Chelsea FC v Everton FC - Barclays Women's Super League

Ingen hjelp å få fra Everton – ble smadret av Chelsea

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 7. mai


Ingen hjelp å få fra Everton – ble smadret av Chelsea

Etter at Uniteds kvinnelag slo Tottenham 3-0 på Leigh Sports Village søndag ettermiddag la de samtidig press på den største utfordreren i kampen om ligatittelen Chelsea som møtte Everton senere søndag kveld.

Noen håpte nok på at Everton skulle klare å hamle opp mot Chelseas stjernegalleri, men den gang ei. De rosakledde Everton-spillerne med mange nummer for små og ble smadret hele 7-0 noe som gjorde at Chelsea samtidig pyntet godt på en allerede god målforskjell.

Med det ligger Chelsea kun fire poeng bak United som topper tabellen, men London-laget har to kamper til gode på United, noe som gjør at United er avhengig av at Chelsea snubler i minst en av sine resterende fire resterende kamper.

Norman Whiteside fyller år

Nordirske Norman Whiteside fyller søndag 58 år.

«Big Norm» skrev seg i 1982 inn i fotballhistorien som den yngste til å ha spilt i et VM i en alder av 17.

United-debuten fikk han allerede som 16-åring og han er en rekordgrossist av rang.

Norman ble blant annet historiens yngste målscorer for Manchester United. Han var 17 år og 8 dager gammel da han fant nettmaskene i sin første kamp fra start, hjemmemøtet med Stoke (2-0) i ligaavslutningen 1981/82.

Vi ønsker Whiteside en fin fødselsdag, og håper at United kan gi ham tre poeng i gave.

Lørdag 6. mai


Eric Cantona tullet med kroningen av Kong Charles

Lørdag formiddag var hele flere statsledere og andre celebriteter samlet til kroningen av Kong Charles i Westminster Abbey.

United-fans verden over har tatt til sosiale medier og tullet med at det kun finnes en konge av England, Eric Cantona.

Nå har Cantona selv lagt ut innlegg med klar referanse til lørdagens kroning hvor han skriver:

«Det finnes bare én konge.»

Fredag 5. mai


Arsenal klatret nærmere – men det trenger ikke å være bare negativt for United

Arsenal-kvinnene ligger for øyeblikket på den sure fjerdeplassen som United har havnet på tre sesonger på rad – altså en plassering som ikke gir Champions League-fotball.

Fredag kveld vant Arsenal 1-0 hjemme mot Leicester etter en scoring av Frida Leonhardsen Maanum, og dermed klatret Arsenal litt nærmere United og de andre topplagene.

Arsenal er nå seks poeng bak United (med én færre kamp spilt, og klart dårligere målforskjell).

At Arsenal fortsatt er for fullt med i kampen om en topp tre-plassering er ikke nødvendigvis dumt for Uniteds del siden det kan gi et mer motivert Arsenal-lag i nest siste serierunde borte mot Chelsea.

Samtidig ville et Arsenal-poengtap selvsagt ført United nærmere Champions League-kvalifikasjon.

United møter Tottenham på søndag klokka 13.30 (skandinavisk tid), og oppgjøret vises på V Sport 3 i Norge, og er tilgjengelig på Viaplay i hele Skandinavia.

Se tabellen her.

Skinner og Blundell nominert til priser

Marc Skinner er en av fire som er nominert til månedens manager i WSL, mens Hannah Blundell er en av seks nominerte til månedens spiller.

Skinner ledet United til tre seire i april, med 4-0 borte mot Brighton, 1-0 hjemme mot Arsenal og 3-2 borte mot Aston Villa.

Venstreback Blundell spilte fra start i alle disse kampene, og noterte seg blant annet for to målgivende i måneden som var.

Bli med å stemme frem Skinner her, og Blundell her!

Hannibal med årets mål i Birmingham

United-utlånte Hannibaj Mejbri scoret sitt første seniormål for Birmingham i februar da han bøyde inn et frispark mot West Bromwich.

Torsdag kveld ble scoringen kåret til årets mål i Birmingham.

Onsdag 3. mai


Ingen hjelp fra Liverpool

Manchester Uniteds kvinnelag har muligheten til å vinne ligaen, men trenger i så fall at Chelsea gir fra seg poeng.

Onsdag kveld så det ut til at United kunne overta initiativet i kampen om ligagullet, da Liverpool tok en tidlig ledelse borte mot Chelsea. Niamh Charles utlignet for de blå, men det tok lang tid før det kom flere mål.

I det 87. minutt kom avgjørelsen fra Chelsea-spiss Sam Kerr, med et noe heldig mål, og dermed ble de tre poengene værende igjen på Kingsmeadow.

Chelsea er dermed fire poeng bak United, med to færre kamper spilt. Chelsea har igjen kamper mot Everton (H), Leicester (H), West Ham (B), Arsenal (H) og Reading (B), mens Uniteds tre gjenstående kamper er mot Tottenham (H), Manchester City (H) og Liverpool (B). I tillegg møtes United og Chelsea i FA-cupfinalen søndag 14. mai.

Allardyce ny Leeds-manager

Leeds bekrefter onsdag formiddag at Javi Gracia er ferdig i klubben, og at ringreven Sam Allardyce er mannen som skal lede dem i sesongens fire siste kamper.

Klubben står i fare for å rykke ned, med en 17. plass på tabellen hvor nedrykksstriden er svært jevn.

Forrige managerjobb for «Big Sam» var også et forsøk på en redningsaksjon, i West Bromwich Albion, men da tok han over i desember – og klarte ikke å hindre nedrykk.

McClaren fyller år

Steve McClaren var United-assistent under Sir Alex Ferguson i noen år og var blant annet med på å vinne «The Treble» i 1999.

Nå er han assistent under Erik ten Hag, og forhåpentligvis blir det også en suksess.

I dag, 3. mai, fyller i alle fall McClaren 62 år.

Gratulerer med dagen!

Tirsdag 2. mai


Andre Marriner dømmer bortekampen mot Brighton

Premier League har bekreftet at det er Andre Marriner som får oppdraget med å dømme kampen mellom Brighton og United på sørkysten torsdag.

Resten av teamet torsdag består av Dan Robathan, Natalie Aspinall og Chris Kavanagh som assistenter og fjerdedommere, mens Andy Madley og Adam Nunn har kontrollen på VAR.

Dette blir andre gang Marriner dømmer båre Brighton og United denne sesongen, og begge lag vant det ene oppgjøret Marriner har dømt dem tidligere i inneværende sesong.

Brighton 4-1 borte mot Everton i januar, mens United vant 2-1 mot Crystal Palace på hjemmebane i kampen hvor Casemiro fikk sitt første av to røde kort denne sesongen.

Mandag 1. mai


City klatret nærmere United

På grunn av United-herrelagets kamp mot Aston Villa ble ikke dette omtalt i går, men Manchester City-kvinnene klatret nærmere United etter å ha vunnet 4-1 mot Reading søndag ettermiddag.

City er dermed tre poeng bak Manchester United i toppen av Women’s Super League (WSL). Gareth Taylors mannskap har også dårligere målforskjell, så forhåpentligvis vil United havne foran City selv om det skulle bli tap i derbyet om litt mindre enn tre uker.

Chelsea er fortsatt favoritt til ligatittelen selv om de er sju poeng bak United. De har nemlig spilt tre færre kamper enn United, og har mye erfaring med titteljakt, men ethvert Chelsea-feilskjær vil gi United muligheten.

United gjorde jobben selv på fredag kveld da Millie Turner på overtid avgjorde i Uniteds favør mot Aston Villa.

Her er Uniteds kampprogram, og her kan dere se tabellen.

Powered by Labrador CMS