Tid for revansje

PREVIEW Sist lagene møttes gikk Norwich seirende ut. Kan kanarifuglene gjenta bragden?

Publisert Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag får United besøk av Norwich. Da lagene møttes i november var det gultrøyene som gikk smilende av banen, og Norwich kommer helt sikkert med et ønske om å gjøre det samme igjen.

Norwich er også det laget som sist slo United i serien. Siden den gang har ligalederne gått ubeseiret i 14 strake ligakamper, hvorav kun to kamper har endt uavgjort. På Old Trafford har United kun avgitt poeng én gang i Premier League denne sesongen – mot Tottenham i september.

Selv om Norwich har slått United hjemme to ganger på de siste tre forsøkene, har ikke laget fra Øst-England vunnet på Old Trafford siden 1989, da Dave Stringers mannskap reiste hjem med en 2-0-seier i bagasjen. Den sesongen havnet for øvrig lørdagens bortelag over United på tabellen, noe de ikke har gjort siden.

United

Hjemmelaget har på finurlig vis klart å skaffe seg en 12-poengsluke ned til byrivalen, Manchester City, og det er ikke til å stikke under en stol at mye av fokuset vil ligge på Real Madrid-kampen til midtuken. Det er derfor en overveiende sannsynlighet for at Ferguson vil rotere på laget. Norwich-fansen mener at dette ikke bør være noe problem for rødtrøyene, og sier at laget har to lag å bruke.

Sir Alex Ferguson kunne på fredagens pressekonferanse meddele at Robin van Persie er skadefri, og dermed tilgjengelig til oppgjøret. For Phil Jones’ (ankel) del er det derimot mer usikkert, og unggutten kjemper for å rekke Real Madrid-kampen. Ellers er Scholes (kne) og Fletcher (virus) fortsatt utilgjengelige.

FORMEN – Uniteds 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

23. feb

QPR

PL

B

2-0

18. feb

Reading

FAC

H

2-1

10. feb

Real Madrid

CL

B

1-1

02. feb.

Everton

PL

H

2-0

30. jan

Fulham

PL

B

1-0

V: 4

U: 1

T: 0

Mål: 8-2

Norwich

Norwich har på sin side reist seg etter den forsmedelige FA-cupexiten hjemme mot Luton, og har ikke tapt på de fire siste kampene. I forrige Premier League-oppgjør mot Everton snudde laget 0-1 til 2-1 i sluttminuttene med januarsigneringen Kei Kamara i hovedrollen.

Fredag kom meldingen om at Alexander Tettey er utilgjengelig til oppgjøret med en kneskade. Også Andrew Surman (kne) og førstekeeper John Ruddy (lår) er ute med skade. Det medfører at Mark Bunn vokter buret for Norwich, en keeper som har gode minner fra Old Trafford. Keeperen stod nemlig i mål da Blackburn overraskende beseiret United forrige sesong.

FORMEN – Norwichs 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

23. feb

Everton

PL

H

2-1

09. feb

Fulham

PL

H

0-0

02. feb

QPR

PL

B

0-0

30. jan

Tottenham

PL

H

1-1

26. jan

Luton

FAC

B

0-1

V: 1

U: 3

T: 1

Mål: 3-3

Fullstendig statistikk mellom klubbene (United nevnt først)

HJEMME

BORTE

TOTALT

Sp.

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

V

U

T

Mål

55

17

6

3

42-13

14

6

9

49-35

31

12

12

91-48

PL-møter på Old Trafford

Sesong

Res.

Uniteds målscorere

2011/12

2-0

Anderson, Welbeck

2004/05

2-1

Bellion, Smith

1994/95

1-0

Cantona

1993/94

2-2

Giggs, McClair

1992/93

1-0

Hughes

V: 4

U: 1

T: 0

Mål: 8-3

Dommeren

Med unntak av en reservelagskamp i mai 2012, har Neil Swarbrick aldri tidligere dømt United. Denne sesongen har han dømt elleve Premier League-kamper. På disse har han delt ut 38 gule kort, men ingen røde. 42-åringen har dømt Norwich to ganger denne sesongen – i bortetapet mot Newcastle (1-0) og i poengdelingen (1-1) mot Tottenham på Carrow Road.Dette blir andre gangen Swarbrick dømmer ett av topp fire-lagene hjemmene. Den første gangen var på White Hart Lane i oktober. Kun to hjemmelag har tapt med Swarbrick som dommer denne sesongen – Liverpool og Wigan, mot henholdsvis Aston Villa og West Bromwich.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS