Tar lærdom av Joyce

Nicky Butt trives som U21-trener, men er imponert over de andre trenernes evne til å tilpasse seg.

Publisert Sist oppdatert

Den tidligere United-spilleren har den siste tiden hjulpet reservelagssjef Warren Joyce med de nest beste i klubben. Butt gikk selv gradene i klubben på 90-tallet, og forsøker nå å bidra til at andre kan gjøre det samme.

– Det å trene U21-laget sammen med Warren har åpnet øynene mine. Jeg har vært i klubben lenge, og jeg glemte hvordan reservene var da jeg var en unggutt her, sier han til MUTV.

– Man har spillere som kommer og går, og man må gjøre det rette med tanke på utlån. Warren snakker med manageren og sender dem ut på lån for å få dem til å bli bedre. Det er det klubben handler om – gjøre guttene bedre og bedre, for så å gi dem sjansen til å spille med eldre spillere. Det synes vi er en bra læringskurve for dem.

Butt la opp som fotballspiller for to år siden, og dette er hans første trenerjobb.

– Jeg stortrives. Jeg er uerfaren, så det er fint å lære av Warren og de andre trenerne i klubben. Når man tar trenerkursene handler det om å planlegge dagen, men det er umulig, for alt endrer seg hele tiden. Fem minutter før treningsstart kan man være tre eller fire spillere i manko, og det åpner øynene dine. Man ser alle trenerne tilpasser seg raskt, så det er en læringskurve for meg.

I de yngre rekkene i United finnes det mange med utrolig evner. Allikevel påpeker Butt at fotballferdigheter alene ikke er nok til å komme gjennom det trange nåløyet til førstelaget.

– For å bli en toppspiller i United, må man ha mer enn ferdigheter. Det handler om driv og profesjonalitet, og man må ønske det mer enn noe annet i verden. Forhåpentligvis slår noen spillere gjennom snart.

Powered by Labrador CMS