Manchester United v Everton - Premier League

– Ten Hag får ingen ansvar rundt avgjørelsen

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Mandag 31. juli

Venter snarlig Greenwood avgjørelse

United skal avgjøre Mason Greenwoods fremtid før Premier League sparkes i gang 14. august, hjemme mot Wolverhampton. Det melder både James Ducker i The Telegraph og Samuel Luckhurst i Manchester Evening News.

Alle tiltaler mot Greenwood frafalt i ferbruar og klubben har siden den gang drevet sin egen etterforskning. Den skal altså nå nærme seg slutten.

Fabrizio Romano melder at at Erik ten Hag ikke har noe ansvar omkring avgjørelsen som blir tatt og at det bare er opp til klubben.

Greenwood er for øyeblikket suspendert av klubben under full lønn. Kontrakt til engelskmannen går ut i juni 2025.

LES OGSÅ: Adidas: – Uriktig og spekulativt

Søndag 30. juli


Tap for U21-gutta

Manchester Uniteds U21-lag tok den korte turen til J Davidson Stadium og møtte National League-laget Altrincham.

Med blant annet Isak Hansen-Aarøen, Maxi Oyedele og Shola Shoretire med fra start ble det tøft og det endte med et 2-0-tap.

Kampen ble ikke vist på noe form for TV-kanal, men Twitter-kontoen referert til under her; @academyarenaUTD, kom med sporadiske oppdateringer på sin konto underveis.

Etter 0-0 ved pause scoret Altrincham like etter halv tid, før de la på til 2-0 etter timen.

Hansen-Aarøen ble byttet ut før pause, men kom inn igjen ut i andre omgang etter at Toby Collyer måtte gå av med skade.

Lørdag 29. juli


Ramsey klar for Everton

Kvinnelagets Emily Ramsey stod uten kontrakt etter sesongen, og har nå funnet seg en ny klubb. Keeperen skal spille for Everton, som hun også var lånt ut til forrige sesong.

Fredag 28. juli


Carrick fyller år

Michael Carrick fyller i dag 42 år. Den tidligere midtbanespilleren og førstelagstreneren i United kan se tilbake på en stor karriere som spiller på Old Trafford med 464 kamper over 12 år mellom 2006 og 2018 som spiller at han kom fra Tottenham.

Briten fikk også tre kamper som midlertidig manager etter at Ole Gunnar Solskjær ble avskjediget hvor det ble seier mot Villarreal og Arsenal, mens det ble uavgjort mot Chelsea på Stamford Bridge

I dag nyter 42-åringen livet som manager for Middlesbrough i Championship , hvor han kom inn høsten 2022, tok laget fra nedrykksplass til playoff, hvor det sa stopp i semifinalen mot tapende playoff-finalist Coventry.

Ny mulighet den kommende sesongen til å kjempe om opprykk og å bedre ryktet sitt som manager ytterligere.

Torsdag 27. juli


Erik ten Hag om skaden til Kobbie Mainoo

Kobbie Mainoo fikk dessverre ikke mange minuttene på banen mot Real Madrid etter at han ble tvunget til å forlate banen med skade. På pressekonferansen etter kamp ble Ten Hag spurt om situasjonen til unggutten, men kunne da ikke gi så mye svar.

– Jeg skjønner at spørsmålet kommer, men vi kan aldri vite rett etter kampslutt. Vi må vente til vi vet hva det er, sier nederlenderen.

Videre formidler han at håper at det ikke er for alvorlig for 18-åringen og at han vil få flere muligheter. Han nevner også at han ønsket å se om unggutten kunne følge opp den gode prestasjonen mot Arsenal, men at de nå må vente på en diagnose og deretter vurdere når han eventuelt skal tilbake i aksjon.

Dersom Mainoo er klar, vil neste mulighet for å vise seg frem være 31. juli mot Borussia Dortmund. Kampen spilles kl 03.00 norsk tid.

Onsdag 26. juli


Cameron Borthwick-Jackson til Slask Wroclaw

Tidligere United-junior Cameron Borthwick-Jackson prøver lykken i Polen. Den nå 26 år gamle forsvarsspilleren har signert en toårsavtale med laget som ble nummer 15 i Ekstraklasa forrige sesong.

Forsvarsspilleren har de siste to sesongene spilt for Burton Albion i League One og har totalt spilt 72 kamper for «The Brewers». Etter at han forlot United har han i tillegg vært innom Scunthorpe, Tranmere og Oldham, men nå prøver han altså lykken i Polen.

I United-drakta ble det totalt 14 kamper, hvor alle kom i sesongen 2015/2016 under Louis van Gaal.

Tirsdag 25. juli


Kvinnelaget tilbake på Old Trafford

Manchester United åpnet tirsdag billettsalget til samtlige av kvinnelagets hjemmekamper kommende sesong, og den oversikten viste at hjemmekampen mot nabo City i utgangspunktet skal spilles på Old Trafford søndag 12. november klokka 13.00, selv om den endelige bekreftelsen på dato og tid gjenstår.

Hjemmekampen mot Everton, nå satt til 31. mars, skal også spilles på Old Trafford.

VM-start for Bøe Risa

Vilde Bøe Risa spilte 88 minutter da Norge spilte 0-0 i VM mot Sveits tirsdag formiddag. Norge er dermed avhengig av å slå Filippinene i sin siste kamp for å kunne ha et håp om avansere i mesterskapet. Hvis Norge vinner med tre mål i den kampen så er de garantert avansement uansett resultat i de andre kampene. Kun seier kan også holde – hvis Sveits slår New Zealand i sin kamp.

MER: Slik spilles VM-gruppespillet for United-spillerne

Mandag 24. juli


U18-laget tapte mot Hertha Berlin

Uniteds U18-lag er som U16-laget med i turneringen SuperCupNI, og de startet mandag kveld med et 2-1-tap mot tyske Hertha Berlin. Victor Musa satte Uniteds redusering, like før slutt.

Seier i åpningskampen i SuperCupNI

Uniteds U16-tropp i SuperCupNI startet klassen «Premier» med kamp mot nordirske Dundalk SL.

Det endte med tre poeng og en god start etter scoring av Jayce Fitzgerald. Dette til tross for at Bendito Mantato fikk direkte rødt kort i den første omgangen av kampen.

Inn fra benken skal også 12 (!) år gamle Douka Nkoto Abdoulaye ha kommet.

Lagets neste kamp er mot japanske Ichifuna tirsdag ettermiddag. U18-laget starter sin turnering med kamp klokken 20.45, hvor motstander er Hertha Berlin.

Giuseppe Rossi legger opp

Den tidligere United-spiss og italienske landslagsspilleren Giuseppe Rossi legger opp, 36 år gammel etter en karriere plaget av store skadeproblemer.

På sin Instagram-profil kommer italieneren med en ektefølt melding til sine følgere og takker for den utrolige reisen han har hatt fra å løpe i hagen til faren til å spille fotball på det aller høyeste nivået.

Italieneren ble hentet til United fra Parma i 2004, 17 år gammel, men klarte aldri å slå til i United-drakta og ble lånt ut til Newcastle og til sin moderklubben Parma i 2006/2007-sesongen.

Totalt fikk han 14 kamper (6 fra start og 8 som innbytter) i sine tre år i United. Han rakk å score fire mål før han ble solgt til spanske Villarreal.

Troppene til SuperCupNI er offentliggjort

Hver sommer drar United med lag til Nord-Irland for å spille SuperCupNI, tidligere kjent som NI Milk Cup.

Turneringen er en av de mest prestisjetunge ungdomsturneringene i verden med et høyt nivå som gir både gutter og jenter fra rundt om i verden muligheten til å delta i en ukes lang fotballfest.

United sender i år avgårde to lag som kommer til å delta i to ulike klasser. Laget som skal delta i «Boys Premier» består av blant andre Shea Lacey, Jayce Fitzgerald og Bendito Mantato som alle har noe erfaring fra U18-nivå allerede, men som her spiller i klassen for U16. De møter Dundalk Schoolboys League fra Nord-Irland, Fermanagh fra Nord-Irland og japanske Ichifuna i gruppespillet. Vinneren av gruppen tar seg videre til semifinale.

I den andre troppen, som skal spille i klassen «Boys Elite» finner vi mange velkjente navn fra U18-troppen. James Nolan, Finlay McAllister, Reece Muniro og Adam Scanlon er alle blant dem som er med på turen. Formatet i denne klassen er litt annerledes. Det er totalt fire lag med i denne klassen, så for denne troppen blir det kun tre kamper, hvor vinneren av gruppen vinner turneringen. United møter her Hertha Berlin, Valencia og Liverpool

Powered by Labrador CMS