Lite å være på vakt mot

Newcastle-fan Audun Hageskal tror favorittlaget går på sitt andre stortap på rad.

Publisert Sist oppdatert

I anledning lørdagens Premier League-kamp på St. James’ Park har vi slått av en prat med Audun Hageskal, som er leder for Toon Army Norway. De norske Newcastle-supporternes nettside kan du besøke på NewUtd.no.

– Hvor fornøyd er du med innsatsen så langt i årets sesong?

Vi startet dårlig, men kom inn i en veldig god periode som varte lenge etter dette. Der slo vi blant annet tittelkandidater som Chelsea og Tottenham i tillegg til Manchester United og spilte uavgjort mot Liverpool med en mann mindre på banen. Ting så lyst ut, men så har nedturen kommet tilbake etter det.

Etter januar har laget manglet mye, spesielt på grunn av tapet av Cabaye som dro til PSG. Totalt sett har vi vært virkelig dårlige på de fleste punkt etter dette, også på grunn av skader på flere sentrale spillere. Vi ender midt på tabellen i år også, noe jeg ikke er særlig fornøyd med.

– Hva med Alan Pardew – kommer han styrket eller svekket ut av sesongen?

Det er veldig delte meninger om Pardew blant supporterne. Jeg tror ikke han kommer hverken styrket eller svekket ut av sesongen, men at han ble utestengt i ti kamper på grunn av episoden i kampen mot Hull styrker definitivt ikke hans posisjon. Når det er sagt, så ser jeg personlig på eieren av klubben som et større problem enn manageren.

– 0-4 sist helg – det betyr vel et sterkt skjerpet Newcastle på St. James’ Park på lørdag?

Vi mangler fortsatt toppscorer Remy og Krul, i tillegg er nå Sissoko ute. Kampen om spill i Europa ser ut til å være tapt, og laget har i realiteten ingenting mer å spille for. 0-4 mot Southampton var en skandalekamp med stor mangel både på innsats og interesse for å vinne. Jeg blir ikke overrasket om vi ser samme resultat mot dere på lørdag.

– Likevel – hvor mye er laget svekket ved at det må klare seg uten Moussa Sissoko? I tillegg er det vel heller ikke sikkert at Loic Remy rekker kampen?

Sissoko har variert i år, men har kvaliteter som ingen andre spillere i laget har, blant annet en enorm fysikk. Dette kan bli avgjørende mot Man Utd, og jeg frykter at midtbanen vil slite med å bryte spillet nå som han er ute, selv om Tiote og Anita har fungert godt sammen.

Remy rapporteres å ikke være klar til kampen. Det er usikkert hvem som starter på topp, men statistikken er klar: Vi sliter voldsomt med å score mål når han ikke er på banen, og har bare vunnet en kamp og scoret ett mål i kamper uten Remy på banen. Jeg tror vi vil slite med det samme mot dere.

– Hvordan skal dere så klare å vinne på lørdag?

Jeg bør sikkert være optimistisk, men tror ikke vi klarer å vinne denne kampen. Spillet er for dårlig og laget for svekket, og dere kjemper fortsatt om spill i Europa neste sesong. Med ingenting å spille for blir det ekstremt vanskelig å slå dere, selv om laget spilte CL tirsdag og kanskje bærer noe preg av det.

– Hva må Manchester United først og fremst være på vakt mot?

I denne kampen? Lite, om noe. Det eneste som kan redde oss er om Ben Arfa og Gouffran begge har dagen. Da skal forsvaret deres få slite.

– Og motsatt – hva (om noe) frykter du fra gjestenes side?

rooneyav
FRYKTET: Wayne Rooney.

En Rooney i scoringsform.

– Resultattips?

0-3 eller 0-4.

Vi takker for praten, og minner igjen om at du kan finne nettsiden til Hageskal og hans supporterkolleger på NewUtd.no.

Powered by Labrador CMS