– Historien vil ikke påvirke Mourinho

Rafael Benitez har ikke ledet Newcastle til seier på hjemmebane siden oktober, men våger likevel å tro på en opptur på marerittbanen til José Mourinho.

Publisert Sist oppdatert

På sine seks ligakamper på St. James’ Park, har ikke Mourinho tatt tre poeng i noen av dem.

– Jeg håper det kan være en fordel for oss, men jeg tror ikke det vil påvirke ham eller laget, sa Rafa Benitez på fredagens pressekonferanse.

Forrige gang de to rivalene møttes, var det imidlertid Mourinho som gikk seirende ut av duellen.

Newcastle tok ledelsen på Old Trafford i november, men tapte til slutt 1-4 i det som var comebacket til Paul Pogba og Zlatan Ibrahimovic.

Av de 17 siste ligakampene har Tyne’s stolthet kun vunnet to av dem, begge på fremmed gress.

– De har mye penger og er et veldig godt lag som har blitt enda litt bedre med Alexis Sánchez. Vi vet hvor vi er og må kjempe med de midlene vi har til rådighet, sa Benitez, som tidligere har vært klar på at han savner større økonomisk støtte fra Newcastle-eier Mike Ashley.

– Jeg har sett hvordan mange lag spiller defensivt mot Manchester City. Mot United kommer jeg til å spille på den måten jeg mener vi kan slå dem. Dersom vi må forsvare oss, så gjør vi det, men etter det, må du angripe.

LES ALT FRA PRESSEKONFERANSEN!

Manchester United

Mourinho reiser nordover med en United-tropp som legger en emosjonell uke med 60-årsmarkeringen av München-ulykken bak seg.

Dersom vi ser bort fra ydmykelsen i storkampen mot Tottenham på Wembley, har laget startet 2018 på imponerende vis med seks seirer mot antatt svakere motstand.

Forrige helg ble Huddersfield slått 2-0, og skal United vinne «racet» bak City, er også et formsvakt Newcastle et lag som må slås.

– Hvis du spør meg om jeg tror at Newcastle kommer til å være i Championship neste sesong, sier jeg umiddelbart «aldri i livet». Jeg tror de vet hvordan de kan få de poengene de trenger for å bli værende i divisjonen, sa Mourinho om Newcastle på sin pressekonferanse.

– VANSKELIG OPPGAVE: José Mourinho nektet å ta seier for gitt mot et formsvakt Newcastle på fredagens pressekonferanse.

Daley Blind, Eric Bailly og Marouane Fellaini er definitivt ute.

Zlatan Ibrahimovic er tilbake i trening, fortalte Mourinho, men regnes ikke som kampklar. Samtidig settes det et lite spørsmålstegn ved Marcus Rashford som pådro seg en mindre muskelskade mot Huddersfield. Phil Jones er tilbake etter sykdom.

Paul Pogba var ikke med fra start på Old Trafford forrige helg, men det er ingen grunn til å tro at Mourinho går bort fra stammen han har gitt nærmest ubegrenset med tillit denne sesongen.

VRAKET SIST: Paul Pogba kom inn som innbytter da Alexis Sánchez scoret sitt første United-mål mot Huddersfield.

David de Gea, Antonio Valencia, Nemanja Matic, Paul Pogba, Alexis Sánchez og Romelu Lukaku blir nok alle å se fra start, mens det kan argumenteres for at det er kamp om de øvrige plassene.

LES OGSÅ: Samstemte eksperter: – Sánchez er best som midtspiss

Newcastle

Benitez er som nevnt ikke altfor fornøyd med situasjonen i Newcastle, men fikk riktignok tre forsterkninger i januar.

Chelsea-utlånte Kenedy kan være en spiller Antonio Valencia bør merke seg, mens Islam Slimani (lån fra Leicester) og keeper Martin Dubravka (lån fra Sparta Praha) fortsatt venter på sine debuter.

FRA CHELSEA: Kenedy er på utlån i Newcastle fra Chelsea.

Slimani er ikke helt klar og Benitez fortalte at det vil tas en vurdering på om Algerie-spissen er med mot United.

Situasjonen er også noe uklar for Ciaran Clark, Jesus Gámez, Joselu og Mohamed Diamé.

LES OGSÅ: Myhre om De Gea-tall: – En helt sinnssyk stabilitet

USIKKER: Det er uklart om Islam Slimani, på utlån fra Leicester, er i troppen mot United.

Dommeren

Craig Pawson dømmer oppgjøret.

Han har tidligere dømt kampene mot Southampton denne sesongen (0-0 i romjula, 1-0-seier på St. Mary’s i september), i tillegg til at han ledet det omvendte oppgjøret mot Newcastle, da United vant 4-1 på Old Trafford.

På disse tre kampene har han delt ut 4,3 gule kort i snitt og ingen røde.

VISTE UT MOURINHO: Craig Pawson dømte det forrige møtet mellom Newcastle og United, og har også vist Mourinho på tribunen ved en annen anledning.

I kampen mot Southampton i september sendte han for øvrig Mourinho på tribunen.

Oppgjøret spilles søndag klokken 15.15 og vises på følgende kanaler: TV2 Sport Premium (Norge), Viasat Sport Premium (Sverige) og TV3+ (Danmark)

LES OGSÅ: Lukaku bedre enn Morata og Lacazette

Powered by Labrador CMS