Etterlyser «rockeatmosfære»

Newcastle-manager Steve McClaren håper på hjelp fra geordie-fansen når (the one & only) United dukker opp på SJP.

Publisert Sist oppdatert

Er det en ting Newcastle og Manchester United har til felles for tiden, er det en skrikende mangel på spillere som er i stand til å sette ballen forbi motstandernes målvakter.
Vi skal ikke her rippe opp i det egentlige Uniteds problemer, men nøye oss med å konstatere at McClarens strekkoder nå har spilt 360 minutter – fire hele fotballkamper – uten å finne nettmaskene. Resultatet av denne scoringstørken er fire nederlag – samtlige med 0-1.

Dette er et faktum som naturligvis både opptar og bekymrer Steve McClaren. Mannen som var Alex Fergusons høyre hånd i den avgjørende delen av den berømmelige Trippelsesongen i 1999, sliter tungt i sin første sesong som sjef på St. James’ Park, der laget hans kun har Sunderland og Aston Villa bak seg på Premier League-tabellen. Det trengs derfor et snarlig oppsving. Hvis ikke, kan neste sesong fort vise seg å bli gjensyn med Championship, hvor Newcastle ikke har vært siden 2008/09-sesongen.

Newcastle United v Northampton Town - Capital One Cup Second Round
ST. JAMES’ PARK i Newcastle, åsted for tirsdagens kamp.

McClaren vet at han har mye å jobbe med, selv om han ikke synes det har vært så veldig mye å utsette rent spillemessig. Fraværet av uttelling foran motstandermålet derimot, skaper frustrasjoner.

– Ja, det er mye frustrasjon her, innrømmer han overfor Newcastles hjemmeside, og gremmes over den senere tids mange svidde scoringssjanser.

Likevel ser ikke McClaren svart på situasjonen:

– Vi har spillere som kan skaffe oss scoringer, og dette (mot Manchester United) er en ypperlig anledning til å vise det.

– Alle som har sett oss i aksjon i det siste har lagt merke til at vi har kontrollert kamper man vanligvis går seirende ut av. Det er uheldig, men vi er nødt til å løse det. Vi har holdt følge i hver eneste kamp og hatt sjanser til å vinne dem alle. Men vi har ikke grepet dem. Det er ørsmå marginer, men også forskjellen mellom å kapre poeng og klatre på tabellen, og å befinne seg i nedrykksposisjon.

For å kunne klare å snu det, og da aller helst allerede ved første anledning med Manchester United på motsatt banehalvdel tirsdag kveld, mener McClaren at hjemmefansen på St. James’ Park vil kunne få en avgjørende innvirkning på kampresultatet:

– Ja, vi har et desperat behov for å få fansen på vår side. Vi trenger en tilsvarende atmosfære som den de genererte mot Liverpool (2-0) og Everton (0-1), der de sto bak spillerne og fikk det til å rocke noe skikkelig. Slikt kan få frem det beste i laget, og det trenger vi mot Manchester United, for de har et farlig lag med veldig gode spillere.

– United er med i tittelkampen

– Om de har dagen kan de ta kontrollen over en kamp og la en få svi. Vi må sørge for at de ikke får sjansen til det, sier McClaren, og påstår at United fortsatt er med i titteljakten.

Newcastle United v Aston Villa - Premier League
STEVE McCLAREN – slik vi gjerne ser ham i kveld.

– Ja, jeg tror at alle de seks, syv øverste klubbene har det i seg, og Manchester United er mer enn kapable til å kunne klare det.

Likevel håper den 54 år gamle Newcastle-manageren å kunne stikke kjepper i hjulene for sin gamle klubb når de står ansikt til ansikt på St. James’ Park:

– Vi kan ta med oss noe fra forestillingen på Old Trafford tidligere i sesongen ved å fremstå som vanskelige å slå. Så klarer vi forhåpentligvis å produsere noe fremover som vil skaffe oss det rette resultatet, avslutter McClaren, som må klare seg uten en hel smørbrødliste av spillere.

Skadetynget

Newcastle har en skadeliste ingen vil misunne dem, men håper i det minste å ha tilbake midtbanemann Jack Colback og kaptein Fabricio Coloccini («late fitness test»), i tillegg til vingen Florian Thauvin og backen Kevin Mbabu. Alle disse, bortsett fra Colman som sto over, pådro seg skader i helgens cuptap mot Watford på Vicarage Road.

Kampen på St. James’ Park starter klokken 20.45, og vises på TV 2 Premium, Viasat Fotboll (Sverige) og 6’eren (Danmark). Alternativt kan den følges på nettbaserte TV 2 Sumo og Viaplay (Sverige).

Powered by Labrador CMS