– Har lært en lekse

U19-trener Paul Scholes sier ungguttene har lært mye etter UEFA Youth League.

Publisert Sist oppdatert

Assistenttrener for Manchester Uniteds U19, Paul Scholes, forteller til Manutd.com at ungguttene har lært noen verdifulle lekser etter at Europaeventyret nå er over. United gikk mandag ut av turneringen etter kun 1-1 mot Shakhtar.

– Vi var uheldig på slutten. Man bare håpet på at innsatsen skulle være der fra begynnelsen av. Man så det hastet de siste femten minuttene når vi kjempet for å gå videre. Hadde vi spilt slik fra begynnelsen, tror jeg vi hadde gått videre til neste runde.

Syv poeng på seks kamper

UEFA Youth League er en ny turnering startet i år for akademispillerne til de 32 lagene som har kvalifisert seg for Champions League. Det er samme inndeling som seniorene og kampene går som regel dagen før. United U19 maktet å ta syv poeng på seks kamper, som gjorde at de endte på tredjeplass. United vant totalt to kamper, fikk en uavgjort og tapte tre.

Manchester United U21 v Liverpool U21 - Barclays U21s Premier League
TRENER: Nicky Butt

– Det er akkurat dette Nicky (Butt) og jeg har sagt til hverandre og spillerne. Når du spiller i Europa mottopplagene, må du være klar fra start. Du har ikke råd til å gjøre det i rykk og napp. Vi hadde fremdeles en sjanse til å gå videre, men det klarte vi ikke. Shakhtar er videre og forhåpentligvis kan vi vinne turneringen til neste år.

U21-laget neste

Det er Paul Scholes og Nicky Butt som har trent U19-laget gjennom turneringen. Nå som de er ute blir det få U19-kamper for resten av sesongen, og det er dermed press på de eldre spillerne for å komme seg inn i U21-varmen på reservelaget siden de ikke er spilledyktig for akademispill.

Paul Scholes sier også at spillerne har fått en helt annen erfaring med både dommere og motstandere med spill i Europa, og peker på kulturforskjellen som en utfordring.

– Hvis de vil fortsette fremgangen må de spille på U21-laget. Det må være målet. De har gjort det bra på trening nå og de imponerer Warren (Joyce) og Nicky. De må sørge for å ta vare på sjansene de får på U21-laget.

Powered by Labrador CMS