Tap i Powells comeback

Men Marcus Rashford viste hvorfor han satt på benken for førstelaget i helga. Les vår vurdering her.

Publisert Sist oppdatert

Nick Powell har vært ute av spill i ti måneder med sin hamstring-skade, men mandag kveld kunne han omsider gjøre comeback.

Det ble aldri spektakulært, men for 21-åringen, som av mange det siste året er blitt avskrevet som en mulig fremtidig førstelagsspiller, må det uansett ha smakt godt. Så kan bare tiden vise om holdningene – og Powells kvaliteter – er gode nok til at han igjen kan utfordre om spilletid på A-laget.

Knepent tap

Ser man hele kampen under ett så fortjente kanskje ikke United å tape mandagens kamp, men til slutt ble det ren kvalitet som avgjorde.

Nord-Irlands EM-helt, Kyle Lafferty, mannen som sendte dem til fotball-EM neste sommer, var ikke spesielt god, men han fikk én sjanse, og den scoret han på utsøkt vis på.

Kvarteret før slutt punkterte de så kampen etter en ballmist av James Weir sentralt på banen.

For mye middels

United hang, som nevnt, godt med, og Axel Tuanzebe kunne gjort 1-0 på 1. omgangs eneste store sjanse, men keeper fikk blokkert. Så mange flere virkelig store sjanser ble det ikke. U21-laget manglet rett og slett litt X-faktor. I alle fall i denne kampen.

Vår vurdering mot Norwich U21:

Sam Johnstone kom litt på halvdistanse ved begge målene, men var ellers feilfri.

Høyreback Guillermo Varela viser tendenser i sitt offensive spill, men sannheten er at han ikke virket å være i nærheten av førstelaget med denne prestasjonen. Det er fortsatt litt for mye junior i spillet hans.

Manchester United v Hull City: FA Youth Cup
Axel Tuanzebe.

Axel Tuanzebe satt nylig på benken for A-laget, og mitt inntrykk er at han er en bedre stopper enn partneren Cameron Bortwhick-Jackson, som  debuterte på førstelaget som venstreback mot WBA.

Joe Riley på venstrebacken var grei nok, men ser fortsatt litt enkel ut, og er nok et stykke unna førstelaget.

Devonte Redmond var bedre enn på lenge, og mer sentral enn Sean Goss – som mest kom i fokus etter et par gode cornere.

Josh Harrop (19) har fin nærteknikk, James Weir (20) er solid nok på U21-nivå, men det store spørsmålet gjenstår fortsatt – kan de ta ytterligere steg?

Ashley Fletcher hadde en solid nok 1. omgang som spiss, men da Marcus Rashford ble byttet inn i 2. omgang ble det klart hvorfor han – og ikke Fletcher – satt på benken mot Watford. Rashford viste på de få minuttene han fikk nok til å se at han har noe ekstra – noe som det skal bli spennende å følge med på – selv om han bare så vidt har fulgt 18 år. Det var stor fart, gjennombruddshissighet og virket å være mer kvalitet i det Rashford viste enn det mange andre klarte å vise i hele kampen.

Nå skal det selvsagt sies at med alle skadene på førstelaget, så var verken Paddy McNair, James Wilson eller Andreas Pereira aktuelle i denne, i tillegg til at noen spillere er på utlån.

Bunnlag?

Tapet betyr at United blir liggende langt nede på en U21-tabell som mildt sagt ser merkelig ut. United stod med sju poeng av ni mulige før denne kampen, noe som selvsagt er bra, men siden alle andre lag har spilt åtte, ni eller også ti kamper, så ligger United med sju poeng på fire kamper et godt stykke bak de beste.

Så blir det opp til unggutta å ta noen seirer, og starte klatringen på tabellen igjen.

U21-guttas neste kamp spilles mot Liverpool, som ligger helt sist på tabellen, neste mandag.

NORWICH 2-0 (0-0) UNITED

Barclays U21 Premier League
Carrow Road, 23. nov. 2015, kl. 20.00

57. min.: 1-0 Lafferty
75. min.: 2-0 Loza

Uniteds lag: Sam Johnstone – Guillermo Varela, Axel Tuanzebe, Cameron Borthwick-Jackson, Joe Riley – Devonte Redmond, Sean Goss – James Weir, Nick Powell (Marcus Rashford 55.), Josh Harrop – Ashley Fletcher (Matt Willock 68.)
Uben.innb.: Kieran O’Hara, Oliver Rathbone

Powered by Labrador CMS