasmitte og skader i troppen.

Mejbri tatt ut til Afrikamesterskapet

Tunisias landslagssjef, Mondher Kebaier, har tatt ut Hannibal Mejbri til sin landslagstropp før vinterens Afrikamesterskap.

Det skriver blant andre BBC.

18 år gamle Mejbri har allerede rukket å spille ni landskamper for Tunisia til tross for sin unge alder og den hårfagre midtbanejuvelen var blant de viktigste spillerne da tunisierne tok seg til finalen i den arabiske cupen før jul.

Tunisierne starter sin turnering mot Mali 12. januar og skal også møte Gambia og Mauritania i løpet av gruppespillet.

McKenna med seier mot opprykkskandidat i første kamp

Tidligere United-trener Kieran McKenna hadde i går kveld sin første kamp på Ipswich Town-benken etter å ha tatt over traktorgutta, og det ble en god kveld for nordiren.

Ipswich vant 1-0 mot opprykkskandidaten Wycombe Wanderers (som ikke hadde tapt en ligakamp på bortebane siden 25. september) etter en scoring av James Norwood, og det virker som om både fansen og journalistene er fornøyd med hvordan Ipswich fremstod.

– Ting var ikke alltid perfekt, men for første gangen på en stund så dette ut som et veloljet maskineri som gjennomførte en kampplan, heller enn en samling av individer, skriver Eastern Daily Press-journalist Stuart Watson.

Ipswich har ti poeng opp til Oxford og onsdagens motstander Wycombe på henholdsvis femte- og sjetteplass (med én kamp mer spilt enn disse to lagene), og har elleve poeng opp til Plymouth på fjerdeplass som har like mange kamper spilt som McKennas nye lag.

Onsdag 29. desember


Welbeck spolerte kvelden for Chelsea på overtid

Ex-red Romelu Lukaku sendte Chelsea i ledelsen hjemme mot Brighton, og så ut til å bli dagens mann på Stamford Bridge, men så dukket en annen ex-red opp like før slutt.

I det første overtidsminuttet headet nemlig Danny Welbeck inn utligningen, og det endte 1-1 på Stamford Bridge.

Chelsea er 14 poeng foran United – men United har spilt tre færre kamper enn Chelsea, og kan i teorien være fem poeng bak om en vinner både mot Burnley og i de utsatte kampene mot Brighton og Brentford.

En videohilsen fra Victor Lindelöf

Victor Lindelöf, som har blitt bekreftet smittet av coronaviruset, har sendt en videohilsen:

Tirsdag 28. desember


Flere konkurrenter tapte poeng

Tar United seieren og de tre poengene i kampen mot Burnley lille nyttårsaften, korter de ned forspranget til flere av lagene lenger opp på tabellen.

Både Liverpool og Tottenham gikk nemlig på smått overraskende poengtap tirsdag kveld. United vil til og med passere sistnevnte lag med seier, etter de liljehvites poengdeling mot Southampton. Det skal dog sies at londonerne vil ha én kamp mindre spilt enn United etter torsdagens United-kamp.

Andreplasserte Liverpool taper også terreng, etter deres 1-0-tap borte mot et nokså redusert Leicester. Ademola Lookman scoret kampens eneste mål og sørger dermed for at scouserne er seks poeng bak Manchester City med like mange kamper spilt.

West Ham tok derimot samtlige tre poeng i sitt møte med Watford. Bobleblåsernes 4-1-seier gir dem en luke på tre poeng ned til United, som har to kamper mindre spilt.

Tirsdagens siste Premier League-kamp endte med en komfortabel 3-0-seier til Crystal Palace over tabelljumbo Norwich.

Ny Premier League-kamp utsatt

Torsdagens kamp mellom Everton og Newcastle er utsatt etter forespørsel fra bortelaget, som ikke kan stille 14 spillere til oppgjøret på grunn av et coronautbrudd i troppen.

Eddie Howes mannskap møtte Ralf Rangnicks United-lag så sent som mandag kveld, i en kamp som endte med 1-1 og poengdeling.

Rooney-dokumentaren har fått premieredato

Amazon Primes dokumentarfilm om livet til Wayne Rooney slippes på verdensbasis den 11. februar neste år.

Ny sjef for Pellistri

Facundo Pellistri har ikke hatt noen stor sesong for Alavés, og klubbens resultater har heller ikke vært spesielt gode.

Etter Villarreals 5-2-seier mot Alavés like før jul, så ble det klart at Pellistris klubb kom til å feire både jul og nyttår på nedrykksplass i La Liga.

Tirsdag morgen bekreftet Alavés at Javier Calleja ikke lenger skal være klubbens hovedtrener.

Litt senere annonserte de at 60 år gamle José Luis Mendilibar, som de siste årene har ledet Eibar (og som også har ledet klubber som Athletic Club, Real Valladolid, Osasuna og Levante), er klubbens nye trener.

Forhåpentligvis kan nye sjefen bidra til både mer Pellistri-spilletid og bedre resultater.

Første kamp under ny trener blir hjemme mot Real Sociedad, søndag 2. januar.

Mandag 27. desember


Rekordhøyt antall positive tester – men andelen positive tester har gått ned

Premier League har annonsert resultatene fra coronatestene som har blitt gjennomført 20.- 26. desember.

Av de 15 186 testene som ble gjennomført, så var 103 tester positive.

At dette er rekordhøyt denne sesongen er en ting, men det må samtidig nevnes at testfrekvensen har gått kraftig opp, og at det også er en faktor i tillegg til den økte smitten.

Forrige uke var det 90 positive tester (12 345 tester totalt), mens det uka før det igjen var 42 positive tester (av 3805 tester totalt). Prosentandelen av tester som har vært positive har i denne perioden gått ned fra 1,10% til 0,68%, så det er altså ikke bare negative tall å finne her.

The Athletic: Bailly og Hannibal trenger ikke å reise før etter Wolves-kampen

FIFA-reglementet tilsier at spillerne som skal delta i Afrikamesterskapet må gjøres tilgjengelige i dag, men The Athletic skriver at det nå er klart at spillere kan vente til 3. januar med det.

CAF (det afrikanske fotballforbundet) skal ifølge et brev fra FIFA-visegeneralsekretær Mattias Grafström (som The Athletic har lest) ha bestemt at spillerne med offisielle klubbkamper mellom 27. desember og 3. januar kan bli hos klubbene sine for å være med på de kampene, og så slippes etter den siste kampen i den perioden.

Dermed skal Eric Bailly og Hannibal Mejbri i teorien kunne være tilgjengelige mot både Burnley (30. desember) og Wolverhampton (3. januar).

Afrikamesterskapet starter 9. januar, og finalen spilles 6. februar. Turneringen arrangeres denne gangen i Kamerun.

Powered by Labrador CMS