– Viktigere enn VM-finalen

Nigel de Jong hyper opp viktigheten av kveldens FA-cupsemifinale.

Publisert Sist oppdatert

Citys midtbanespiller var tapende finalist med Nederland i fjorårets VM-sluttspill, men mener enda mer står på spill i ettermiddag.

– Semifinalen er, for meg og laget, viktigere enn en VM-finale. United har overtaket på oss ettersom de har slått oss tre ganger i det siste. Forhåpentligvis blir det ikke en fjerde, sier De Jong ifølge Daily Mail.

Bankkontoen til Sheikh Mansour er endeløs, og det er han heller ikke redd for å vise. City-eieren ønsker at de lyseblå skal bli verdens beste klubb, koste hva det koste vil. De Jong mener negativiteten rundt pengebruken skyldes kun sjalusi.

– City har fått stemplet på seg at vi er klubben som bruker mest penger, med all negativtiteten som følger med det.

– Selvfølgelig er folk sjalu. Hvor mange klubber i Premier League ville ha likt å bruke like mye penger som City? Alle forsøker å få oss ned på jorda, og det er bare normalt. Folk er redd for det nye, og noe nytt har kommet i fotballverdenen.

De Jong var heldig som ikke fikk en tidlig dusj i VM-finalen etter en stempling i brystet på Xabi Alonso. Midtbaneterrieren mener aggressivitet er en viktig del av fotballen.

– Jeg er fortsatt den samme spilleren. Jeg gir fortsatt hundre prosent i hver kamp. Jeg gjør alltid mitt beste for klubb og land. Det betyr ikke at jeg kun takler selv, og begynner å gråte når jeg blir taklet tilbake. Jeg er ikke sånn.

– Hvis man gjør en god takling, ta hverandre i hånden. Ingen sure følelser. Så lenge det ikke er en intensjon om å skade motspilleren bak taklingen, er det ikke noe problem.

Paul Scholes er kanskje ikke verdens beste takler, men De Jong har fortsatt respekt for Uniteds veteran.

– Det er min oppfatning av engelsk fotball og det er derfor jeg kom hit. Jeg har sett hvordan kulturen her er, og jeg elsket da jeg som liten unge så Roy Keane gå inn i en tøff takling.

– Scholes kan tåle en støyt og gå inn hardt selv også. Jeg har sett både gode og dårlige taklinger fra han, men sånn er det. Jeg frykter ingen, for å være ærlig, men jeg respekterer han. Han er smart og leser spillet veldig bra.

Powered by Labrador CMS