DF

Forlán gjør «comeback»

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 13. februar


Forlán gjør «comeback»

Tidligere denne uken uttalte Ralf Rangnick at United «åpenbart» kommer til å måtte hente en ny spiss til sommeren. Det er nok heller tvilsomt at dette blir 42 år gamle Diego Forlán, men uruguayaneren gjør nå i alle fall et aldri så lite «comeback», tre år etter at fotballkarrieren opprinnelig tok slutt.

Anførselstegnene fordi det er snakk om spill i en universitetsliga. Spissen har nemlig skrevet under for Old Boys & Old Girls Club fra Montevideo. Der spiller han hovedsakelig for å ha det gøy med venner, ifølge Daily Star.

Forlán spilte sist fotball i Hong Kong i 2019. Uruguayaneren var i United mellom 2002 og 2004, der han rakk å score 17 mål på 98 opptredener, før han dro videre til spanske Villarreal.

United fikk hjelp i topp fire-kampen

United taper ikke veldig mye terreng i kampen om fjerdeplassen i Premier League etter helgens runde, til tross at det ble et skuffende poengtap mot Southampton lørdag.

Søndag gikk nemlig både Tottenham og West Ham av banen uten seire i sine oppgjør.

Spurs tapte 2-0 for Wolves på hjemmebane, etter scoringer fra Raúl Jiménez og Leander Dendoncker. Med de tre poengene har de oransjekledde for alvor begynt å blande seg inn i topp fire-kampen.

Vinner de sin hengekamp, er de à poeng med United.

West Ham gikk på sin side på et 2-2-resultat borte mot Leicester. Jarrod Bowen og Craig Dawson scoret West Hams mål, mens United-lenkede Youri Tielemans sammen med Ricardo Pereira gjorde Leicesters mål.

Fredag 11. februar


U23-laget slo Huddersfield

Uniteds U23-lag skal torsdag ha slått Huddersfield med 3-1 i en treningskamp på Carrington.

Alvaro Fernandes, Paul McShane og Shola Shoretire scoret målene, etter at Shoretire stod for to flotte gjennombruddspasninger i ligakampen mot West Ham forrige helg.

Kampen ble spilt fordi det er spillefri for U23-laget denne helga.

 

Chong er tilbake i Birmingham

Tahith Chong startet sesongen sterkt på utlån i Birmingham, før en lyskeskade førte til tid på sidelinjen og operasjon.

Nå er 22-åringen imidlertid tilbake i Birmingham, klar for å bidra ut sesongen igjen.

Det bekreftet klubben sent torsdag.

Torsdag 10. februar


Arsenal vant med ti mann

Arsenal tok en sterk 1-0-seier borte mot Wolverhampton og gikk dermed forbi United på tabellen. United startet kampen mot Burnley på den viktige 4. plassen som gir Champions League-spill, men er nå nummer seks på tabellen etter at også West Ham passerte United tirsdag kveld.

Gabriel Magalhaes scoring etter 25 minutters spill ble den eneste på Molineux. Arsenal, som er foran United på målforskjell, har også én kamp mindre spilt.

Arsenals Gabriel Martinelli fikk to gule kort praktisk talt samtidig for to forseelser som skjedde med få sekunders mellomrom, men Arsenal holdt unna med ti mann.

I torsdagens andre Premier League-kamp vant Liverpool 2-0 over Leicester etter to mål av Diogo Jota.

Galton kåret til månedens spiller, Skinner til månedens manager

Leah Galton har blitt kåret til månedens spiller i FA Women’s Super League.

Galton scoret bare to mål i hele kalenderåret 2021, men på to ligakamper i januar scoret Galton hele tre mål.

Dette er andre måned på rad hvor United har vunnet, for Ella Toone ble månedens spiller i desember.

Galton ble månedens spiller i desember 2020 også.

Ellers ble det bekreftet en stund etterpå at Marc Skinner igjen har blitt kåret til månedens manager.

Det er andre måned på rad, etter at han også ble kåret til det i desember.

I tillegg til ligaseierne mot Birmingham og Tottenham, så vant United også bortekampen i ligacupen mot Arsenal, og FA-cupkampen borte mot Bridgwater United.

Til sammen vant United med sifrene 11-0 på de fire januarkampene, med åtte av målene i ligakampene.

Keane returnerer ikke til Sunderland

Roy Keane feilet som Ipswich-manager, og har som trener kun hatt assistentjobber etter det mislykkede Portman Road-oppholdet.

Før han havnet i Ipswich, så hadde han rukket å gjøre seg bemerket som manager ved å føre Sunderland opp i Premier League, og han er fortsatt populær blant Sunderland-fansen.

Derfor var det stor spenning knyttet til at det var ventet at Keane ville få Sunderland-jobben igjen, mer enn 13 år etter at han sluttet i klubben – han ville vært et populært valg.

Torsdag kom meldingene fra flere hold om at Keane ikke kommer til å bli Sunderlands neste manager likevel. Partene kom ikke til enighet, skriver Sky Sports, og The Athletic skriver at Keane ikke lenger vurderes til den ledige managerjobben.

Onsdag 9. februar


Tottenham tapte i topp fire-kampen

United fikk bare med seg ett poeng fra tirsdagens kamp mot Burnley, men det gikk enda verre for Tottenham onsdag.

De tapte 2-3 hjemme mot Southampton, laget United spiller mot på Old Trafford lørdag.

Antonio Contes lag hadde flaks som gikk til pause med 1-1, fikk også 2-1-ledelse, før Southampton snudde kampen.

Contes Tottenham hadde kun tapt mot Chelsea i Premier League før onsdagens tap.

Med tapet ligger Tottenham fortsatt tre poeng bak United, men med to kamper mindre spilt.

Onsdagens andre resultater:
Manchester City – Brentford 2-0
Norwich – Crystal Palace 1-1
Aston Villa – Leeds 3-3 (Daniel James scoret 2 mål)

Du kan se tabellen øverst på denne siden!

 

Tirsdag 8. februar


Bowen avgjorde da West Ham slo Watford

West Ham gikk forbi Manchester United på tabellen etter å ha slått Watford 1-0 på London Stadium. Jarrod Bowen scoret kampens eneste mål etter 68 minutter og sendte dermed David Moyes sine menn opp på fjerdeplass. 

I tirsdagens tredje kamp i Premier League vant Newcastle 3-1 mot Everton.

En rekke United-spillere tatt ut på landslagene

Mary Earps, Ella Toone, Alessia Russo og Katie Zelem er tatt ut i den engelske landslagstroppen til firenasjonersturneringen Arnold Clark Cup. Ona Battle er med i den spanske troppen. 

England møter møter Canada i den første kampen 17. februar på Middlesbroughs hjemmebane Riverside. Tre dager senere venter Spania på Carrow Road før Tyskland er motstander på Molineux 23. februar.

Hele oppsettet kan du sjekke på turneringens hjemmeside.

Kirsty Smith, Kirsty Hanson og Martha Thomas er alle i Skottlands tropp til Pinatar Cup, mens Signe Bruun (Danmark), Maria Thorisdottir og Vilde Bøe Risa (Norge) skal til den samme turneringen, der også Sverige, Italia og Portugal er med.

Russo fyller år

Alessia Russo ble født på denne datoen i 1999 – to dager etter at Ole Gunnar Solskjær som innbytter scoret fire mål mot Nottingham Forest.

Russo er dermed 23 år gammel i dag, og selv om hun kanskje ikke er en målscorer av Solskjær-klassen helt ennå, så har hun uansett blitt en viktig angrepsspiller for United, med mål i mange viktige kamper denne sesongen.

United har totalt scoret åtte mål mot Chelsea/City/Arsenal denne sesongen, og Russo har scoret halvparten av disse målene, med mål mot samtlige tre lag, inkludert to viktige mål mot Arsenal i løpet av de siste ukene.

Hun scoret ellers dette flotte målet borte mot Tottenham, også det en mulig konkurrent for United om en topp tre-plassering:

Mandag 7. februar


Finaletap for Queiroz

Tidligere United-assistent Carlos Queiroz ledet Egypt til finalen av Afrikamesterskapet, og i går kveld ble finalen spilt, og det endte med et surt nederlag for Queiroz’ lag.

Det stod 0-0 etter både ordinær tid og etter ekstraomgangene, og dermed ble det straffekonkurranse.

Der bommet Egypt to ganger, mens Senegal scoret på fire av sine, og dermed var det senegaleserne som kunne løfte troféet.

Queiroz har ikke vunnet noe som landslagssjef siden han var U20-landslagstrener for Portugal fra 1989 til 1991. Siden han sluttet i United i 2008 har han vært landslagssjef for Portugal (2008-2010), Iran (2011-2019), Colombia (2019-2020) og Egypt (2021-?).

Powered by Labrador CMS