På vei tilbake!

U21-trener Warren Joyce innrømmer at Powell ser bedre ut enn noen gang.

Publisert Sist oppdatert

I 2012 kom Nick Powell til United fra Crewe Alexandra. To måneder etter han kom til klubben fikk han sin debut som innbytter mot Wigan.

Engelskmannen brukte ikke mer enn ti minutter på banen før han hadde scoret sitt første mål for United.

Etter to år på utlån returnerte han til United. I februar dro Powell på seg en stygg skade da United U21 møtte Everton.

Etter en lang vei tilbake, er Powell aktuell til U21-lagets neste kamp mot Norwich 23.november.

– Nick har jobbet ekstremt hardt. Tiden med skaden har vært en test, men holdningen hans har vært fantastisk på treningstudioet og utpå treningsfeltet, fortalte Warren Joyce til MUTV.

– For å være ærlig syntes jeg han er i hans livs beste form. Forhåpentligvis bygger han på det når kampene kommer.

– Det er ingen tvil hvor mye talent han har. Noe av det vi ser fra han er enestående. Han er et stort talent på toppnivå så forhåpentligvis kan han få et par kamper.

Joyce skrøt av Powell sitt nivå før skaden, og vil minne folk på hvor ung han fortsatt er.

DRØMME-DEBUT: Nick Powell scoret ti minutter ut i debuten sin for United.
DRØMME-DEBUT: Nick Powell scoret ti minutter ut i debuten sin for United.

– Før skaden han fikk trodde jeg han fløy. Folk glemmer hvor ung han er. Han er fortsatt en ung spiller og har en lysende karriere foran seg.

– Som alle, trenger han litt flaks og han må være på rett sted til rett tid for å gripe muligheten og gjøre mest ut av det.

U21-treneren fortsatte å skryte av arbeidsinnsatsen til Powell, men ga også en dose med skryt til støtteapparatet i klubben som har hjulpet midtbanespilleren på veien tilbake.

– Det er mange gode mennesker i den medisinske avdelingen og idrettvitenskaps-gutta er veldig pliktoppfyllende og veldig gode i jobben sin.

– Det er ikke lett å være skadet så lenge, men han må fortsette med arbeidesinnsatsen han har hatt så langt.

– Du kan ha oppturer og nedturer, men det er normalt. Alle vil spille, men støtteapparatet er så gode i jobben at de holder spillerne i gang, holder de motivert og holder de i drift. Så langt er det bra, så jeg håper han klarer det siste hinderet.

Warren Joyce håper at combacket kan komme mot Norwich 23.november.

– Han trener med oss nå og jeg tror han kan spille mot Norwich hvis alt går etter planen. Han klarer en-mot-en-situasjoner, han har et triks eller to og gode pasninger, både korte og lange.

– Han har mål i seg og har et godt skudd, han klarer korte avslutninger og er brukbar med hodet. Han er en ganske komplett spiller.

SKRYT FRA JOYCE: Nick Powell får mye skryt fra U21-trener Warren Joyce. Her fra U21-kamp mot Liverpool.
SKRYT FRA JOYCE: Nick Powell får mye skryt fra U21-trener Warren Joyce. Her fra U21-kamp mot Liverpool i januar.

– Kanskje han bare trenger å forbedre det han allerede kan for så han kan ha en stor påvirkning på kamp. Han ser sunn og sterk ut. Timene han har satt ned med støtteapparatet på treningsstudioet har absolutt hjulpet han.

– Vi håper han vil være i stand til å presse seg selv fremover – enten på førstelaget eller ut i ligaen igjen. Han er egentlig for god for reservelaget.

– Han har levert bra i Championship, men om han har ambisjoner, noe jeg vet han har, så ønsker han å bevise for seg selv at han har Premier League-nivå.

– Det er det han må strekke seg etter. Han har gått steg for steg for å komme dit han er i dag og det må ha vært målet som har fristet han hele veien. Jeg er sikker på at alle timene han har lagt ned vil være verdt det.

Les MUTV-intervjuet med Warren Joyce på manutd.com. 

Powered by Labrador CMS