Comeback kings?

Hvordan svarer egentlig United etter å ha tapt en kamp? Se statistikken her.

Publisert Sist oppdatert

Manchester United tapte 2-3 mot Blackburn på Old Trafford nyttårsaften. Onsdag venter Newcastle på bortebane, og alle med hjerte i den røde delen av Manchester håper selvfølgelig at Sir Alex Fergusons menn skal slå tilbake etter skrellen mot Steve Kean og hans gutter.

Sir Alex Ferguson og Manchester United får ofte skryt for evnen til å aldri gi seg og å slå tilbake etter svake resultater. Hvor godt stemmer egentlig dette med virkeligheten? United.no har tatt et dykk i statistikken, og sett på hvordan Manchester United egentlig presterer i kampene etter et tap.

For å gjøre statistikken mest mulig aktuell, er det kun kamper fra Premier League (1992-2012) som er tatt med. Siden tapet mot Blackburn kom på Old Trafford, er det satt ekstra fokus på hvordan United har prestert i kampene etter et hjemmetap.

Sammenlikningsgrunnlag

For å ha noe å sammenlikne med, kan det først nevnes at Manchester United i løpet av Premier League-tiden totalt har tatt 1620 poeng (på 753 kamper), hvorav 908 har kommet på hjemmebane, og 712 på bortebane. Dette gir et snitt på 2,15 poeng per kamp totalt. Poengsnittet hjemme er 2,40 poeng per kamp, mens det borte er 1,89 poeng per kamp.

Kampene etter et tap

Hvis man kun ser på kampene etter et tap, har United følgende statistikk:

  • Alle kamper: 105 kamper – 73 seiere – 16 uavgjorte – 16 tap. Poengsnitt: 2,23.

  • Kamper etter hjemmetap: 27 kamper – 14 seiere – 7 uavgjorte – 6 tap. Poengsnitt: 1,81.

  • Kamper etter bortetap: 78 kamper – 59 seiere – 9 uavgjorte – 10 tap. Poengsnitt: 2,38.

  • Bortekamper etter hjemmetap: 14 kamper – 7 seiere – 2 uavgjorte – 5 tap. Poengsnitt 1,64

  • Hjemmekamper etter hjemmetap: 13 kamper – 7 seiere – 1 tap. Poengsnitt 2.00.

Kommer sterkt tilbake..

Dersom man ser alle kampene United har spilt etter et tap, finner man at Sir Alex Fergusons menn totalt sett slår meget sterkt tilbake etter et feilskjær. Mens klubben har tatt 2,15 poeng i snitt per kamp siden Premier League ble startet opp for 20 år siden, har det blitt hele 2,23 poeng i snitt i kampene etter et tap.

Dette er en klar indikasjon på at United ikke lar seg knekke av et dårlig resultat. Tvert imot – United kommer sterkere tilbake!

Ser man videre på tallene, ser man at United har en tendens til å komme sterkere tilbake etter et tap på bortebane (poengsnitt på 2,38), enn et tap på hjemmebane (poengsnitt på 1,81). Dette er imidlertid ikke så merkelig, ettersom man i Premier Leauge i stor grad spiller annenhver kamp hjemme og borte.

..men sliter etter hjemmetap

Statistikken viser imidlertid noe spennende – og dessverre også urovekkende foran kveldens kamp – dersom man går inn og ser grundigere på hvordan United har gjort det i kampene etter et hjemmetap.

Som nevnt, så vil mange av kampene etter et hjemmetap normalt sett være bortekamper, og det vil derfor være vanskeligere å ta poeng i disse. Slik har det allikevel knapt vært for Uniteds del: Av de 27 kampene United har spilt etter et hjemmetap, har hele 13 vært på hjemmebane! Og ser man på hvordan United har gjort det i disse kampene, har det kun blitt et snitt på 2,00 poeng per kamp – noe som er langt svakere enn snittet på hjemmebane, som er på hele 2,41!

Og det er ikke bare på Old Trafford United har hatt problemer i kampene etter et hjemmetap. Også borte har United hatt problemer etter å ha tapt på eget gress. Poengsnittet her er nemlig kun 1,64 poeng per kamp – også her langt svakere enn snittet totalt på bortebane i Premier League, som er på 1,81.

NYTT ÅR – NYE SJANSER: Kan United slå tilbake etter tapet mot Blackburn?

Grunn til bekymring?

Bør man, på bakgrunn av statistikken, være bekymret foran Uniteds besøk på St. James’ Park onsdag kveld?

Til tross for at statistikken etter et tap på Old Trafford ikke er så lystig lesning, og at dette kan være et tegn på at troppen preges negativt etter et hjemmetap, skal man naturligvis ikke legge altfor mye i den.

Statistikk er kun det det er – nemlig tall om hva som er skjedd tidligere. Statistikk i seg selv verken vinner eller taper kamper. Faktorer som motstanderlagets kvalitet og dagsform, samt en rekke andre faktorer være langt mer avgjørende enn tidligere prestasjoner i liknende situasjoner.

Hvis man allikevel føler man vil ha en statistisk oppmuntring, kan man se på Uniteds borteform denne sesongen, som viser sju seiere og to uavgjortresultater på ni forsøk – noe som er desidert best i Premier League!

Så er det bare å krysse fingrene for at den fine borteformen fortsetter, og at United har pyntet litt på statistikken etter hjemmetap etter kampen mot The Magpies.

Avspark Newcastle – Manchester United er onsdag kveld klokken 21.00. Kampen sendes både på TV2 Zebra og på TV2 PL HD1. Du kan også følge kampen gjennom liveoppdateringer på United.no.

Powered by Labrador CMS