Preview: Revansje i tankene

Onsdag kveld har United mulighet til å rette opp inntrykket etter tapet mot Blackburn, når de regjerende ligamesterne møter Newcastle på bortebane.

Publisert Sist oppdatert

Det er bare litt over en måned siden sist United og Newcastle møttes. Den gangen endte det 1-1 på Old Trafford etter et sjansesløseri av de sjeldne for United sin del. En strålende Tim Krul i Newcastles mål og litt uflaks gjorde at United ikke klarte å score mer enn én gang, og når Newcastle i tillegg fikk et feilaktig straffespark ble det poengdeling.

Onsdag klokken 21.00 har United mulighet til å ta revansje, både for uavgjortresultatet mot Newcastle og ikke minst det pinlige 2-3-tapet mot Blackburn nyttårsaften.

Newcastle

Siden uavgjortresultatet mot United har det blitt tøffere for Newcastle. Da de gjestet United i slutten av november sto de med kun ett tap tidligere i sesongen. Nå har det tallet økt til fem, og de har bare vunnet én kamp siden den gang. Blant annet har de tapt 3-0 mot Chelsea og 3-1 mot Liverpool.

Det er også verdt å merke seg at noe av den defensive tryggheten de viste i begynnelsen av sesongen er borte. I tillegg til å slippe inn tre mål mot Chelsea og Liverpool, har Tim Krul også måttet plukke fire baller ut av nettet mot Norwich og tre mot West Bromwich. Om Alan Pardews menn skal få med seg noe fra kampen må den nederlandske keeperen prestere opp mot nivået han viste i sesongstarten. Samtidig må han få mer hjelp fra et forsvar som stadig oftere får svakhetene sine avdekket.

Newcastle har litt problemer på skadefronten. Forsvarssjefen Steven Taylor må stå over med en akillesskade, mens Sylvain Marveaux, Peter Løvenkrands og Danny Guthrie heller ikke blir klare til onsdagens kamp. Det virker derimot som om den tidligere Manchester United-spilleren Gabriel Obertan blir klar til oppgjøret, og får en ny mulighet til å straffe gamle lagkamerater. En annen som får et gjensyn med sin tidligere klubb er Danny Simpson. Høyrebacken ble spådd en stor fremtid i den røde drakta, men klarte ikke å ta det siste steget.

Alan Pardew har i forkant av kampen sagt at han gleder seg til kampen, men tror ikke det blir enkelt for The Magpies.

– United kommer fra et skuffende resultat og vil være revansjesugne, akkurat som vi er etter tapet mot Liverpool. Vi er klare for utfordringen og det bør bli en god kamp, sier Pardew til Newcastles offisielle hjemmeside.

Siste fem kamper:

30.12

Liverpool 3-1 Newcastle

Selvmål

26.12

Bolton 0-2 Newcastle

Ben Arfa, Demba Ba

21.12

Newcastle 2-3 WBA

Demba Ba 2

17.12

Newcastle 0-0 Swansea

10.12

Norwich 4-2 Newcastle

Demba Ba 2

Manchester United

Pardew har rett i at de møter et revansjesugent United-lag. Tapet mot tabelljumbo Blackburn gjorde vondt, og Sir Alex Ferguson vil nok ikke ta enkelt på oppgaven mot Newcastle. Etter å ha spart flere spillere mot Blacbkurn vil det nok bli stilt med en sterk tropp på onsdag, selv om de Røde skal ut i en viktig cupkamp mot Manchester City søndag. Wayne Rooney er blant spillerne som er forventet at er tilbake i startelleveren, etter å ha måttet stå over forrige kamp etter en tur på byen sammen med Jonny Evans og Darron Gibson.

Utenom tapet på nyttårsaften, har United vært i storform i ligaen de siste månedene. Før det pinlige tapet hadde United kun tapt poeng i én av ni ligakamper. Poengtapet kom mot nettopp Newcastle.

Det har begynt å lysne litt på skadefronten, selv om det fortsatt er langt i fra ideelt. Rio Ferdinand kan være tilbake etter sykdom, mens Chris Smalling muligens blir klar også. Jonny Evans, Fabio og Ashley Young forventes å være ute et par uker til, mens det er fortsatt en god stund før man kan se Michael Owen eller Tom Cleverley på banen igjen.

Fem siste kamper:

31.12

United 2-3 Blackburn

Berbatov 2

26.12

United 5-0 Wigan

Park, Berbatov 3, Valencia

21.12

Fulham 0-5 United

Welbeck, Nani, Giggs, Rooney, Berbatov

18.12

QPR 0-2 United

Rooney, Carrick

10.12

United 4-1 Wolverhampton

Nani 2, Rooney 2

Dommeren

Howard Webb er satt opp som dommer i onsdagens kamp. Han har dømt totalt 22 kamper i 11/12-sesongen og delt ut 80 gule og fire røde kort. 40-åringen har dømt United to ganger tidligere denne sesongen, og det har gått særdeles bra: Først dømte han 8-2-seieren over Arsenal, så 2-0-seieren borte mot QPR i desember.

LIVE-OPPDATERING/SCORINGSVARSEL

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2229, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.

Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2229.

TERMINLISTA PÅ MOBIL

Ønsker du full kontroll på når United spiller? Her kan du laste ned terminlista til din telefon.

Powered by Labrador CMS