En videohyllest av Nobby

Stor spiller, liten av vekst. Nobby Stiles spilte en stor rolle i engelsk fotball største triumfer på 60-tallet.

Publisert Sist oppdatert

Sir Bobby Charlton. George Best. Denis Law. Fantastiske spillere som alle ble kåret til Europas beste, og som hjalp United til Serievinnercuptriumfen i 1968, men de trengte hjelp fra lagkameratene sine de også.

En av de viktigste lagkameratene, om ikke den viktigste, var Nobby Stiles. En liten (han omtalte seg selv som en halvblind dverg) kar fra Collyhurst i Manchester, men han var på ingen måte veik. Ingen tok hardere i i taklingene enn Stiles, og han kunne ha mannsmarkert en hel folkemengde på en gang.

Det viste han for England under VM i 1966, der han mannsmarkerte den fryktede Eusebio fullstendig ut av semifinalekampen mellom England og Portugal. England vant VM, og Nobby danset sin berømte dans med VM-trofeet, udødeliggjort i den legendariske «Three Lions (Football’s Coming Home)»-sangen der en oppramsing av engelske fotballminner ender med «…and Nobby dancing!» (strofen Nobby blir nevnt i kommer etter ett minutt og 24 sekunder).

Stiles har jobbet som juniortrener i United i mange årsklasser, og kan derfor også få litt av æren for de mange gode ungguttene United har fått frem under Ferguson.

Under kan du se en finfin Stiles-video, der blant annet Brian Clough og Sir Alex Ferguson skryter av ham:

Powered by Labrador CMS