Tid for revansj

PREVIEW: Blir det et Manchester United-lag med fornyet selvtillit mot Newcastle?

Publisert Sist oppdatert

Det er omtrent ett og et halvt år siden Manchester United gjestet St. James’ Park i Tyneside.

Og enormt mye har skjedd for de rødkledde siden den gang. Sir Alex Fergusons fraværelse oppsummerer det meste.

Forrige gang desse to lagene møttes var på Old Trafford tidlig desember i fjor, og da var det var gjestene som stakk av med alle poengene da Moussa Sissoko assisterte Yohan Cabaye som sørget for kampens eneste mål, men de to nevnte spillerne skal imidlertid ikke representere Tyneside-laget lørdag på grunn av henholdsvis skade og ny klubb.

Gjestene har siden desember hentet inn Juan Mata, men fremstår ellers ganske likt som de har gjort i vinter. Formkurven ligner en berg- og dalbane og seiersgledene har som regel blitt oppspist av et påfølgende tap.

Manchester United

United trenger sårt en seier her dersom det skal være noe som helst håp for en fjerdeplass for å sikre seg Champions League til neste år, og alt annet enn seier vil være et nederlag for pressede David Moyes. De rødkledde fra nord har hatt en svært trøblete sesong, og ligger for øyeblikket på syvende plass på tabellen, med hele ti poeng opp til fjerdeplassen som Arsenal innehar.

I Champions League derimot har det sett helt annerledes ut for Moyes’ gutter, og holdt Bayern München til 1-1 på hjemmebane tidligere denne uken, og kan med et godt resultat i Tyskland ta seg videre til semifinalen.

TILBAKE: Chris Smalling er tilbake i trening etter skaden.
TILBAKE: Chris Smalling er tilbake i trening etter skaden.

Ellers gikk United på to svært smertefulle tap tidligere i måneden da de ble slått av både Liverpool og Manchester City på hjemmebane. Men gjorde på en annen side noen svært hyggelige opptredener mot West Bromwich, Olympiakos, West Ham, Aston Villa og Bayern München, og slapp bare inn to mål på de fem kampene, samtidig som de scoret elleve selv. Samtidig er det selvfølgelig ikke forsvarlig at de tapte 3-0 hjemme mot både Liverpool og Manchester City mellom de nevnte kampene.

På fredagens pressekonferanse bekreftet David Moyes at skadde Chris Smalling og Jonny Evans har begynt å trene igjen, og kan være tilgjengelige mot Newcastle. Fredag kveld ble det kjent at Wayne Rooney må stå over grunnet en tåskade, og Rafael og Ryan Giggs er begge tvilsomme med hver sin skade, mens Alexander Büttner, som pådro seg en hamstringskade mot Aston Villa, er aktuell. I tillegg til det er Juan Mata (cup-tied mot Bayern) og Patrice Evra (suspendert mot Bayern) klare for kamp igjen.

– Det eneste vi tenker på nå er Newcastle-kampen. Alt fokus er på Newcastle. Vi er nødt til å prestere bra og få med oss alle tre poengene, og bygge et lite momentum for resten av sesongen, var David Moyes‘ ord før kampen.

Newcastle United

Newcastle – som ligger på 9. plass på tabellen med åtte poeng opp til United – tar imot de rødkledde med et 0-4-tap mot Southampton i ryggen, og Newcastle-sjef Alan Pardew har nok gjort sitt for at The Toons stiller skjerpet lørdag.

På fem kamper i mars kom de svarthvite seirende ut bare to ganger (mot bunnlagene Hull og Crystal Palace), og tapte de tre resterende, så den gode formen de viste i vinter da de blant annet vant på Drømmenes Teater ebbet ut idet de tapte midtbanemannen Yohan Cabaye for Paris Saint-Germain og skadelisten utvidet seg.

BRAKTAP: Forrige helg gikk Newcastle på en real snurr mot Southampton på bortebane, og fikk ikke reise hjem igjen før hjemmelaget hadde nettet hele fire ganger.
BRAKTAP: Forrige helg gikk Newcastle på en real snurr mot Southampton på bortebane, og fikk ikke reise hjem igjen før hjemmelaget hadde nettet hele fire ganger.

Newcastle har nemlig et langt verre skadeproblem enn de rødkledde. Midtbanemannen som ble hentet til klubben i fjor sommer, Moussa Sissoko, må mest sannsynlig sitte på sidelinjen i opp til tre uker, i tillegg til at den nederlandske sisteskansen Tim Krul, Mathieu Debucy og Loïc Rémy mest sannsynlig er helt uaktuelle – til tross for at Krul og Rémy er på bedringens vei.

– Vi er veldig klar over at prestasjonene mot Southampton ikke er bra nok for denne klubben, og vi vil gjøre vårt beste på lørdag for å fremstå Newcastle verdig. Det som vi nå er utstyrt med, i motsetning til mot Southampton, er 52.000 «Geordies» som heier på oss, og det utgjør en stor, stor forskjell, uttalte Alan Pardew i forkant av oppgjøret.

Dommeren

Lørdagens pipeblåser blir Kevin Friend. 42-åringen har dømt United seks ganger før, og de røde djevlene har vunnet fem av de. Poengtapet kom for øvrig da de spilte 2-2 mot Fulham for to måneder siden, og det va sist gang Bristol-fødte Friend dømte de.

PIPEBLÅSER: Kevin Friend dømmer lørdagens oppgjør.
PIPEBLÅSER: Kevin Friend dømmer lørdagens oppgjør.

Friend har dømt Premier League siden 2009, og har siden den gang blitt tildelt dommeroppgaven hele 91 ganger i den øverste divisjonen, i tillegg til en rekke cupkamper.

Engelskmannen har, i likhet med de fleste andre dommere, blitt kritisert i løpet av sesongen, blant annet da han utviste den tidligere United-spilleren Wes Brown i vinter, i tillegg til da han, ifølge Aston Villa-sjef Paul Lambert, «favoriserte» Chelsea mot Villa i august.

Siste fem oppgjør

Manchester United  0-1Newcastle United
Manchester United  4-3Newcastle United
Newcastle United  0-3Manchester United
Manchester United  2-1Newcastle United
Newcastle United  3-0Manchester United

Fakta

  • I desember vant Newcastle på Old Trafford for første gang siden 1972.
  • På Newcastles to siste oppgjør har de sluppet inn syv mål, uten å score ett eneste selv.
  • Dersom Newcastle vinner lørdag, vinner de sesongens begge oppgjør mot Manchester United før første gang siden 1930-31 sesongen.
  • Manchester United har den beste bortestatistikken i ligaen.
  • Wayne Rooney har scoret hele ti mål mot Magpies.

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.
Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingenUNITED STOPP til 2242.

Powered by Labrador CMS