Enighet om overgang?

SPORT WITNESS har sjekket påstander rundt United og Valencia-stopper Nicolas Otamendi.

Publisert Sist oppdatert

United.no har kjøpt rettighetene til å oversette og legge ut Sport Witness-nyheter om United på norsk. Sport Witness er en nettside som bedre enn de fleste andre vet hva som skrives av ulike kilder i ulike land, og dermed har bedre kontroll på rykter, sannhetsgehalten i disse, og annet som også skjer rundt Manchester United.

Enighet – stjernespiller til United ved sesongslutt

Av: Sport Witness

Onsdag i denne uken ble det hevdet i britiske medier at Manchester United har gått med på å innfri Nicolas Otamendis utkjøpsklausul, pålydende €50 millioner (£36 mill.). Vi foretok da en aldri så liten saumfaring av rapportene som opprinnelig stammer fra Deportes Cope Valencia (radio). Der ble det påstått at den spanske klubben hadde vært i samtaler om en mulig overgang til Manchester United, og bestemt seg for å gjøre det.

Deporte Valenciano har plukket opp historien, og forklarer at det i radioprogrammet ble hevdet at den spanske klubbens president, Amadeo Salvo, og klubbens administrerende direktør, Rufete, hadde diskutert scenariet og – fordi det vil utgjøre en god økonomisk avtale for Valencia, blitt enige om at Otamendi kan dra til Manchester United ved sesongslutt.
Artikkelen har fått overskriften «Valencia gir opp Otamendi fra neste sesong», med undertittel: «Amadeo Salvo og Rufete har avholdt samtaler hvor de to lederne tok det for gitt at Manchester United vil signere Otamendi ved sesongslutt».

Må forholde seg til regelverket

Selv om klubben, som følge av de nylige investeringene fra Peter Lim, ikke trenger pengene, må den holde seg på rett side av FFP (Financial Fair Play). Dette er en måte å gjøre det på og samtidig få penger tilgjengelig til spillerkjøp i sommer.

Manchester United v Valencia - Pre Season Friendly
Nicolas Otamendi, her i aksjon under fjorårets treningskamp mellom United og Valencia på Old Trafford.

Møtet mellom de to mennene vil stort sett ha vist seg kosmetiske dersom Manchester United skulle innfri klausulen på €50 millioner. Da vil overgangen kunne tre i kraft nærmest automatisk, selv om klubben kan gjøre seg vanskelig ved å true med ekstra skatt på beløpet. Dette er imidlertid ikke et særlig sannsynlig scenario. En slik tilnærming er det vanligvis bare Athletic Club Bilbao som inntar – noe Manchester United smertelig har fått erfare.

Manchester United vil også trenge spillerens eget ønske om en overgang. Det hevdes da også at Otamendi lot seg friste under overgangsvinduet i vinter fordi Old Trafford-klubben tilbød ham høyere lønn. Flere kilder i Valencia, inkludert ovennevnte, bekrefter nå at Manchester United under overgangsvinduet la inn et bud på €35 millioner (£25 mill.).

Så lenge Manchester United er villig til å innfri utkjøpsklausulen, vil det ikke være nødvendig med flere samtaler før overgangen kan fullføres – ikke andre enn samtaler om de personlige betingelsene. Det er kun dem det hele avhenger av. €50 millioner for en midtstopper er et enormt beløp, men nødvendig ved behov – og Manchester United har så visst behov.

Her kan du følge Sport Witness på Twitter

 

Powered by Labrador CMS