United dropper ny U21-turnering

Premier League arrangerer i år en ny cupturnering for U21-lag, men United er ikke blant lagene som deltar.

Publisert Sist oppdatert

Mandag lanserer Premier League sin nye cupturnering for U21-lag, ifølge The Independent, og turneringen blir erklært som et ledd i planen om å forbedre talentutviklingen i England. Et tema som debatteres hett i England for tiden.

Men det er ikke alle lag som vil være med i denne nye cupturneringen denne sesongen. Manchester United, Liverpool og Tottenham, klubbene som kanskje hadde de tre aller beste U21-lagene sist sesong (United vant fremfor Tottenham), velger å stå utenfor. Det har foreløpig ikke kommet noen forklaring på hvorfor United ikke ønsker å delta, eller om dette vil gjelde også i senere utgaver av turneringen.

Ikke første gang

Det er ikke første gang at United velger å stå utenfor en ungdomsturnering. I 2011/12 og 2012/13 ble NextGen Series spilt, med mange toppklubber i Europa med. I 2012/13 var United den eneste storklubben i England som ikke stilte lag. Akademidirektør Brian McClair forklarte høsten 2012 det slik:

– Det er en U19-turnering, men for eksempel Barcelona bruker bare 16- og 17-åringer, så de bruker et veldig ungt lag. For oss vil det være bedre å spille mot Wigans reservelag, fordi vi vil heller spille mot voksne menn med erfaring enn å spille mot 16-åringer, uansett hvor gode de er.

Profil: Nicky Butt
Nicky Butt leder unggutta i UEFA Youth League.

I år blir ikke NextGen Series arrangert, av økonomiske grunner, og United er et av lagene som heller kommer til å delta i UEFA sin egen nyoppstartede ungdomsturnering. UEFA Youth League vil følge oppsettet til Champions League under gruppespillet, så United kommer til å møte ungdommer fra Bayer Leverkusen, Real Sociedad og Shakhtar Donetsk i gruppespillet av turneringen. Nicky Butt skal lede Uniteds lag, og United kommer ifølge U18-trener Paul McGuinness til å stille med et lag bestående av spillere fra både U18-laget og fra Warren Joyces reservelag.

51 akademier deltar

Premier League sin U21-cupturnering vil ha 51 deltakere, og Chelsea, Manchester City og Arsenal er blant lagene som deltar. Kampene må bli spilt på skikkelige stadionanlegg, så om United deltok kunne de ikke spilt kampene på Carrington.

– Spillere som kommer gjennom akademisystemene har spilt på treningsanlegg siden de var ni i noen tilfeller. En av karakteristikkene av omstillingen fra akademispiller til profesjonell spiller er stadionerfaringen –  å håndtere kamper de må vinne, og å noen ganger måtte håndtere de fiendtlige omgivelsene et stort publikum kan skape, og noen ganger veldig vennlige omgivelser, sier Premier Leagues ungdomsdirektør Ged Roddy.

Powered by Labrador CMS