Brentford v Manchester United - Premier League

Elanga henrykt over supportersang: – Fantastisk følelse

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 23. januar


Elanga henrykt over supportersang: – Fantastisk følelse

Anthony Elanga er ikke eldre enn 19 år og har ikke scoret mer enn to mål for førstelaget til United, men han har like fullt fått sin egen sang av United-supporterne allerede.

Til melodien av Snap!s 90-tallshit Rhythm is a dancer hylles den unge svenskens drible- og avslutningsegenskaper, noe hovedpersonen selv også har fått med seg.

– For en fantastisk følelse å høre navnet mitt sunget fra Stretford End. Jeg har selv stått og sunget på Old Trafford og drømt om øyeblikk som dette, skriver Elanga på bildedelingstjenesten Instagram.

– Jeg kommer til å gi alt for dere og dette laget! Vi fortsetter å kjempe til siste slutt.

Det er en god helg å være United-supporter.

Ikke bare har herrelaget, kvinnelaget, U23-laget og U18-laget vunnet, flere av de lagene vi ønsker skal tape poeng har også gjort nettopp det.

Søndag ettermiddag gikk Chelseas kvinnelag på 0-0 borte mot ligaåtter Brighton, noe som gjør at Marc Skinner og kompani går opp på andreplass i WSL (riktignok med to kamper flere spilt enn Chelsea).

I Premier League gikk både Arsenal og Tottenham, Uniteds kanskje to argeste konkurrenter i kampen om fjerdeplassen, på poengtap. «The Gunners» fikk aldri hull på byllen mot tabelljumbo Burnley og måtte ta til takke med 0-0 og ett poeng.

Spurs måtte derimot reise tomhendt hjem fra Stamford Bridge etter 2-0-nederlag for Chelsea.

Resultatene betyr at United går gjennom vinterpausen på den gjeve fjerdeplassen. Arsenal og Spurs har riktignok færre kamper spilt, men kan ikke åpne luker på mer enn henholdsvis ett og fire poeng kontra United med de kampene lagene henger bak.

Iqbal tatt ut til det irakiske landslaget

Uniteds unge midtbanejuvel, Zidane Iqbal, har blitt tatt ut til den irakiske landslagstroppen som skal møte Iran og Libanon i VM-kvalik den kommende landslagsperioden.

Det skriver BBC.

Iqbal har også mulighet til å representere både England og Pakistan, men har fra før av spilt U23-kamper for Irak.

18-åringen fikk førstelagsdebuten for United da han kom inn fra benken mot slutten av gruppespillskampen hjemme mot Young Boys i Champions League.

Denne sesongen har midtbanemannen også spilt 18 kamper for ungdomslagene til United og scoret tre mål.

Fire West Ham-supportere arrestert etter bruduljer på Old Trafford

Flere medier, blant dem lokalavis Manchester Evening News, skriver at fire West Ham-supportere har blitt arrestert etter at det oppsto bruduljer mellom bortefansen og politiet etter Marcus Rashfords 1-0-scoring lørdag.

Siktelsene skal blant annet gjelde besittelse av narkotika, kasting av gjenstander inn på gressmatten og angrep på offentlige tjenestemenn.

Lørdag 22. januar


12 lagkamerater av Hannibal covid-smittet

Hannibal Mejbris Tunisia møter Nigeria i 8. delsfinalen av Afrika-mesterskapet søndag, og nå er sjansene store for at Hannibal får en sentral rolle.

Lørdag offentliggjorde nemlig treneren at 12 spillere er ute med covid. Fra før av er også keeperen suspendert.

Les mer her.

Fredag 21. januar


Maja og barna måtte gjemme seg for innbruddstyver

Maja Nilsson Lindelöf forteller på Instagram at paret hadde innbrudd i sin bolig da Victor var i aksjon mot Brentford.

– Jeg var alene hjemme med begge barna, men vi klarte å gjemme oss og låse oss inn i et rom før de kom inn i huset, skriver Maja.

– Vi har det greit etter omstendighetene, men det var naturligvis en veldig traumatisk og skremmende opplevelse for både meg og mine små barn.

– Nå er vi i Sverige, der vi skal tilbringe litt tid med familiene våre.

På sin pressekonferanse fredag fortalte Ralf Rangnick at Lindelöf ikke er med når United møter West Ham på lørdag.

– Jeg snakket med ham lenge på flyet hjem fra London, og igjen i dag i 20-25 minutter. Han fortalte meg at dette var en traumatisk opplevelse for kona og barna. Han sa at han ikke ønsker å forlate familien sin nå, noe jeg forstår som selv er tobarnsfar. Han vil derfor ikke være tilgjengelig på lørdag.

Skjermbilde 2022-01-21 kl. 13.32.09

Torsdag 20. januar


Sir Alex Ferguson får ny statue

Sir Alex Ferguson er ikke bare en legende i Manchester United. Også i Aberdeen, klubben Ferguson ledet til seier i samtlige hjemlige turneringer samt den uforglemmelige seieren i cupvinnercupen mot Real Madrid i 1983, har han en høy stjerne.

Fredag 25. februar vil Aberdeen avduke en ny statue av Ferguson ved Richard Donald Stand på klubbens hjemmebane Pittodrie.

Dagen etter vil Ferguson være klubbens hedersgjest når Aberdeen møter Dundee United. 

Onsdag 19. januar


Woodward tjente bra også i 2021

Ed Woodward gikk ned bittelitt i lønn i 2021 fra 2020, men tjente likevel pene 2,916 millioner pund som toppsjef i United.

Det ble klart onsdag.

Tirsdag 18. januar


Brighton 1-1 Chelsea

Chelsea spilte 1-1 borte mot Brighton i Premier League tirsdag kveld, noe som betyr at London-laget står med bare én seier på sine sju siste ligakamper. De har tatt åtte av 21 mulige poeng i den perioden.

Chelsea ligger på 3. plass på tabellen med 44 poeng. De ligger dermed 12 poeng foran United på 7. plass, men United har tre kamper til gode på London-laget.

Brighton på sin side står nå med 11 uavgjorte på 21 ligakamper.

Proffkontrakt for Rhys Bennett

U18-lagets stopper har skrevet under på sin første proffkontrakt. Han er 18 år gammel.

WSL: Ny dato for storkamp

TV-kampene for februar i WSL er offentliggjort, og bortekampen mot serieleder Arsenal er flyttet fra søndag 6. februar til lørdag 5. februar.

Kampstart blir 13.30 (skandinavisk tid).

Helga etterpå er det en ny tøff bortekamp for United, og trolig en enda viktigere kamp også i kampen om en topp tre-plassering. United skal spille borte mot Manchester City, og den kampen skal fortsatt spilles søndag 13. februar, men får nå kamptidspunktet 13.30 (den stod opprinnelig oppført som 15.00).

Både Arsenal-kampen og City-kampen kommer trolig til å vises på Viasport/Viaplay også.

Ellers i februar skal det spilles ligacupsemifinale hvis United vinner borte mot Arsenal i kvartfinalen på onsdag, mens det sent i februar også skal spilles femte runde i FA-cupen, hvor United trolig er med siden Bridgwater United er motstander i fjerde runde. Ellers skal også bortekampen mot West Ham få ny dato. Den skulle egentlig blitt spilt søndag 9. januar.

Se oppdatert terminliste her.

Premier League-kamp utsatt for andre gang

I kveld skulle Burnley og Watford møtt hverandre i en kamp som egentlig skulle blitt spilt i midten av desember, men sent mandag kveld ble det bekreftet at Premier League hadde godkjent Burnleys søknad om å få utsette kampen igjen.

Dermed blir Brighton-Chelsea den eneste Premier League-kampen i kveld.

Mandag 17. januar


Moss dømmer West Ham-kampen

Dommeroppsettet for helgas Premier League-runde er her, og det er Jonathan Moss som dømmer Uniteds viktige hjemmekamp mot West Ham.

Med seg på linjene får han Marc Perry og Timothy Wood, mens Michael Salisbury er fjerdedommer. Paul Tierney er videodommer, med Ian Hussin som assistent.

Ellers er det Andre Marriner som dømmer onsdagens kamp borte mot Brentford. Han har med seg Simon Long og Scott Ledger, mens Andy Madley er fjerdedommer. Paul Tierney står oppført hos Premier League som videodommer på den også, med Neil Davies som assistent.

Tre spillere på ukens WSL-lag

Millie Turner, Ella Toone og Leah Galton ble tatt ut på ukens lag i WSL.

United vant 5-0 mot Birmingham, og er det eneste laget med så mange som tre spillere på laget.

 

Powered by Labrador CMS