Julekamp nummer fem utsatt

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 26. desember


Julekamp nummer fem utsatt

Tirsdagens Premier League-kamp mellom Arsenal og Wolverhampton er utsatt på grunn av et pågående coronautbrudd i Wolves-leiren. Dette er den femte kampen som utsettes denne julen.

I inneværende runde har Liverpools hjemmekamp mot Leeds, Wolves’ møte med Watford og Burnleys oppgjør mot Everton blitt utsatt. I tillegg er utbruddet i Leeds såpass omfattende at kampen mot Aston Villa, opprinnelig satt opp på femte juledag, allerede utsatt.

Topplagene tok full pott på Boxing Day

Andre juledag er engelsk fotballs store høytidsdag, men United fikk ingen gaver av lagene lenger ned på tabellen da «topp fire-klubbene» spilte søndag.

Manchester City skaffet seg et enormt forsprang tidlig i hjemmekampen mot Leicester, og kunne gå til pause med en 4-0-ledelse. Brendan Rodgers’ menn var på vei mot et sent julemirakel da de reduserte til 4-3, men Pep Guardiolas menn slo tilbake og tok seieren med sifrene 6-3.

Chelsea kjempet seg tilbake etter å ha kommet under i kampen mot Aston Villa. To straffescoringer fra Jorginho og ett mål fra tidligere United-spiller Romelu Lukaku besørget tre poeng for Rangnick-elev Thomas Tuchel.

Fjerdeplasserte Arsenal valset over ligajumbo Norwich med sifrene 5-0 og rykket dermed ifra United før deres kamp mot Newcastle mandag.

I de andre ferdigspilte kampene seiret Spurs over Crystal Palace og Southampton over West Ham.

Lørdag 25. desember


Se Evras herlige julevideo

Julestemningen virker å ha satt inn for fullt hjemme hos tidligere United-spiller Patrice Evra. Franskmannen er som vanlig i storslag når han portretterer julenissen i en video han har publisert på bildedelingstjenesten Instagram.


Enda en Boxing Day-kamp utsatt

Det tynnes ut blant kampene som spilles på engelsk fotballs høytidsdag. Nå er også kampen mellom Burnley og Everton utsatt, etter en rekke smittetilfeller og skader i sistnevnte lag.

Burnley har nå fått fire av sine kamper utsatt, til tross for at de selv har hatt coronasituasjonen i egne rekker under kontroll.

Fra før av er møtet mellom Liverpool og Leeds samt Wolverhamptons hjemmekamp mot Watford utsatt i Boxing Day-runden.

Torsdag 23. desember


Bøe Risa og Toone kan bli månedens spiller i Premier League

Begge United-spillerne er blant de nominerte for desember.

Du kan gi din stemme her.

Bøe Risas scoring kan også bli månedens mål.

Du kan gi din stemme om månedens mål her.

Manager Marc Skinner kan bli månedens manager.

Gi din stemme her.

To Boxing Day-kamper utsatt

På grunn av positive coronatester er følgende kamper utsatt i Premier League 26. desember:

  • Liverpool – Leeds
  • Wolverhampton – Watford

Det var situasjonen i henholdsvis Leeds og Watford som førte til dette.

Ed Woodward kommer til å gi seg

Da United-ledelsen møtte utvalgte supportere tidligere i desember kom det også et spørsmål om Ed Woodwards fremtid. Spørsmålet ble stilt etter at det har blitt spekulert i at han kom til å fortsette som konsulent.

– Ed planlegger fortsatt å gi seg i nær fremtid, og planene for hva som da skjer vil bli offentliggjort når det er rett, sier kommunikasjonsdirektør Charlie Brooks.

Viktige møter med kapteiner og managere

Premier League skal ha møter med alle Premier League-managerne og alle Premier League-kapteinene torsdag ettermiddag.

En del av praten vil nok handle om det som ble nevnt i onsdagens notiser – belastningen på spillere, spesielt nå under pandemien.

United.no oppdaterer selvsagt hvis noe fra møtene er relevant og blir kjent. Kampprogrammet i jula er tett nok for de fleste, og i tillegg har flere klubber nå også utsatte kamper som må spilles i en kalender som allerede er ganske så full i 2022.

Onsdag 22. desember


Brentford ute av ligacupen

«Biene» fra vest-London gikk på et 2-0-tap for Chelsea i onsdagens kvartfinale, etter selvmål fra Pontus Jansson og scoring av Jorginho. Dermed kan det åpnes for at hengekampen mellom United og Brentford kan spilles i midtuken mellom Uniteds ligakamp mot Wolves og cupkampen mot Aston Villa.

Spillerfrustrasjon over kampprogrammet: – Trenger en seriøs samtale

Spillerforeningen PFA hevder at tette kampprogram er det problemet som står øverst på listen over bekymringer hos fotballspillere og at situasjonen har blitt forverret under coronapandemien:

– Vi trenger en seriøs samtale med fotballmyndighetene om de tette kampprogrammene, og PFA kommer til å uttale seg på vegne av spillerne, sier PFA-president Maheta Molango til The Times.

Han beklager seg også over at spillerne ofte er de siste som finner ut når de selv skal spille og at de største stjernene gjerne må spille kamper der de egentlig bør hvile, for å øke interessen.

– Til syvende og sist er ikke fotballen som alle andre jobber – du må være fysisk kapabel til å prestere på et visst nivå og det kan du ikke gjøre hvis du spiller for mange kamper.

PFA ønsker også at fotballens lovgivende organ, Ifab, gjør regelen som tillater et lag å gjøre fem bytter per kamp permanent. I dag kan de forskjellige ligaene velge eller vrake denne regelen, noe blant andre Premier League har gjort. Ralf Rangnick og hans kolleger kan fortsatt bare gjøre tre bytter, slik som før coronapandemien.

Foregående sesong var Bruno Fernandes den spilleren som spilte aller flest kamper, ikke bare i United, men også i hele fotballverdenen.

Bekrefter at afrikamersterskapet går som planlagt – United-spillere kan gå glipp av flere kamper

Presidenten i det afrikanske fotballforbundet (CAF), Patrice Motsepe, har bekreftet at afrikamesterskapet kommer til å gå som planlagt over nyttår, til tross for coronabølgen som har skyldt over fotballverdenen den siste tiden.

Det betyr mest sannsynlig at Eric Bailly, og kanskje også én eller begge av Amad Diallo og Hannibal Mejbri vil forsvinne mens Uniteds førstelag spiller viktige kamper.

Bailly er blant spillerne som får mest tillit på det ivorianske landslaget, mens Diallo fikk førstelagsdebuten sin tidligere i år. Mejbri representerte Tunisia under det arabiske mesterskapet tidligere i desember.

Både Elfenbenskysten og Tunisia åpner sine mesterskap 12. januar, og skulle de komme seg til finalen, vil de være i aksjon frem til 6. februar.

Det betyr i så fall at Premier League-møtene med Aston Villa og West Ham går fløyten for de involverte United-spillerne og det gjør mest sannsynlig også cupkampen mot Villa og seriekampen mot Southampton, som spilles henholdsvis kort tid før og kort tid etter turneringen.

Ronaldos lag vant på treningen

Uniteds førstelagsspillere var tirsdag omsider tilbake i ordentlig trening igjen, og onsdag fortsatte det med enda flere spillere på feltet.

Etter treningen la Cristiano Ronaldo ut på sosiale medier at hans lag vant.

På vinnerlaget spilte Lee Grant, Matej Kovar, Victor Lindelöf, Harry Maguire, Luke Shaw, Alex Telles, Amad Diallo, Fred, Juan Mata, Anthony Elanga, Marcus Rashford og Ronaldo.

Skjermbilde 2021-12-22 kl. 15.49.05

Mandag 20. desember


United trakk Arsenal borte i ligacupen

Kvartfinalene i kvinnenes svar på ligacupen, Continental Cup, ble trukket mandag, og dessverre ble det verst mulig trekning for United.

United-kvinnene ble nemlig trukket borte mot ligaleder Arsenal i kvartfinalen. Arsenal har ikke tapt en eneste kamp mot et engelsk lag denne sesongen. Kampen spilles trolig 19. eller 20. januar.

Wan-Bissaka dømt

Aaron Wan-Bissaka ble mandag fratatt retten til å kjøre bil i seks måneder og ilagt en bot på 30 000 pund for flere trafikk-overtredelser.

Han skal tidligere i år ha blitt stoppet da han ikke hadde lov til å kjøre, samtidig som han da også kjørte uten forsikring. Han ble også dømt for ikke å gi fra seg fører-opplysninger for to fartsovertredelser.

Wan-Bissakas advokater skal ha fortalt retten at høyrebacken rett og slett ikke visste om fartsovertredelsene siden brevene om dette var sendt til hans tidligere hjem i London.

Brighton-utsettelsen ga 4000 måltider til veldedighet

Det er sjelden gøy når fotballkamper utsettes, spesielt når grunnen er smitteutbrudd i ett eller begge lags tropper. I tilfellet United – Brighton, som skulle spilles lørdag ettermiddag foregående helg, er det dog heldigvis ikke så ille at det ikke er godt for noe.

United meddeler nemlig på sine nettsider at klubben ville sørge for at maten som egentlig skulle selges på stadion ikke måtte kastes, og at de derfor donerte bort 4000 matartikler til veldedigheter i nærområdet.

Også blomster og VIP-gaver ble delt ut til gode formål.

Jubileum for Pellistri

Facundo Pellistri har bursdag og fyller 20 år i dag! Vi gratulerer den Alavés-utlånte uruguayaneren med dagen!

Powered by Labrador CMS