– Mente ikke å fornærme

Uttrykket «wee club» var ifølge Sir Alex bare en referanse til Newcastles manglende suksess på pokalfronten.

Publisert Sist oppdatert

Nå forsøker United-manageren å tone ned betydningen av en uttalelse som har skapt bølger på øyriket.

Det hele startet da Newcastle-manager Alan Pardew i romjulen ga uttrykk for at managerkollega Ferguson burde straffes for måten han konfronterte dommer Mike Dean på under klubbenes Old Trafford-møte på 2. juledag.

På pressekonferansen foran hjemmekampen mot West Bromwich tre dager senere, kommenterte en irritert Ferguson kollegaens uttalelse på følgende, syrlige måte:

– Fokuset som har blitt rettet mot meg etter den episoden (med Dean;journ.anm.), det er prisen man må betale for å tilhøre verdens mest berømte klubb – i motsetning til en liten («wee») klubb som Newcastle.

Uttalelsen fikk nakkehårene til å reise seg blant fremmøtte journalister, og ble etterpå slått stort opp i media. Siden har det haglet med kritiske røster mot Ferguson, ikke minst fra Tyneside-klubbens tilhengere.

Fredspipe

Og kanskje angrer Ferguson på sin noe uærbødige karakteristikk av konkurrenten i nordøst. I alle fall gjør han sitt beste for å glatte over det hele når han til Mail On Sunday sier at han aldri har ment å tråkke på Newcastles fans.

– Jeg ønsker å klarne opp i eventuelle misforståelser som kan ha dukket opp i kjølvannet av det jeg sa. Jeg har ingenting annet enn stor respekt for Newcastles tilhengere, og det har jeg alltid hatt. De hører til blant fotballens aller beste, skryter han.

– Deres intense lidenskap for klubben har aldri sluknet, til tross for at de har hatt lite å feire.

– Tvert imot har de møtt opp i flokk og følge for å stille seg bak laget sitt, uansett hvor og uansett når. Hver gang jeg tar spillerne mine til St. James’ Park, må jeg forklare dem at de ikke bare står overfor en kamp mot motstanderen ute på banen. Det er minst like viktig å takle atmosfæren som blir skapt av hjemmelagets supportere.

– Dessverre har ikke klubbens resultater stått i forhold til fansens lojalitet. Om så var tilfellet, ville Newcastle hørt til blant fotballens giganter. Det er derfor tragisk at de ikke har vært i stand til å vinne ligaen på over 80 år.

For lave ambisjoner

Ferguson sier også at han har mottatt meldinger fra Newcastle-fans som er misfornøyde med måten klubben deres blir styrt på.

– Ja, jeg har mottatt henvendelser fra folk som mener de er blitt sviktet. De føler at Newcastle ikke har tilsvarende ambisjoner som dem selv.

Powered by Labrador CMS