Martial måtte ut med skade for Sevilla

Sju av våre utlånte har vært i aksjon hittil denne helga.

Espanyol 1-1 Sevilla

Anthony Martial har hatt en fin start på Sevilla-karrieren – i alle fall frem til nå.

Etter tre kamper i Sevilla-drakta hadde han én målgivende pasning og ett mål, og franskmannen startet Sevillas viktige bortekamp mot Espanyol. Dessverre ble han ikke værende så lenge på banen.

Etter litt mer enn halvspilt førsteomgang måtte han nemlig byttes ut med det vi har sett beskrevet som både en kneskade og hamstringproblemer. Dermed kan han fort gå glipp av noen kamper, og vi får vel bare krysse fingrene for at han snart er tilbake i spill.

Sevilla gikk etter hvert opp i ledelsen, men Espanyol utlignet noen minutter ut i andreomgangen, og Sevillas jobb ble etter hvert vanskeligere av at Jules Koundé fikk sitt andre gule kort. Det endte 1-1, og Sevilla er nå seks poeng bak serieleder Real Madrid, som vant lørdag.

Dundee United 1-1 Rangers

Manchester United scoret på corner mot Leeds, og en annen United-spiller bidro til cornermål på Tannadice Park i Dundee også.

Dylan Levitt, som spilte hele kampen for hjemmelaget, slo nemlig et godt hjørnespark som ble headet i mål slik at Dundee United tok ledelsen litt før halvtimen var spilt.

Amad Diallo startet på benken for Rangers, men ble byttet inn i det 74. minutt i håp om at han kunne snu kampen. Like etterpå scoret Rangers, uten at Amad var den mest involverte i det, men ivorianeren kunne fort endt opp som matchvinner da han noen minutter før slutt skjøt i stolpen fra en halvvanskelig vinkel.

Det endte uansett 1-1, et resultat Levitts Dundee United garantert er mest fornøyd med. Amad & co har nå tre poeng opp til erkerival Celtic.

Celtic FC v Dundee United - Cinch Scottish Premiership
LEVERTE MÅLGIVENDE PASNING: Dylan Levitt, her i aksjon mot en helt annen Glasgow-klubb.

Liverpool 3-1 Norwich City

Norwich tok ledelsen på Anfield ikke så lenge ut i andreomgangen, men Liverpool snudde kampen og vant oppskriftsmessig 3-1.

Brandon Williams spilte hele kampen for Norwich, og han leverte bra. Både Norfolk Live og Eastern Daily Press ga Williams karakteren 7 på spillerbørsen, og han får ros for både offensive og defensive bidrag etter sin Anfield-opptreden.

Norwich ligger helt nederst på tabellen, med fem poeng opp til Newcastle. De har dessuten spilt flere kamper enn samtlige av sine rivaler i kampen om å unngå nedrykk, så det blir ikke enkelt for Norwich fremover.

Liverpool v Norwich City - Premier League
DET SÅ BRA UT EN STUND: Brandon Williams og lagkameratene feirer ledelse på Anfield.

Southampton 2-0 Everton

Donny van de Beek og Everton gjorde det bra i 3-0-seieren hjemme mot Leeds, men borteformen er ikke god, og her skal de ha vært relativt heldige som ikke tapte med mer.

Van de Beek skal ha vært ganske bra i førsteomgangen, men skal så ha blitt mer borte i andreomgangen etter hvert som Southampton-dominansen økte på St. Mary’s.

Han spilte hele kampen, og fikk karakteren 6 av Liverpool Echo.

Donny
TAPTE: Donny van de Beek og Everton.

Queens Park Rangers 1-1 Hull City

Hull ledet store deler av bortekampen mot Queens Park Rangers, men en utligning et kvarter før slutt gjorde at det endte 1-1 på Loftus Road.

Di’Shon Bernard nøt stor tillit under gamlesjefen Grant McCann, men hadde plutselig vært benket av Shota Arveladze i tre kamper på rad før han her fikk muligheten igjen. Han spilte hele kampen – som høyreback.

Hull Daily Mail gir Bernard karakteren 6, og skriver at han kommer til å være skuffet over at utligningen kom fra sin side. Ellers skal Bernard ha sett OK ut, bortsett fra en slurvete pasning i førsteomgangen.

Reading v Hull City - Sky Bet Championship
TILBAKE I STARTOPPSTILLINGEN: Di’Shon Bernard.

Newport County 1-1 Mansfield Town

Nathan Bishop spilte som vanlig fra start for Mansfield da de spilte 1-1 borte mot Newport, en annen klubb med opprykksambisjoner.

Dessverre for Mansfield gikk det nedover etter at de hadde gått opp i ledelsen. Noen minutter senere ble viktige O’Toole utvist, og så fikk Newport straffespark etter en hands i Mansfield-boksen, og straffetaker Dom Telford sendte Bishop feil vei.

Mansfield ligger på den nest nederste playoffposisjonen, og er fortsatt ikke så langt bak lagene på direkte opprykksplass heller.

Mansfield Town v Harrogate Town - Sky Bet League Two
KLARTE IKKE Å FORHINDRE STRAFFESCORING: Nathan Bishop.

Andre:

• Mandag kveld (21.00) spiller Axel Tuanzebes Napoli borte mot Cagliari.
  • Søndag kveld (20.00) spilte Andreas Pereiras Flamengo mot Atlético Mineiro i Supercopa do Brasil (den brasilianske supercupen). Pereira ble sittende på benken i hele kampen. Det endte 2-2, og Flamengo tapte straffekonkurransen.
  • Facundo Pellistri var ubenyttet reserve i Alavés-bortekampen mot Real Madrid. Det endte til slutt 3-0 til serielederen.
  • Fredagskampen mellom Bournemouth og Nottingham Forest ble utsatt på grunn av uværet i England, hvor Bournemouth er en av byene som har blitt hardt rammet. Dette kunne potensielt vært en United-duell siden Ethan Laird er utlånt til Bournemouth, mens James Garner som kjent oppholder seg hos Nottingham Forest.
  • Teden Mengi måtte stå over lørdagens Birmingham-bortekamp mot Stoke med en skade. Tahith Chong er fortsatt ikke tilbake i spill for Birmingham heller. Kampen endte 2-2.
  • Matej Kovar er bare andrekeeper for Burton Albion, og var igjen på benken da Brewers lørdag spilte mot Ipswich. Hans keeperrival slapp inn mål etter bare 43 sekunder, og Kieran McKennas Ipswich vant til slutt 3-0.
  • Ethan Galbraith er skadet, og får for tiden behandling hos United. Han var dermed selvsagt ikke med da Doncaster spilte hjemme mot Sheffield Wednesday, en kamp som endte med et 1-3-tap etter at Doncaster kollapset på slutten etter å ha ledet 1-0 frem til utligningen i det 70. minutt.
  • Reece Devine var ikke i troppen da Walsall imponerte ved å vinne 1-0 borte mot serieleder Forest Green i det som var den første kampen under nyesjefen Michael Flynn. Har Devine også pådratt seg en skade, tro?