MB

Leeds ga Bielsa sparken

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 27. februar


Møter Wolves i FA Youth Cup-semifinalen

Travis Binnions U18-mannskap møter Wolves i semifinalen av FA Youth Cup. Det ble klart da de oransjekledde beseiret Brighton med sifrene 3-1 lørdag kveld.

Midlands-klubben har slått ut Salford, Crystal Palace, Tottenham og nevnte Brighton på veien til semifinalen, som spilles på Old Trafford i løpet av mars måned.

Leeds ga Bielsa sparken

Marcelo Bielsa er ferdig som Leeds-manager. Det skriver Yorkshire-klubben i en pressemelding på egne nettsider.

Argentineren fikk tre og et halvt år på Elland Road, der han blant annet ledet de hvitkledde tilbake til Premier League for første gang siden 2004. Treneren ledet også Leeds til en imponerende niendeplass i første sesong tilbake på øverste nivå.

Den siste tiden har dog resultatene sviktet. Leeds ligger nå på 16. plass i Premier League, med bare to poeng ned til streken. De siste fem kampene har laget sluppet inn 20 mål. Denne rekken inkluderer Uniteds 4-2-seier på Elland Road.

Leeds skriver at klubben sikter mot å offentliggjøre sin nye trener mandag.

Lørdag 26. februar


Ingen hjelp fra Leeds

Tottenham har sakket akterut i kampen om fjerdeplassen i Premier League og kom til lørdagens tidligkamp mot Leeds med fire tap på foregående fem ligakampene.

Borte på Elland Road ble det dog tre poeng for Antonio Contes menn, som påførte Leeds et nytt stortap. Matt Doherty, Dejan Kulusevski, Harry Kane og Heung-min Son sto for målene i Tottenhams 4-0-seier.

Spurs er dog fortsatt fire poeng bak United på tabellen. London-laget har riktignok én kamp mindre spilt. Leeds begynner på sin side falle faretruende lavt på tabellen. Yorkshire-laget har nå bare tre poeng ned til nedrykksstreken.

Solskjær fyller år

Lørdag fyller Ole Gunnar Solskjær 49 år. Det vil ikke overraske oss om bursdagsbarnet følger Uniteds kamp mot Watford som en del av feiringen, og vi kan bare håpe at hans tidligere elever vil gi ham en aldri så liten bursdagspresang i form av tre poeng.

Watford var for øvrig motstander da Solskjær ledet United for siste gang i 1-4-tapet på Vicarage Road i høst.

Sky: England har ingen Elanga-planer

Anthony Elanga kan velge landslagsspill for både Sverige, Kamerun og England, men sistnevnte lands fotballforbund har ingen planer om å gjøre fremstøt mot United-vingen, ifølge Sky Sports.

19-åringen kan bli engelsk landslagsspiller fordi han har bodd i landet siden tolvårsalderen, men angriperen skal allerede ha bestemt seg for å spille for Sverige, noe også FA skal ha fått med seg.

Det engelske fotballforbundet vil dermed ikke prøve å snappe Elanga foran nesen på svenskene. Det ville uansett ha tatt tid, ettersom unggutten ville ha trengt et britisk pass, noe det angivelig tar en god stund å få tak i om dagen.

Fredag 25. februar


Ferguson avduket statue i Aberdeen

Sir Alex Ferguson gjorde en utrolig jobb i Manchester United, men kanskje var jobben han gjorde i Aberdeen like imponerende, med både ligatitler, cuptitler og til og med en cupvinnertittel etter finaletriumfen mot selveste Real Madrid.

Fredag avduket Ferguson en velfortjent statuehyllest i Aberdeen – se video her:

Martial mot West Ham?

Fredag ble trekningen av Europa League-åttendedelsfinalen gjennomført, og Anthony Martials Sevilla skal møte West Ham.

Martial har scoret seks mål mot West Ham tidligere, og for Sevilla ville det nok ikke vært dumt om franskmannen ble skadefri innen de kampene.

Amad Diallo og Rangers skal møte Crvena zvezda.

Kampene spilles 10. mars og 17. mars.

Hele trekningen: 

  • Rangers – Crvena zvezda
  • Braga – Monaco
  • Porto – Lyon
  • Atalanta – Bayer Leverkusen
  • Sevilla – West Ham
  • Barcelona – Galatasaray
  • RB Leipzig – Spartak Moskva
  • Real Betis – Eintracht Frankfurt

Champions League-finalen skal spilles på Stade de France

Finalen i Champions League skulle egentlig spilles i St. Petersburg denne sesongen, men Russlands invasjon av Ukraina gjør som ventet at finalen flyttes.

UEFA har nå bekreftet at finalen skal spilles på Stade de France.

Finalen ble arrangert der i 2000 da Real Madrid vant 3-0 mot Valencia, i tillegg til i 2006 da Barcelona vant 2-1 mot Arsenal. Stade de France har også vært finalearena både i VM og EM.

Det er ellers bekreftet at russiske og ukrainske klubber i UEFA-turneringer, i tillegg til landslagene, vil måtte spille hjemmekamper på nøytral grunn inntil videre.

Torsdag 24. februar


Arsenal vant etter overtidsscoring

Arsenal var på god vei mot poengtap på hjemmebane mot Wolves, men mot slutten av kampen snudde Mikel Artetas lag kampen etter å ha havnet under tidlig i oppgjøret.

Først utlignet Nicolás Pépé i det 82. minutt, før Alexandre Lacazette  – med litt hjelp fra den ellers gode Wolves-keeperen – scoret det avgjørende målet mange minutter på overtid.

Frustrerende for United siden Arsenal nå er bare ett poeng bak, med to færre kamper spilt. Wolves er seks poeng bak med én kamp færre spilt enn United.

Det påstås United bryter med russisk sponsor – og nå er Aeroflot utestengt fra Storbritannia også

Ifølge Daily Mirror vil Manchester United bryte samarbeidsavtalen med det russiske flyselskapet Aeroflot som følge av Russlands invasjon av Ukraina.

Aeroflot har vært en av klubbens største sponsorer siden 2013. Avtalen ble forlenget i 2017 i avtale verdt rundt 40 millioner pund. Den nåværende avtalen løper til sommeren 2023.

57,3 prosent av selskapet eies av staten Russland.

Klubben benyttet seg av et annet flyselskap i forbindelse med lagets reise til Madrid, der de møtte Atlético Madrid onsdag kveld.

Torsdag ettermiddag bekreftet Boris Johnson at Aeroflot nå er utestengt fra Storbritannia som en del av de britiske sanksjonene.

 

Schalke 04 opplyste torsdag at de fjerner reklamen til russiske Gazprom fra sine drakter med umiddelbar effekt.

Denis Law fyller år

24. februar 1940 ble det født en konge stor i Aberdeen – Denis Law, kongen av Stretford End.

Han er i dag altså 82 år gammel – vi gratulerer!

Law scoret 237 mål på 404 kamper for Manchester United.

– Russland får ikke arrangere Champions League-finalen

Som følge av Russlands invasjon av Ukraina opplyser det europeiske fotballforbundet at det skal holdes et ekstraordinært møte fredag morgen.

Ifølge ESPN vil UEFA frata St. Petersburg vertsansvaret for årets Champions League-finale. Det samme melder Times.

Finalen kan ifølge rapportene flyttes til London, Madrid, München, Istanbul eller Lisboa.

Hughes tilbake i managerstolen

Tidligere United-spiss Mark Hughes tar over League Two-klubben Bradford. Hughes har ikke vært manager siden han fikk sparken i Southampton i 2018.

Onsdag 23. februar


Tottenham gikk på kjempesmell

United er syv poeng foran Tottenham på Premier League-tabellen og etter onsdagens kamper i Premier League vil Ralf Rangnicks mannskap også være foran de liljehvite selv om London-laget vinner sine hengekamper.

Antonio Contes menn gikk nemlig på en vanvittig nesestyver borte mot nedrykkskandidat Burnley. På Turf Moor var det Ben Mee som scoret det eneste mål i «the Clarets»’ 1-0-seier og dermed sakker Spurs akterut i kampen om fjerdeplassen på tabellen.

Spøkefull Ferguson spår 5-0-seier til United

Sir Alex Ferguson er på plass i Madrid foran onsdagens møte mellom United og Atlético Madrid.

I en video publisert hos Youtube-kanalen Y Haider blir 80-åringen og United-legende Bryan Robson omkranset av supportere der de sitter i baksetet på en bil. Ferguson får spørsmål om han har noen formening om hva resultatet på Wanda Metropolitano kommer til å bli.

Spørsmålsstilleren foreslår 2-0 eller 3-0 i favør United, men en smilende Ferguson tar i enda mer.

– Jeg får ta til takke med fem, sier skotten, som også forteller at formen er god.

To kamper med nytt avsparktidspunkt

Hjemmekampen mot Leicester og bortekampen mot Everton har begge fått nye avsparktidspunkter.

Hjemmemøtet med Brendan Rodgers’ menn vil fortsatt finne sted lørdag 2. april, men kampen vil spilles klokken 18.30 skandinavisk tid, og ikke klokken 16.00, som først oppsatt.

Møtet med Everton på Goodison Park vil også spilles på samme dato som først oppsatt – lørdag 9. april – men dette oppgjøret er flyttet fra hovedrunden 16.00 til det tidligere avsparktidspunktet 13.30.

Seier for Bøe Risa og Thorisdottir

Norge, med Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir, slo onsdag Portugal 2-0 i 3. plasskampen i Algarve Cup.

Thorisdottir spilte hele kampen, mens Bøe Risa spilte 80 minutter i den norske seieren.

Tirsdag 22. februar


United bøtelagt etter Brighton-kampen

FA har gitt Manchester United en bot på 20 000 pund etter Brighton-kampen. Boten kommer som et resultat av United-spillernes protester mot dommer Peter Bankes som ga gult kort til Brightons Lewis Dunk.

VAR grep inn og ba dommer Bankes se om situasjonen kvalifiserte til rødt kort, og dommer Bankes omgjorde det gule kortet og ga i stedet det røde til Brighton-stopperen etter fellingen av Anthony Elanga.

Leeds vil straffe med livstids-utestengelse

Anthony Elanga ble truffet av noe kastet fra Leeds-supportere da United vant 4-2 på Elland Road søndag. Harry Maguire og Fred fikk også kastet ting mot seg.

I forkant av kampen hadde både klubben og spillere bedt supporterne om å oppføre seg, men de lyktes ikke med den kampanjen.

Dermed har klubben ifølge The Times sagt, for første gang, at de som blir tatt for å ha kastet ting mot United-spillerne vil utestenges for livstid fra Elland Road.

Leeds skal ha moderne overvåkningskameraer som gjør at de kan zoome inn på enhver på tribunen, og er i gang med å gå gjennom alt av materiale de har fra tilskuerne under United-kampen.

Mandag 21. februar


To Amad-mål for Rangers

Amad Diallo scoret begge Rangers-målene i en dagen derpå-treningskamp mot Brentford.

Kampen skal være spilt mellom de av lagenes spillere som ikke var i aksjon fra start i helgas ligakamper, og Amad scoret begge Rangers-målene før pause, i de 45 minuttene han fikk på banen. Det bekreftes av Rangers.

Christian Eriksen serverte begge Brentfords scoringer.

Amad kunne blitt Rangers-helten i 1-1-kampen mot Dundee United søndag, men skjøt i stolpen etter et sent innhopp.

Elanga for Kamerun?

Svenske Fotbollskanalen skriver at Kamerun har satt i gang med det de håper skal føre til at United-spilleren velger å spille for deres landslag.

Elanga har spilt for svenske aldersbestemte landslag, og var aktuell for A-landslagstroppen på en turné i januar.

Det skal være faren Joseph Elanga som gjerne ser at sønnen blir kamerunsk A-landslagsspiller.

Slik er veien til FA Youth Cup-finalen

United møter Leicester i FA Youth Cup-kvartfinalen på torsdag, i en kamp som sendes på Viaplay.no og i dag ble trekningen av semifinalene gjennomført.

Semifinaler:

  • Manchester United/Leicester – Wolverhampton/Brighton
  • Blackburn/Nottingham – Chelsea/Blackpool

Semifinalene skal spilles innen lørdag 26. mars. Vinneren av Uniteds eventuelle semifinale får hjemmebane i finalen, så det kan altså fort bli en finale som blir spilt på Old Trafford.

64 år siden Duncan Edwards døde

På denne dag i 1958 døde Duncan Edwards etter skadene han fikk i München-ulykken.

United-legenden ble bare 21 år gammel.

Maguire forklarer redigert bilde

United-kaptein Harry Maguire la søndag kveld ut et bilde av at han feiret 1-0-målet, med Leeds-fansen i bakgrunnen, og en del reagerte på at det var et ansikt blant Leeds-fansen som åpenbart var redigert inn.

Mandag morgen forklarte Maguire det hele med at mannen på bildet er en god kompis som heier på Leeds (og som var til stede, om enn ikke på bildet), og at han hadde latt Maguire få høre det i forkant av oppgjøret:

Phil Jones fyller år

21. februar 1992 var datoen langrennsløperen Stefania Belmondo tok sitt første OL-gull, men for oss United-supportere var den dagen viktigere fordi Phil Jones ble født.

Med andre ord: Jones fyller 30 år i dag – gratulerer med dagen, Phil!

Jones har spilt 226 kamper for Manchester United, inkludert to opptredener denne sesongen, for Manchester United.

Manchester United v Swansea City - Premier League
Powered by Labrador CMS