dalot091022

Innfører sponsorforbud for bettingselskaper

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Onsdag 12. april


Premier League med forbud mot bettingselskap som draktsponsor

Medlemsklubbene i Premier League har gitt sin tilslutning til et forslag om å forby bettingselskaper som hovedsponsor på draktene til Premier League-klubber.

Forbudet vil tre i kraft fra starten av 2026/27-sesongen når alle de åtte nåværende sponsoravtalene mellom bettingselskap og Premier League-klubber har gått ut.

I dag er det Bournemouth, Brentford, Everton, Fulham, Leeds, Newcastle, Southampton og West Ham som har bettingselskaper som hovedsponsor på draktene sine.

Premier League er den første ligaen, uavhengig av idrett, som innfører et slikt forbud i Storbritannia. Forbudet gjelder ikke sponsoravtaler på ermet på drakten eller øvrig stadionreklame.

Kjendisboksekamp på Old Trafford?

Liam Payne, artisten best kjent fra One Direction, la onsdag ut en post på Instagram som hintet om en boksekamp på Old Trafford i sommer mellom Payne og Tommy Fury.

Fury, halvbroren til Tyson Fury (som har WBC-tittelen i tungvektsklassen), er en bokser fra Manchester som også er kjent fra realityprogrammet Love Island. Han slo for noen måneder siden YouTube-kjendisen Jake Paul i Saudi-Arabia i en boksekamp som fikk enorm oppmerksomhet.

Payne la ut et promobilde av de to, hvor det også står at det blir en annonsering i morgen (torsdag). Manchester United har respondert på Instagram-posten med emojien av to øyne.

Bailly fyller år

Eric Bailly er denne sesongen utlånt til Marseille, men ivorianeren har fortsatt en kontrakt med Manchester United som strekker seg til sommeren 2024.

I dag fyller mannen med 113 kamper for United 29 år. Gratulerer med dagen, Eric!

Tirsdag 11. april


Amad nominert til årets unge spiller i Championship

Amad Diallo har gjort sakene sine svært bra på utlån i Sunderland denne sesongen, og nå kan ivorianeren bli kåret til årets unge spiller i Championship, da han er én av tre som er blitt nominert til prisen.

De to andre er Hayden Hackney (Middlesbrough) og Alex Scott (Bristol City).

Michael Carrick (Middlesbrough) er for øvrig nominert til årets manager i Championship, mens Kieran McKenna (Ipswich Town) er nominert til årets manager i League One.

Ince ferdig i Reading

Ex-red Paul Ince har fått sparken som Reading-manager. Det melder klubben tirsdag formiddag.

Laget har slitt stort den siste tiden og står uten seier på de siste åtte. Med fem kamper igjen av sesongen ligger Reading på nedrykksplass og står i fare for å rykke ned fra Championship.

Manchester United møtte som kjent Reading tidligere i år, da det ble 3-1-seier i FA-cupens 4. runde.

Dean Smith tar over Leicester

Sent mandag kveld bekreftet Leicester at Dean Smith er klubbens nye hovedtrener frem til slutten av sesongen.

Smith tar over for Brendan Rodgers, som for i overkant av en uke siden fikk sparken i klubben.

Med seg i trenerteamet får han med seg blant andre Craig Shakespeare og John Terry.

Leicester ligger helt nede på en 19. plass på tabellen, med åtte kamper igjen av sesongen.

Mandag 10. april


Iqbal med samme agentselskap som Ten Hag

Zidane Iqbal skal heretter representeres av SEG Football Agency.

– Van Dijk er mye bedre enn Vidic var

Sky Sports-ekspert og tidligere Liverpool-spiller Jamie Carragher brukte sosiale medier mandag for å ta et oppgjør med de som nå snakker ned Liverpools Virgil van Dijk, og målet for det hele ble United-legenden Nemanja Vidic.

Van Dijk har slitt denne sesongen, noe som har ført til at mange har ristet oppgitt på hodet over de som lenge har ment at han er bedre enn for eksempel Rio Ferdinand eller Nemanja Vidic.

– Van Dijk er mye bedre enn Vidic, som riktignok var en topp midtstopper, men har du glemt kampene hans mot Fernando Torres? Rio og John Terry hadde også svake sesonger i karrierene sine, som alle spillere har og som Van Dijk har nå.

– Ingen midtstopper i Premier League-æraen har likevel påvirket et lag mer enn det Van Dijk gjorde, skriver Carragher.

Se noen av reaksjonene under.

Powered by Labrador CMS