– Ta ett år til, Scholesy!

Men Nicky Butt aner ikke om Paul Scholes er enig i akkurat det.

Publisert Sist oppdatert

Han har vært mye involvert etter at han gjorde et shockcomeback i 3-2-seieren mot Manchester City i FA-cupen for en drøy måned siden. Faktisk har Scholes spilt samtlige kamper siden den gang – tre starter og tre innhopp har det blitt.

Helt siden det ble gjort kjent at Scholes hadde valgt å returnere til fotballbanen har spekulasjonene om veteranen vil ta enda en sesong i United-trøya pågått. Nå har Butt kastet seg inn i diskusjonen.

– Jeg vet ikke hva Paul tenker. Paul er Paul. Om han synes tiden er inne for å gi seg igjen kommer han til å gjøre det. Hvis han tror han kan fortsette vil han gjøre det, sier den tidligere United-spilleren til MEN.

– Måten han spiller på i øyeblikket gjør at han definitivt må tenke at han kan fortsette etter denne sesongen.

Butt vet imidlertid at det kan skje uventede ting som gjør at Scholes uansett blir nødt til å kaste inn håndkle.

Har snakket med Scholes

Den tidligere midtbaneduoen har spilt utallige kamper sammen, både på junior-, reserve- og seniornivå i United. De er gode venner, og Butt tar Scholes på ordet når den levende legenden sier han ikke har noen anelse om han vil ta fatt på en ny sesong.

– Men jeg vet ikke hva han tenker. Jeg snakket med han tidligere denne uka og spurte han rett ut om han kom til å fortsette, men han svarte at han ikke visste.

– Jeg har kjent Paul siden vi var tolv, og jeg liker å tro at han ville ha fortalt meg det om han visste. Jeg tror han bare vil se hvordan det går i de neste tre månedene og se det an igjen da.

– Det er sånn Scholesy alltid har vært, han tar hver dag som den kommer. Men om man vil ha min mening nå tror jeg han blir i minst ett år til. Han kan uten tvil spille i tolv måneder til, kanskje til og med to år. Jeg synes han bør fortsette, for hver gang jeg har sett han spille etter comebacket har han vært veldig god.

– Annerledes med Scholes

Butt la i utgangspunktet opp i 2010, men gjorde et kort comeback for South China våren 2011. Den kinesiske fotballserien kan imidlertid ikke sammenliknes med det å gjøre comeback på øverste nivå. Butt mener også det er en annen faktor som gjør at Scholes kan holde på lenger.

– Da jeg la opp var jeg i en annen situasjon enn Paul. Det var annerledes fordi jeg holdt på å miste det som trengtes. Min spillestil var alltid basert rundt det å løpe rundt og takle, vinne ballen uansett hvor den var og så gi den til andre spillere. Det kan man ikke gjøre når man blir eldre. Når beina blir tyngre er det umulig å løpe rundt på banen slik man pleide.

– Det var på samme måte med Gary Neville. Man kan ikke gå rundt og jakte på angrepsspillere og bli med opp og ned sidelinjen når man kommer opp i en viss alder. Da må man bare akseptere det og ta en avgjørelse.

– Jeg synes det var lett å legge opp, for jeg kunne ikke holde på slik jeg pleide og da var det ikke like gøy lenger.

– Med Scholes er det annerledes. Ja, han kan gjøre grovarbeidet han også, hadde han ikke kunnet det ville han aldri blitt en United-spiller. Men når man finner rom slik han gjør trenger man ikke bruke beina i like stor grad.

Nettopp derfor mener Butt at det ikke er noen grunn til at Scholes burde gi seg slik situasjonen ser ut per dags dato.

– Når man spiller bra og alt går like bra som det pleide å gjøre er det ingen grunn til å gi seg. Han har fortsatt så mye å tilby. Å gjøre comeback var den rette avgjørelsen, og han kan definitivt holde på videre.

Powered by Labrador CMS