United XI tapte i Northampton

Laget hang lenge med, men måtte til slutt se to baller i nettmaskene bak egen keeper.

Publisert Sist oppdatert

Det var et lag bestående av spillere fra U18 [Aliou Traore] til U23, som fredag kveld tok turen til Sixfields Stadium og et forventet tøft møte med League Two-klubben Northampton Towns førstelag.

Og tøft ble det, mot et lag som bare er én uke unna ligaåpningen mot Lincoln, og nok hadde et treningsmessig forsprang på de unge rødtrøyene.

Ricky Sbragias mannskap hang imidlertid lenge bra med, og førsteomgangen ble relativt jevnspilt med få sjanser på hver side av banen. Zak Dearnley kom til et par sjanser for gjestene, mens midtstopper Regan Poole – i første rekke, hindret Northampton i å gripe sine muligheter.

Poole, som tilbrakte hele forrige sesong på lån i nettopp Northampton, ryddet opp i stor stil de gangene det var påkrevet.

JAMES WILSON (9) og AIDAN BARLOW (t.h.) I midten Northamptons John-Joe O’Toole.

Northampton tar over

Andre omgang ble innledet med et visst trykk fra hjemmelaget. De ble ofte hjulpet av sløvt pasningsspill fra gjestenes side, men klarte ikke å dra fordel når sjansen bød seg.

Det fikk nesten følger like etter at United hadde foretatt et trippelbytte halvveis ut i omgangen. Et håpløst tilbakespill fra en av Northampton-spillerne førte til at Uniteds enslige spiss, James Wilson, våkent headet ballen forbi en utrustende keeper. Dessverre fikk han ikke nok fart på hodestøtet, og måtte nøye seg med en resultatløs corner.

Hjemmelaget scorer

Få minutter etter Wilson-sjansen ble det omsider bevegelse i målprotokollen – dessverre for United på motsatt side av banen, men ikke desto mindre fortjent nok. United-forsvaret maktet ikke klarere, og da «skomakernes» Billy Walters fikk muligheten til å fyre løs fra 16 meter, gjorde han nettopp det, og ballen suste inn i nærmeste hjørne. En flott scoring.

Nå foretok United nok et trippelbytte, og dermed var over halve laget nytt i forhold til det som startet kampen, uten at det hjalp stort.

Etter vel 83 minutter doblet nemlig hjemmelaget ledelsen, og nok en gang var det  Walters som sto for skaden. Denne gang fikk han uforstyrret stupe frem og heade inn et overlegg fra høyre. Forsvarsspillet ved denne anledning sto ikke det minste tilbake for grusomt.

Fortjent seier til Northampton, mens det for Uniteds side ble en nyttig gjennomkjøring på vei mot ligaåpningen om to uker.

17 år gamle ALIOU TRAORE (t.h.), her i kamp med tomålsscorer Billy Walters.

Northampton 2-0 (0-0) United XI

Treningskamp
Sixfield Stadium, 27. juli 2018

74. min.: 1-0 Walters
84. min.: 2-0 Walters

United: Kieran O’Hara (Matej Kovar, 74.); Tyrell Warren, Regan Poole, Luca Ercolani (Max Dunne, 75.), Lee O’Connor (George Tanner 68.); Aliou Traore ( Callum Whelan, 69.), DJ Buffonge (Tom Sang, 69.), Zak Dearnley, Aidan Barlow, Nishan Burkart (Millen Baars, 75.); James Wilson
Innb.: Matej Kovar, Alex Fojtícek

Powered by Labrador CMS