Rooney klar for søndag!

VIDEOLINK Wayne Rooney er for lengst kvitt mageviruset som benyttet anledningen til å flytte inn under Uniteds lynvisitt til Nigeria for tre uker siden, og er etter en uke med hardtrening klar for søndagens ligastart mot Newcastle.

Publisert Sist oppdatert

Rooney ble slått fullstendig ut av den ubehagelige inntrengeren, men slappheten som preget ham den første tiden etter angrepet er nå blitt erstattet av karakteristisk innsatsvilje og ustoppelig kamplyst. Han har vært i full trening hele uken og brenner etter å få starte mot Kevin Keegans mannskap.

Sir Alex Ferguson bekrefter den gledelige meldingen i en videoa hos Sky Sports

«Wayne er frisk og kommer til å spille på søndag. Det er gode nyheter for oss. Han har trent hele uken og gjort det veldig bra.»

For United, som etter hjemkomsten fra sommerens Afrika-turné har hatt problemer med å omsette eksemplarisk sjanseskaperi i tellende scoringer, kommer friskmeldingen på et særdeles gunstig tidspunkt. Verken i treningskampen mot Juventus på Old Trafford i forrige uke, eller mot Portsmouth i søndagens straffetriumf på Wembley, lyktes det å finne nettmaskene innenfor de 90 ordinære minuttene. Det er en bekymringsfull trend en pigg og lett Wayne Rooney forhåpentligvis vil kunne bidra til å snu.

Godkjent sesongoppkjøring

Hvordan står så United rustet foran ligastarten mot Kevin Keegans sebrastipede Toon-mannskap? Vel, på grunnlag av formutviklingen vi har vært vitner til siden de første spede forsøk mot Aberdeen for vel en måned siden, velger vi å tro at laget er klart for oppgaven. Under Afrika-turnéen så vi fra kamp til kamp en stigende kurve, en kurve som riktignok har virket å flate noe ut de siste par ukene. Defensivt er laget bunnsolid, mens det offensivt fortsatt er en god del å gå på. Likevel er vi ikke i tvil om at United per august 2008 er minst like forberedt som på tilsvarende tidspunkt for ett år siden.

Godt tak på Newcastle

Tradisjonelt har United et solid overtak på søndagens gjester, som står uten seier på 25 strake Old Trafford-besøk. Sist «strekkodene» dro hjem til Tyneside med full pott var så langt tilbake som i februar 1972, men siden den gang har de måttet svelge hele 20 nederlag.

I fjorårsesongen holdt laget nullen i én omgang, før det raknet fullstendig etter pause og det til slutt sto hele 6-0 i Uniteds favør, blant annet etter hattrick av Cristiano Ronaldo. At rødtrøyene seks uker senere fulgteopp med 5-1-seier i det omvendte oppgjøret på St. James’ Park, ble bare ekstra salt i såret, og bidro neppe til at Newcastle ser med spesielt store forventninger frem til søndag.

Skader, karantener m.m.

Cristiano Ronaldo (ankel), Ji-sung Park (kne), Ben Foster (kne) og Louis Saha (kne), er alle uaktuelle, og Owen Hargreaves (kne) likeså. Nani soner sin andre av tre kamper etter utvisningen mot West Ham i mai, og i tillegg er Anderson opptatt med olympiafotball for Brasil i Kina.

Troppen: Van der Sar, Kuszczak, Neville, Brown, R. Da Silva, Ferdinand, Vidic, Evans, Evra, Silvestre, O’Shea, Fletcher, Gibson, Possebon, Scholes, Carrick, Giggs, Rooney, Tevez, Campbell

OBS: Fra inneværende sesong vil innbytterbenken bestå av syv mann.

KAMPFORMEN – Uniteds 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

10/8

Portsmouth

CS

*)

0-0 (3-1 str.)

6/8

Juventus

Tr.kmp

H

0-0

4/8

Peterborough

Tr.kmp

B

2-0

2/8

Espanyol

OGS test.

H

1-0

27/7

Portsmouth

Tr.kmp

**)

2-1

*) Spilt på Wembley **) Spilt i Abuja, Nigeria

STOR KLUBB – MAGERT UTBYTTE

Newcastle er en klubb med lange tradisjoner og en tallrik, trofast tilhengerskare. Basisgrunnlaget burde altså være på plass for et skikkelig storlag ved bredden av River Tyne. Dette til tross, har nå 81 lange år passert siden de sebrastripede sist tronet på tabelltoppen ved sesongslutt.

Det er heller ikke noe som taler for at trenden vil snus i sesongen som innledes på Old Trafford denne helgen. Til det er spillerstallen sannsynligvis altfor tynn og ujevnt besatt.

MIdtbanespiller Emre er borte, han har dratt hjem til Istanbul for å fortsette karrieren i Fenerbahçe, mens David Rozehnal (Lazio) og Peter Ramage (QPR) også har forlatt St. James’ Park.

Tre nyervervelser

Kevin Keegan kan imidlertid glede seg over å ha kapret to argentinere i løpet av sommeren, den ene sågar så sent som i dag, fredag. Den 26 år gamle backen Fabrizio Coloccini skrev i formiddag under fra Deportivo la Coruña, mens hans jevngamle landsmann, kantspilleren Jonas Gutierrez fra Real Mallorca, ankom Tyneside for vel en måned siden. Det samme gjorde for øvrig midtbanemann Danny Guthrie. 21-åringen, som for fem år siden ble sendt kontraktløs ut gjennom Old Trafford-portene, var aldri i nærheten av en førstelagsplass hos Liverpool. Likevel klarte scouserne å hanke inn pene £2.5 millioner på handelen med Newcastle.

Skadesituasjonen

Michael Owen er, som så ofte før, sannsynligvis ute av helgens ligaåpning. I så fall deler han skjebne med spisskollega Mark Viduka og urokråken Joey Barton. Derimot er det en mulighet for at spissen Obafemi Martins rekker tilbake fra velferdspermisjon.

Troppen: Given, Harper, Coloccini, Beye, N’Zogbia, Taylor, Enrique, Cacapa, Bassong, Edgar, Butt, Geremi, Milner, Duff, Guthrie, Gutierrez, Martins, Smith, Edgar.

KAMPFORMEN – Newcastles 5 siste

Dato

Motstander

Turn.

H/B

Res.

9/8

Valencia

Tr.kmp

H

2-1

6/8

PSV Eindhoven

Tr.kmp

H

2-2

3/8

Real Mallorca

Tr.kmp

B

0-1

1/8

Hertha Berlin

Tr.kmp

*)

0-1

26/7

Doncaster

Tr.kmp

B

0-1

*) Spilt i Palma, Mallorca

De siste 10 sesongers hjemmemøter med Newcastle i Premier League:

Sesong

Res.

Målscorere

2007/08

6-0

Ronaldo 3, Tevez 2, Ferdinand

2006/07

2-0

Solskjær 2

2005/06

2-0

Rooney 2

2004/05

2-1

Rooney, Brown

2003/04

0-0

2002/03

5-3

Van Nistelrooy 3, Scholes, Solskjær

2001/02

3-1

Scholes 2, Van Nistelrooy

2000/01

2-0

Johnsen, Cole

1999/2000

5-1

Cole 4, Giggs

1998/99

0-0

Dommeren

Mike Riley fra Leeds, en av Premier Leagues mest rutinerte dommere, har fått oppgaven med å holde styr på søndagens aktører. Han hører hjemme blant ligaens mer kortglade pipeblåsere, uten at vi av den grunn skal beskylde ham for å være overivrig. Med 2 røde og 104 gule på 29 kamper i 2007/08-sesongen, plasserte han seg på 4. plass på dommertabellen (vi ser da bort ifra mannen som toppet – Lee Mason dømte nemlig bare åtte kamper).

Powered by Labrador CMS