Sevilla FC v CA Osasuna - LaLiga Santander

Ble koblet til United i vår – og nå er han klar for Premier League

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Lørdag 5. november


Lopetegui tar over Wolves

Det ble rapportert i vår at daværende Sevilla-sjef Julen Lopetegui var et av navnene på Uniteds ønskeliste til managerjobben, selv om han på ingen måte var favoritten.

Nå skal han omsider til Premier League – men til Wolverhampton Wanderers, ikke Manchester United.

I starten av oktober fikk Lopetegui sparken fra Sevilla etter en horribel sesongstart, og en måned etterpå er han klar for Wolverhampton.

Lopetegui tar over mandag 14. november, så han kommer ikke til å lede sin første tellende Wolves-kamp før etter VM.

Dermed blir hjemmekampen mot United, som spilles 31. desember, Lopeteguis første ligakamp på hjemmebane, og kanskje også første hjemmekamp hvis de ikke får en hjemmekamp i ligacupen like før jul.

Fredag 4. november


Ex-red tar over Leicester-kvinnene

Torsdag kveld kom bekreftelsen om at Leicester-kvinnene, som ikke har tatt poeng ennå i Women’s Super League, har gjennomført et trenerskifte.

Lydia Bedford har fått sparken, og tidligere United-assistent Willie Kirk tar over. Han kommer fra Director of Football-stillingen i samme klubb.

Kirk blir dermed trener for noen andre ex-reds i Jess Sigsworth og Abbie McManus, i tillegg til utlånte Carrie Jones som han forhåpentligvis vil gi tillit til.

United har allerede spilt borte mot Leicester, i en kamp som endte 1-0 til United, mens hjemmekampen har søndag 5. mars som foreløpig kampdato.

Torsdag 3. november


Gerard Piqué legger opp

Torsdag kveld, like før Uniteds kamp mot Real Sociedad startet, bekreftet ex-red Gerard Piqué at han legger opp midt i sesongen. Lørdagens Barcelona-kamp blir hans siste.

Barcelona-legenden spilte totalt 23 kamper for Manchester United, og scoret også to mål for klubben.

– Grønt lys for Jimmy Murphy-statue

For halvannet år siden bekreftet Manchester United at de planla en Jimmy Murphy-statue.

Torsdag skriver vanligvis velinformerte Mike Keegan i Daily Mail at United har fått tillatelse til å bygge statuen av den legendariske United-assistenten (som også ledet klubben i tiden etter flyulykken).

Vi har tidligere meldt at statuen skal bygges bak Stretford End, og at den skal lages av den prisvinnende skulptøren (og United-supporteren) Alan Herriot.

Onsdag 2. november


Selvmål ga Carricks første seier

Michael Carrick debuterte i helga som Middlesbrough-manager, men fikk en tøff start på livet i Championship da et Preston-mål på overtid sørget for et 2-1-tap borte i debuten.

Tirsdag kveld gikk det imidlertid mye bedre i en ny bortekamp, denne gangen mot Hull.

Carricks lag vant nemlig 3-1 etter to Hull-selvmål i 2. omgang.

Seieren var viktig, siden Middlesbrough klatret fra 21. til 18. plass på tabellen – med ett poengs avstand ned til nedrykk.

Carrick hjemmedebuterer mot Bristol City kommende helg.

Tirsdag 1. november


Tatt ut i den engelske landslagstroppen for første gang

Samme dag som Maya Le Tissier takket gamlesjefen ble forsvarsspilleren tatt ut i den engelske landslagstroppen for første gang.

Der får hun med seg hele fem lagvenninner i Mary Earps, Katie Zelem, Ella Toone, Alessia Russo og Nikita Parris.

England møter Japan og Norge til privatlandskamper 11. og 15. november.

Le Tissier takket gamlesjefen

Maya Le Tissier ble hentet fra Brighton før sesongen, og mandag kom nyheten om at trenerlegenden Hope Powell gir seg i Brighton.

Le Tissier har lagt ut følgende beskjed på Twitter:

– Takk skal du ha, Hope, for at du trodde på meg og stolte på meg fra jeg først kom til Brighton. Jeg vil for alltid være takknemlig for tilliten du viste meg. Jeg er veldig heldig som har jobbet med deg, en legende i denne sporten.

Colman og Hughes ble født på denne datoen

1. november 1936 ble Eddie Colman født. Colman spilte 108 kamper for klubben og scoret 2 mål, og han var en svært populær «Busby Babe».

Colman døde i flyulykken i München, bare 21 år gammel.

På samme dato i 1963 ble Mark Hughes født. United-fansens forhold til Hughes er ikke det beste på grunn av waliserens managerkarriere, men som spiller var han en svært populær mann, og han scoret 163 mål for United på 467 kamper – og mange av disse målene var enten viktige, spektakulære eller begge deler.

Mandag 31. oktober


Butt tar over for Neville i Salford City

Nicky Butt skal erstatte Gary Neville som administrerende direktør i Salford City, etter at sistnevnte bestemte seg for å trekke seg tilbake. Neville har vært administrerende direktør for klubben i åtte år.

De tidligere fotballspillerne har vært betydelige for Manchester United og har spilt nærmere 1000 kamper til sammen for klubben. Neville har 602 og Butt har 386.

Neville forblir medeier i Salford City sammen med blant annet Butt, broren Phil Neville og Ryan Giggs.

— Ettersom at klubben har utviklet seg med et slikt tempo, trenger den noen som kan konsentrere seg om klubben og være der hver dag, og Nicky er den ideelle kandidaten til denne jobben, sa Neville.

 

Powered by Labrador CMS