Powell vil gå i lagkamerats fotspor

Nick Powel ser frem til en bra sesong hos Wigan, hvor han er på utlån fra United hele sesongen.

Publisert Sist oppdatert

Etter en prat med Tom Cleverley, som selv var utlånt og spilte for Wigan, bestemte 19-åringen seg for at det ville være et lurt trekk for sin egen karriere.

Cleverley spilte for Wigan i 2010/11 sesongen, der han fikk mye spilletid og gjorde sakene sine bra.

– Jeg snakket med Clevs før jeg kom hit og han fortalte meg hvor fantastisk hans tid i klubben hadde vært og hvordan det hadde hjulpet utviklingen hans, sier midtbanemannen til Wigans offisielle hjemmeside.

Han håper på å følge i lagkameratens fotspor og håper å komme tilbake til United som en bedre fotballspiller.

Powel hadde en fin start på Manchester United karrieren sin, men etter en skade, som han holdt han ute resten av sesongen, mistet han verdifull erfaring. Erfaring er en av grunnene til at David Moyes sender Powell på utlån.

– Jeg snakkes med David Moyes og vi var begge enige om at jeg trenger mer kamper på høyt nivå, så forhåpentligvis kan jeg få det her i Wigan.

– Du trenger alltid erfaring for bli en bedre spiller, uansett hvilken divisjon du spiller i. Jeg har spilt i Premier League og jeg har spilt i League one med Crewe Alexandra. Nå skal jeg spille i Championship hvor jeg håper å vise meg frem, sier Powell.

Da 19-åringen spilte for Warren Joyces U21-lag i forrige sesong, var det klart han var lang foran de andre spillere i kvalitet. Det er ingen tvil om hans talent og Sir Alex Ferguson har til og med nevnt han som en erstatter for Paul Scholes.

Akkurat nå er kanskje køen frem til en plass på laget til United litt for lang, og da passer det perfekt med et utlån. Det faktum at Championship-klubben også skal spille i Europa Ligaen, takket være en fortjent triumf mot Manchester City i April, kan også være verdifull erfaring for unggutten.

Fun fact: Nick Powell scorte sitt første Premier League mål mot Wigan for nesten nøyaktig ett år siden.

Powered by Labrador CMS