– Jeg trenger spilletid

Nick Powell forklarer beslutningen om å dra til Leicester.

Publisert Sist oppdatert

Uniteds 20 år gamle midtbanetalent kunne ha blitt værende på Old Trafford, men sier selv at han fremtvang en låneavtale fordi han var desperat etter å få spille Premier League-fotball.

Selv etter å ha fått starte ligacupkampen mot MK Dons, og gjort det etter forholdene bra, følte Powell at han måtte bort fra United om han skulle ha sjansen til noe særlig med spilletid. Nå satser han alt på å få det til på King Power Stadium.

Til Leicester Mercury forklarer han hva som skjedde:

– Jeg var på agenten min hele dagen igjennom. Han ble sikkert lut lei av å høre stemmen min, men jeg er bare glad for at det ordnet seg.

Wigan Athletic v Blackburn Rovers - Sky Bet Championship
Nick Powell, her i aksjon for Wigan i 2013/14-sesongen.

– Jeg prøvde å presse frem en overgang for å få muligheten til å spille fast og være mer involvert i Premier League. Sjansen til å oppnå det er nok mye større her, sier Powell, som legger til at han er ute etter å få erfaring og utvikle seg videre.

– Jeg kunne jo ha dratt til Champonship og fått spille hver eneste uke, men Premier League er neste steg for meg og Leicester har gitt meg muligheten.

Powell vet imidlertid at mulighetene ikke vil dukke opp av seg selv. Derfor er han innstilt på å måtte kjempe hardt om en plass blant Nigel Pearsons utvalgte.

– Man får ingenting gratis, så jeg må gjøre meg fortjent til en plass på førstelaget. Det blir første steg for meg, sier en kampklar Powell, som betegner Leicester-troppen som «sterk, full av tempo, velstrukturert og organisert.

– Nå håper jeg på en god sesong og å hjelpe Leicester til å holde seg i divisjonen, sier han.

Men i hvilken posisjon vil han fortrekke å spille?

– I utgangspunktet passer jeg best som nummer 10. Der kan jeg finne rom, vende opp og gripe angrepsmuligheter når de byr seg.

– Likevel, og som jeg har diskutert meg frem til med manageren, kan jeg spille i flere posisjoner. Først må jeg finne ut hvor jeg passer best inn for Leicester. Tempoet er et helt annet i Premier League og det samme er kvaliteten på spillerne. Men det er derfor jeg befinner meg her, for å bevise at jeg er god nok, avslutter Powell, som i forrige sesong var  utlånt til Wigan. Der ble det 41 opptredener og 12 scoringer på den tidligere Crewe Alexandra-spilleren.

Powered by Labrador CMS